Denize Girilecek Sakin Yerler – En Güzel 10 Plaj
Denize girilecek sakin yerler ve plajlar nereler? Bu soru herkesin tabir-i caizse iç içe olduğu kalabalık plajları sevmeyenler tarafından sık sık soruluyor. Bununla birlikte kimileri ailecek denize girmek için tenha yerler arayışındayken, kimileri ise sessiz, huzurlu ve kafa dinlemelik sakin plajları tercih ediyor. Ayrıca şu sıralar koronavirüs (Covid-19) salgını olduğu için kalabalık olmayan, sessiz sakin sahillerde yaz tatili yapmak gerekiyor. Türkiye yazın gezilecek yerler ve tatil yapılacak en güzel beldeler açısından zaten zengin bir ülke. Bazı yerler çok popüler ve kalabalık olsa da bazısı o kadar kalabalık değil. Bu yazıda rahat rahat uzanıp güneşlenebileceğiniz ve denize girebileceğiniz noktaları bulacaksınız.
Yaz mevsimi geldiğinde çoğumuzun aklına o muhteşem üçlü gelir; deniz kum güneş. Çünkü kavurucu sıcaklardan kaçıp serinlemenin bir kaç yolu var; Ya evde klima altında oturmak ya da plajlara gidip denize girmek. Yaz tatili yerleri bakımından Türkiye adeta bir cennet. Güzel sahilleri, doğası, deniz kenarında orman kampları ile çok fazla alternatife sahibiz. Özellikle kafa dinlemelik sahiller ve denize girilecek sakin yerler arıyorsanız aşağıdaki listeye mutlaka bakın derim.
Alternatif rota oluşturmak isteyenler faydalı yaz tatili önerileri bulunan aşağıdaki yazılara da bir göz atsın derim.
İçerik Listesi
- 1 Denize Girilecek Sakin En Güzel Yerler Listesi
- 1.1 1- Ören, Milas, Muğla
- 1.2 2- Mimoza Koyu Plajı, İzmir
- 1.3 3- Olimpos, Antalya – Denize Girilecek Sakin Yerler
- 1.4 4- Şuayipli Köyü Plajı, İstanbul
- 1.5 5- Altınoluk, Balıkesir
- 1.6 6- Kapısuyu Plajı, Bartın
- 1.7 7- Bademli Köyü, Dikili
- 1.8 8- Phaselis Antik Kenti, Antalya
- 1.9 9- İztuzu Plajı, Dalyan
- 1.10 10- Datça, Muğla – Denize Girilecek Sakin Yerler
- 1.11 Son Türkiye’de Denize Girilecek Sakin Yerler ve Plajlar
Denize Girilecek Sakin En Güzel Yerler Listesi
Hava sıcaklarının yükseldiği yaz aylarında yapılacak en güzel şeylerden biri de sakin bir plaja gidip huzur bulmak. İster şezlonga uzanın isterseniz sahile bir havlu serip güneşlenin. Diğer taraftan kulaklıkla müzik dinleyebilir ya da kitap okuyarak stresten arınabilirsiniz. Bunun için kalabalık olmayan sahil bulup kimsenin sizi rahatsız etmeyeceği yerler seçmeniz lazım. Aşağıdaki listede tam da bu var.
Her ne kadar stressiz tatil geçirmek istesek de bazen ulaşım ve konaklama masrafları planladığımızdan fazla olabiliyor. Bu da bize olumsuz yansıyor haliyle. O yüzden hava yolu ile ulaşım sağlayacaksanız en ucuz uçak bileti siteleri ve uygun ucuz uçak bileti nasıl bulunur yazılarını bir okuyun derim. Bununla birlikte online otel rezervasyon siteleri, Airbnb nedir ve Couchsurfing nasıl kullanılır yazılarındaki ipuçları ile ucuza konaklayabilirsiniz. Tatilinizde yol ve gezi arkadaşı olacak en iyi seyahat uygulamaları listesindekileri telefonunuza indirmeyi de sakın unutmayın.
