Türkiye Kayak Merkezleri – En İyi 11 Tesis
Türkiye kayak merkezleri listesi ve sıralaması, kış aylarında gezilecek yerler veya sömestr tatili denilince ilk akla gelen şeylerin başında geliyor. Çünkü her ne kadar ülkemizde kış mevsimi soğuk geçse de kat kat giyinip kayak yapılacak yerlere gitmek bu mevsimi daha eğlenceli kılıyor. Profesyoneller zaten bu kış sporundan oldukça keyif alıyor. Ama başlangıç seviyesinde olsanız dahi ister snowboard ile ister kızak ile ve hatta isterseniz çöp poşetiyle dahi kayak yaparak keyif alabilirsiniz. Peki Türkiye’nin en iyi kayak merkezi neresi, otel fiyatları ve skipass ücretleri ne kadar? Bu yazıda en güzel ve popüler tesislerden bahsedeceğim.
Türkiye’deki bütün kayak merkezlerinde hem amatörler için hem de profesyoneller için uygun pistler var. O yüzden kayak yapmayı bilmiyorsanız bile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ve hatta ders alıp nasıl kayak yapılır öğrenebilirsiniz. Kayak yapmanın dışında bu yerlerde kafa dinleyip huzur bulabilir veya konser ve etkinlik olan merkezleri tercih ederek gece hayatını daha hareketli yaşayabilirsiniz.
Kış tatili için alternatif rota arayışında iseniz aşağıdaki yazılarımı da mutlaka bir okuyun derim. Gerek yurt içi gerekse yurt dışı gidilecek mükemmel tatil yerlerini sizin için derledim.
- Türkiye’de Kışın Gezilecek Yerler
- Kışın Gezilecek Ülkeler
- Kışın Gidilecek Sıcak Tatil Yerleri ve Ülkeler
- Kışın Avrupa’da Gezilecek Yerler
İçerik Listesi
- 1 Türkiye Kayak Merkezleri Listesi
- 1.1 1- Uludağ Kayak Merkezi ve Skipass Ücretleri
- 1.2 2- Salda Kayak Merkezi, Burdur
- 1.3 3- Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum
- 1.4 4- Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars
- 1.5 5- Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri
- 1.6 6- Davraz Kayak Merkezi, Isparta
- 1.7 7- Kartalkaya, Türkiye Kayak Merkezleri
- 1.8 8- Antalya Saklıkent Kayak Merkezi
- 1.9 9- Kartepe, Türkiye Kayak Merkezleri
- 1.10 10- Denizli Kayak Merkezi
- 1.11 11- Akdağ Ladik Kayak Merkezi, Samsun
- 1.12 Son Olarak Türkiye Kayak Merkezleri Sıralaması
Türkiye Kayak Merkezleri Listesi
Kış turizminin olmazsa olmazı kayak yapmak zor mu diye soran çok oluyor. Aslında öğrenmek kimine göre kolay kimine göre ise çok zor. Ama her iki durumda da inanılmaz keyifli bir kış sporu. İlk başlarda düşe kalka da olsa eğitmenlerin direktiflerine uyduğunuz takdirde öğreniyorsunuz zaten. O yüzden hiç bilmiyorsanız bile aşağıdaki listede bulunan merkezlerden size en yakın olanına gidin derim.
Kayak merkezi fiyatları pahalı mı? Tabii bazı merkezler biraz lükse kaçabiliyor. Örneğin Uludağ gibi. Ama cennet gibi ülkemizde Uludağ kadar güzel olup ve bir o kadar da ucuz yerler de mevcut. Bütçenize uygun ve ekonomik olan yerleri de aşağıdaki listede bulabilirsiniz. Yani ülkemizde her bütçeye uygun kayak merkezleri bulunuyor ve bazıları dünya standartlarında diyebiliriz.
Ekonomik tatilden bahsetmişken ucuza uçmak için en ucuz uçak bileti nasıl bulunur ve ucuz uçak bileti siteleri hakkında yazdığım yazıları mutlaka okumanızı öneririm. Ayrıca Türkiye’de ve yurtdışında ucuz konaklama tesislerini bulmanıza yardımcı olacak en iyi otel rezervasyon siteleri ve Airbnb nedir gezi yazılarını da bir okuyun bence.
1- Uludağ Kayak Merkezi ve Skipass Ücretleri
Türkiye’nin en iyi ve en popüler kayak merkezi neresi diye sorsak eminim çoğu çoğu kişi Uludağ der. Özellikle İstanbul’a yakın olması sebebiyle gerek hafta sonları gerekse ara tatilde ziyaretçi akınına uğrayan bir yer. İstanbul’a yaklaşık 270-280 kilometre ve en yakın yerleşim yeri olan Bursa’ya ise 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Uludağ kar kalınlıkları Aralık ve Mart ayları arasında en uygun seviyede oluyor. Yine de gitmeden önce meteorolojinin internet sitesinden veya oradaki tesisleri arayarak kayak için elverişli olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Pistleri ise dünya standartlarında. Şu sitede pistler ve liftler hakkında bilgi bulabilirsiniz; Uludağ Pist Haritası.