1- Ören, Milas, Muğla
Ege’de denize girilecek sakin yerler ve plajlar denilince akla ilk gelen illerden biri Muğla‘da birbirinden güzel tatil beldesi bulunuyor. Bunlardan biri de Milas ilçesine bağlı Ören beldesi. Antik dönemdeki adı, Karia Uygarlığının önemli kentlerinden Keramos olan Ören ayrıca ailecek gidilecek yerler arasında bulunuyor. Sessizliği sakinliği ile son zamanlarda yerli turistin gözdesi haline dönüşmüş durumda. Detaylı bilgi için Muğla Ören gezilecek yerler gezi rehberi yazısını da okuyun derim.
Gökova Körfezi‘nin masmavi denizine kıyısı olan Ören’in upuzun sahil şeridi şahane gerçekten. Halk plajı olmasına rağmen denizi tertemiz ve berrak. Yüzerken sahile doğru baktığınızda yemyeşil dağ manzarası insana ayrı bir huzur veriyor. Sualtını daha iyi görmek için deniz gözlüğü ile şnorkel yapmanızı tavsiye ederim. Renk renkli balıkları gözlemlemek için ideal bir yer.
Burası ucuz pansiyonları, otelleri ve kamp alanları gibi zengin konaklama seçenekleriyle yazlık beldeler arasında dikkat çekiyor. O yüzden nerede kalınır diye dert etmenize gerek kalmıyor. Yine de Ören otel tavsiyesi isterseniz hotelscombined sitesindeki yorumları okuyarak rezervasyon yapabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Didim gezilecek yerler listesini ve Bodrum Mazı Köyü de görmenizi tavsiye ederim.
Ören’e nasıl gidilir? Aslında burası Burhaniye, Balıkesir ile karıştırılıyor. Buna dikkat etmek lazım. Muğla’daki Ören, Milas’a 45 km uzaklıkta olup, Akyaka ve Bodrum’un tam ortasındadır. Otobüsle, kendi arabanızla veya macera olsun diyorsanız otostop ile de gidebilirsiniz. Ayrıca Milas Bodrum Havaalanı’ndan kalkan otobüsler de var.
2- Mimoza Koyu Plajı, İzmir
İzmir’de denize girilecek sakin yerler arasında bulunan Mimoza Koyu tam kafa dinlemelik bir nokta. Sessiz bir yer olmasının haricinde rüzgarsız ve dalgasız denizi ile sahilde keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Rahatsız edici bir kalabalık olmadığı gibi işletme sayısı bakımından da öz ve sade. Dalış severler için dalış okulu bile var burada.
Denize neredeyse sıfır inşa edilmiş evler biraz sinir bozucu olsa da günün har saati çok sakin ve dingin. Akvaryum gibi tertemiz denizi ile İzmir ilinin en güzel plajları arasında bulunuyor. Özellikle hafta içleri çok huzurlu bir yer. Kimsenin birbirine karışmadığı Mimoza Koyu’nda bütün gün şezlonga uzanıp güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Şezlong ve şemsiyeler Mum Bar’da ücretsiz, ama işletmeden birşeyler yiyip içmeniz gerekiyor.
Birdenbire derinleşmeyen dalgasız denizi çoçuklu aileler için de çok ideal. Korkmadan çoçuğunuzla yüzme keyfi yaşayabilirsiniz. Buraya günü birlik gelebileceğiniz gibi Mimoza Koyu’nda konaklayabileceğiniz yerler var. Uygun fiyatlı apart ve otellere bu siteden bakabilirsiniz.
Mimoza Koyu Plajı nerede, nasıl gidilir? İzmir’in cennet gibi koyları arasında bulunan Mimoza Karaburun ilçesinde bulunuyor. Karaburun Yarımadası’nın kuzeyinde koya arabayla ulaşım çok rahat. Ayrıca buraya kadar gelmişken mavi bayraklı İncirlikoy Plajı’nı da ziyaret edin derim.
3- Olimpos, Antalya – Denize Girilecek Sakin Yerler
Antalya’da yazın tatil yapılacak yerler denilince akla gelen ilk noktalardan olan Olimpos tarihi ve doğal güzellikleri ile efsane bir yer. Antalya bölgesinde çok bilinen turistik bir destinasyon olmasına karşın denize girilecek sakin yerler listesinde yerini alıyor. Uzunca bir plajı olmasından dolayı insanlar iç içe değil ve kimse kimseyi rahatsız etmiyor. Rahat rahat güneşlenip denizin keyfini çıkarabileceğiniz bir yer.
Aslında Olimpos Antalya tarihi eserler arasında önemli bir yer. Likya Uygarlığı’nın önemli kentlerinden birisi. Zaten burası Olimpos Antik Kenti Ören Yeri olarak geçiyor. Yani buraya girmek için ücret ödemeniz gerekiyor. Diğer taraftan Müze Kart ile girilebilen yerler arasında. Olimpos Plajı’na giderken antik kenti de gezebiliyorsunuz. Tarih ve doğanın iç içe olduğu cennet gibi bir yer.
Buranın diğer meşhur yönü ise bungalov evler, ağaç evler ve ormanda yaşam. Tabi ki normal pansiyonlar da yok değil. Bütçenize göre uygun fiyatlı konaklayacak seçenekler var. Hatta balayına buraya gelmek isteyenler için bile romantik otel bulabilirsiniz. Bunun için booking sitesinden uygun fiyatlı otel listesine ve yorumlarına bakabilirsiniz.
Olimpos nerede, nasıl gidilir? Burası Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı. Antalya’dan günü birlik gelebileceğiniz bir mesafede. Bence buraya kadar gelmişken bir kaç gün kalıp Adrasan Koyu, Suluada tekne turu, Yanartaş ve Çıralı Plajı gibi gezilecek yerleri de görün derim ben. Ayrıca Alanya, Antalya Kaleiçi, Demre ve Manavgat Side gibi noktaları da gezmenizi öneririm. Ayrıca doğa yürüyüşü yapmayı sevenler için Gelidonya Feneri ve Likya Yolu yürüyüş etapları da Olimpos Antik Kenti yakınlarında bulunuyor.
4- Şuayipli Köyü Plajı, İstanbul
İstanbul’da denize girilecek sakin yerler arsında Şuayipli Köyü Plajı, Ağva’ya sadece bir kaç kilometre uzaklıkta. Yazları hafta sonu kaçamak yapabileceğiniz Şuayipli Köyü Plajı 3 km uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde bir kumsala sahip. Deniz sığ olduğundan çocuklu aileler veya yüzme bilmeyenler için uygun bir sahil.
Karadeniz’in serin sularına girmek isterseniz İstanbul’un incisi olan Ağva’ya kesinlikle gelerek Şuayipli Köyü’nü bir deneyin. İstanbul’a yakın gidilebilecek sakin plajlar arasındaki bu köye yakın bir de kamp alanı bulunuyor. Kafa dinlemelik yerler arasında olan bu kamp alanında ister çadır kurarak dinlenin isterseniz ailenizde piknik-mangal yaparak keyifli bir gün geçirin.
Şuayipli Köyü Plajı nerede? Ağva’ya bir kaç km uzaklıkta olduğu için İstanbul’dan giderken mutlaka levhasını göreceksiniz. Ayrıca hazır buraya kadar gelmişken Ağva, İmrenli Köy, Mavi Koy, Şile gibi yerleri de deniz turizmi kapsamında düşünebilirsiniz. Şuayipli Köyü’nde konaklayabileceğiniz başlıca tesisler bu linkte.
5- Altınoluk, Balıkesir
Türkiye’de en güzel tatil beldeleri arasında gösterilen Altınoluk cennet gibi doğasıyla ziyaretçilerini kendine aşık ediyor. Balıkesir’e bağlı olan Altınoluk yaz tatili önerisi olarak çoğu kişinin favorisi konumunda. Berrak denizi, Kazdağları’ndaki eşsiz doğası ile aslında bir tatil beldesinden fazlası.
Doğal güzelliğinin yanı sıra zengin kültürü ve köklü tarihi ile dikkat çeken Altınoluk, antik dönemde Antandros Kenti olarak biliniormuş. Tarihi milattan önce 700lü yıllara kadar uzanıyor. Bir yandan masmavi Ege denizi, bir yandan yemyeşil doğası ile Kaz Dağları diğer taraftan tarihi eserler… Hepsinin tek bir yerde bulunduğu nadir yerlerden biri Altınoluk.
İstanbul’a yakın denize girilecek sakin yerler arasındaki Altınoluk, hafta sonu tatili için çok ideal. Çok görülecek güzel noktalar olduğu için bir kaç gece kalmak gerekiyor. Peki Altınoluk ve civarı gezilecek yerler nereler? Şahindere Kanyonu, Sütüven Şelalesi, Kaz Dağları köyleri, Akçay, Hasan Boğuldu Göleti, Asos ve Andtandros Antik Kenti, Balkent Sahili, Sarıkız Tepesi ve Abdullah Efendi Konağı.
Kafa dinlemelik yerler arasındaki Altınoluk nerede? Balıkesir Edremit’e 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Behran Asos Antik Kenti’ne ise yaklaşık 40 km mesafede. Konaklayabileceğiniz Altınoluk otel isim önerileri için tıklayınız.
6- Kapısuyu Plajı, Bartın
Bazılarına göre Karadeniz’in en güzel sahili ve yaz tatil beldesi olan Kapısuyu Plajı Bartın’ın Kurucaşile ilçesine bağlı. Kastamonu il sınırına yakın bir noktada bulunan Kapısuyu Plajı 1 kilometre uzunluğundaki doğal kumsala sahip. İncecik kumuna uzanarak tam kafa dinlemekik bir yer.
Denizine gelince çok dalgalı olmuyor. Sığ sayılabilecek bir derinliğe sahip. Yüzme bilmeyenlerin de korkmadan suya girip serinleyebileceği nadide sahillerden biri. Yemyeşil doğanın çevrelediği plaj çok huzurlu. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda ziyaretçi buraya gelse de huzurlu bir yer olma özelliğini koruyor.
Hem kamp yapılacak hem de Karadeniz’de denize girilecek sakin yerler arasında bulunan Kapısıyu Plajı denizle ormanın bir bütün olduğu şahane bir destinasyon. Kamp kurduğunuzda deniz manzarasına karşı çadırınızda uyanmak paha biçilemez cinsten. Burada bir de denize akan tatlı su da bulunuyor. Denize girmek istemeyenler tatlı suda da vakit geçirip sandal turu yapabilir.
Sakin plajlar arasındaki Kapısuyu nerede? Kurucaşile ilçesine sadece 3 kilometre uzaklıkta olup Bartın-İnebolu Devlet Yolu güzergahında bulunuyor. Bu bölgede kalabileceğin başlıca tesisleri görmek için şu linke tıklayın. Ayrıca buraya kadar gelmişken Tekkeönü Plajı, Karaman Plajı, Gökçekale Koyu ve Yeraltı Plajı gibi sahilleri de gezebilirsiniz.
7- Bademli Köyü, Dikili
İzmir’de denize girilecek sakin yerler arasındaki Bademli Köyü, Dikili’ye bağlı bir yaz tatil beldesi. Sanki Filipinler, Tayland gibi tropikal adalarda tatil yapıyormuş hissi uyandıran cennet gibi koyları barındırıyor. Berrak denizi ve kumsalı ile Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken sahillerin başında geliyor.
Dikili gezilecek yerler listesi için tıklayın.
Kumsalı güzel tatil yerleri arasındaki Bademli Köyü’nde ve çevresinde yüzmeye elverişli birden çok koy ve plaj bulunuyor. Bunlar Pissa Plajı, Killik Koyu Plajı, Kayra Beach Club, Bademli Ilıcası gibi yerler. Ayrıca tekne turları ile daha farklı koylarda yüzme imkanı da bulabilirsiniz. Kalem Adası ve Garip Adası tekne turlarının durakları arasında en popüler noktalardan.
Ege’de tatil yapılacak yerler arasındaki Bademli Köyü ‘Koruk şurubu’ ile de meşhur. Modern bir köy olmasından dolayı yemek yiyebileceğiniz güzel mekanlar ve konaklayabileceğiniz tesisler var. Dikili Bademli Köyü otel listesi için tıklayınız.
Bademli Köyü’ne nasıl gidilir? Dikili Merkez’e 7 kilometre uzaklığında bulunuyor. Özel aracınızla gelirseniz yolculuk İstanbul’dan 5 buçuk, Ankara’dan ise yaklaşık 8 saat sürüyor. İzmir’den ise 2 saat. Toplu taşımayı tercih ederseniz Dikili Bademli Köyü arasında sık sık dolmuş seferleri oluyor. Bademli Köyü’nde nerede kalınır diye merak eden için otel tavsiyesi bu linkte.
8- Phaselis Antik Kenti, Antalya
Antalya’nın doğal güzellikleriyle tarihi eserlerin harmanlandığı bir yer olan Phaselis, antik dönemde bölgenin önemli liman kentiymiş. Milattan önce 7’nci yüzyıla dayan antik kalıntıların hala ayakta olduğu Phaselis’de ufak bir amfi tiyatro da bulunuyor. Çam ağaçları çokça bulunduğu ormanlık bir bölge olan Phaselis Antik Kenti‘nde denize girilecek sakin yerler ve plajlar bulunuyor.
Akdeniz’de tatile gidilecek yerler arasında Phaselis’de 3 tane güzel plaj ve koy mevcut. Birisi kumsal ve sığ, diğer ikisi ise çakıl. Üçü de durgun ve havuz gibi suya sahip. Giriş ücretli olmasından dolayı olsa gerek çok kalabalık olmuyor. Yabancı turistlerin de yüzmek için tercih ettiği muazzam bir güzelliğe sahip.
Müze kart ile ücretsiz girebileceğiniz bir ören yeri olan Phaselis herhangi bir işletme bulunmuyor. Ücretsiz kullanabileceğiniz duş ve kabinler mevcut. Şezlong ve şemsiye olmadığı için kendi şemsiyenizi getirmenizi öneririm. Ayrıca ormanlık alan olduğu için ağaçların gölgesini de kullanabilirsiniz.
Phaselis Antik Kenti nerede, nasıl gidilir? Antalya’nın Kemer ilçesine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Türkiye’nin en güzel turistik ve tatil beldeleri arasında gösterilen Tekirova’ya ise birkaç km mesafede bulunuyor. Hazır buraya kadar gelmişken 2365 yükseklikteki Tahtalı Dağı’na çıkıp yamaç paraşütü de yapabilirsiniz. Bu arada Kemer gezilecek yerler yazısında bölgede denize girilebilecek diğer sakin plajlardan da bahsettim.
9- İztuzu Plajı, Dalyan
Avrupa’nın en iyi açık alanı seçilen Dalyan İztuzu Plajı efsane kumsalı ile deniz kum güneş turizmi yapanların hayranlık duyduğu bir yer. Doğa harikası ve sakin plajlar arasında gösterilen İztuzu’ya ulaşım da bir o kadar güzel. Büyüleyici manzara eşliğinde labirent şeklindeki sazlıklar arasında yapılan tekne yolculuğu mükemmel bir deneyim. Bu nehir aynı zamanda Akdeniz ile Köyceğiz Gölü’nü birbirine bağlıyor.
Muğla’da tatil yapılacak yerler arasındaki Dalyan’dan kalkan teknelerle gidilen İztuzu Plajı’nda boyuna uzun bir kumsal bulunuyor. Suyun derin olmaması yüzme bilmeyenler için bir avantaj. Yani 30-50 metre falan gitseniz bile ayağınız yere değiyor. Sahilde uzanarak günbatımını izlemek burada yapılacak aktivitelerden bir tanesi.
Denize girilecek sakin yerler listesindeki İztuzu Plajı aynı zamanda caretta caretta kaplumbağaları ile de ünlü. Caretta caretta kaplumbağalara dünyaca ünlü olan bu plaja yumurtaları bırakmaya geliyor. Şansınız varsa yüzerken bile bu su canlılarını görebilirsiniz. Detaylı bilgiler içeren Dalyan gezilecek yerler ve gezi rehberi blog yazısına mutlaka bir bakın.
Hazır buraya kadar gelmişken Fethiye‘nin ünlü plajları Ölüdeniz, Gemiler Adası, Çalış ve Kuleli Plajları’nı da görmenizi tavsiye ederim. Yamaç paraşütü ile nam salmış yer olan Babadağ’a çıkıp şahane manzarayı oradan da seyredebilirsiniz.
Ayrıca Göcek gezilecek yerler listesine ve Kalkan gezi rehberi yazısına göz atarak civardaki diğer tatil beldelerini de değerlendirebilirsiniz. Dalyan’da konaklamak isterseniz uygun fiyatlı otel listesi için göz gezdirin.
10- Datça, Muğla – Denize Girilecek Sakin Yerler
Ege’nin İncisi olan Datça masmavi ve berrak denizi ile Türkiye’nin en güzel koylarına ev sahipliği yapıyor. Aslında Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktada bulunan Datça’nın girintili çıkıntılı coğrafyası sayesinde doğa harikası diyebileceğiniz güzellikler bulunuyor. Marmaris, Çeşme ve Bodrum gibi henüz çok fazla popülerleşmediğinden doalyı denize girilecek sakin yerler ve plajlar listesinde olması gereken en güzel yaz tatili beldelerinden.
Marmaris’e yaklaşık 73 kilometre mesafede bulunan Datça’nın doğal güzellikleri haricinde binlerce yıllık tarihi de var. Knidos Antik Kenti tarihi bölge olarak en çok dikkat çeken noktalardan biri. Yani kültür turizmi yapmak isterseniz de burası çok ideal bir tatil beldesi. Daha detaylı gezi rehberi için Datça gezilecek yerler yazısına da bir bakın derim.
Ailecek tatil yapılacak yerler arasında da bulunan Datça huzurlu kent yaşantısı, sessiz koyları ve bükleri ile her yaştan insanın sevebileceği türden bir destinasyon. Deniz turizminin yanı sıra eski Datça sokakları ve evleri ilçeye ayrı bir şirinlik katıyor. Datça otellerinde ve pansiyonlarında konaklamak için popüler konaklama siteleri arasında bulunan booking uygulamasından yardım alabilirsiniz.
Deniz bakımından da özellikle Mesudiye bölgesinde bulunan Palamutbükü son yıllarda daha da bir tanınır oldu. Başlıca kafa dinlemelik plajlar ve yerler şunlar; Palamutbükü, Kargı Koyu, Kumluk Plajı, Kızılbük, Hayıtbükü, Ovabükü ve Akvaryum Koyu. Ayrıca Marmaris Turunç Koyu da Datça’ya giderken uğrayabileceğiniz destinasyonlar arasında.
Son Türkiye’de Denize Girilecek Sakin Yerler ve Plajlar
Türkiye’de denize girilecek sakin yerler ve kafa dinlemelik plajlar hakkında yazacaklarım bu kadar. Aslında cennet ülkemiz bu listeden çok daha fazlasına sahip olsa da gidilebilecek 10 plajı sizler için derledim.
Alternatif rota arayışında olarak sitenin üst menüsündeki ‘Nereye Gidilir’ sekmesi altında yaz tatili yapabileceğiniz diğer destinasyonları da görebilirsiniz. Şimdiden keyifli tatiller dilerim.