Uludağ kayak merkezi fiyatları ile giriş ve teleferik ücreti hakkında bilgi; 2019-2020 sezonu için Uludağ Skipass Fiyatları, 4 saatlik 100 TL, 1 günlük 165 TL. Bunlar minimum ücretler tabi. 2-3 günlük alırsanız fiyat daha da yükseliyor. Şu siteden ayrıca kontrol edebilirsiniz. Uludağ kayak dersi ve kayak takımı kıyafeti kiralama fiyatları konusunda ise diğer tesislere kıyasla biraz daha pahalı.
Uludağ Kayak Merkezi’ni ziyaret eden çok sayıda insan olunca haliyle günler burada hareketli geçiyor. Özellikle Uludağ gece hayatı konserler, can DJ performansları ve diğer kış etkinlikleri ile çok canlı oluyor. Ayrıca burada Türkiye’nin en büyük gençlik festivali Whitefest Uludağ düzenleniyor. Hey yıl üniversite sömestr döneminde dört bir taraftan gelen öğrenciler ile eğlenceli bir ortam oluşuyor. Whitefest Uludağ hakkında bilgi almak için tıklayınız.
Konaklama hakkında bilgi vermek gerekirse için Uludağ Kayak Merkezi otellerini tercih edebilirsiniz. Ya da Bursa şehir merkezinde kalarak günü birlik git-gel de yapabilirsiniz. Hazır Bursa’ya gelmişken iskender kebap yemeği de unutmayın derim ben.
2- Salda Kayak Merkezi, Burdur
Burdur İli sınırları içerisinde yer alan Türkiye’nin Maldivleri Salda Gölü son yıllarda çok popüler bir destinasyona dönüştü. Özellikle sosyal medya, televizyon ve Instagram gibi etmenlerle artık ‘Salda Gölü nerede’ bilmeyen yok. Her ne kadar bu bölge ‘Göller Yöresi’ olarak anılsa da bu coğrafyada Türkiye kayak merkezleri listesinde olması gereken güzel tesisler var. Bunlardan biri de Salda Kayak Merkezi.
Salda Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir? Burdur şehir merkezine 77 km, Salda Gölü’ne ise 17 km uzaklıkta bulunan Salda Kayak Merkezi 5 adet pistten oluşuyor. Bunların en uzunu 1600 metre, en kısası ise 500 metre. Ayrıca 950 metre uzunluğunda bir de telesiyej bulunuyor. Salda Gölü manzaralı bu kayak merkezi teleferik fiyatları ve skipass ücretleri ile de halk dostu. Uygun fiyata kayak ve kızak takımlarını ve gerekli diğer ekipmanları kiralayarak ekonomik bir kış tatili yapabilirsiniz.
Daha çok günübirlikçiler gelse de 20 yataklı tesiste kalabilirsiniz. Hem Salda Gölü’nü görmek hem de kayak yapmak isterseniz burası mükemmel bir tercih olacaktır. Yani bir taşla iki kuş vurursunuz. Ayrıca bölgede görülecek diğer yerler için Burdur gezilecek yerler blog yazısını okuyarak güzel bir tatil planı yapabilir veya tatil rotası oluşturabilirsiniz.
3- Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum
Türkiye’de kışın gezilecek yerler arasındaki Erzurum şehri gerek Palandöken Kayak Merkezi ile gerekse tarihi yerleri ile ziyaret edilmeye değer bir şehrimiz. Palandöken, Erzurum şehir merkezine 13 km uzaklıkta bulunuyor. Türkiye’nin en iyi kayak merkezi diyebileceğimiz bir yer.
Ayrıca Türkiye’nin en yüksek rakımlı pisti burada bulunuyor. 3125 metre rakımdan 2100 metreye kayarak inmek mümkün. Kar kalınlıklarını merak edenler için Aralık ayından Nisan ayına kadar kayak yapmaya elverişli seviyede. Erzurum Palandöken tesisinde kayak dersi de alabiliyorsunuz ve fiyatları Uludağ’a kıyasla ucuz.
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi Skipass Fiyatları 2020;
- Tek çıkış – 15 TL
- Gündüz – Hafta içi 70 TL, Hafta sonu 85 TL
- Gece Kayağı – 30 TL
- Tam Gün – Hafta içi 100, Hafta sonu 110 TL
Kış mevsiminde tatile gidilecek yerler arasındaki Palandöken’e nasıl gidilir? Ulaşım çok kolay. Gerek Erzurum havaalanından gerekse şehir merkezinden taksilerle anlaşarak kısa sürede gelebilirsiniz. Güzel tesislerin ve otellerin bulunduğu Palandöken’de kalmak isterseniz uygun fiyata seçenekler mevcut. Rezervasyon yapmak için hotelscombined sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Ayrıca diğer kış etkinlikleri ile de güzel vakit geçirebilirsiniz.
4- Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars
Sarıkamış, Snowboard için Türkiye’nin en iyi kayak merkezi olarak gösterilen bir tesis. Çünkü dünyada kayak yapmak için en iyi yerlerden biri olan Alpler’deki kristal kar ile aynı kaliteye sahip. Zaten doğası ile apayrı güzel bir merkez. Uludağ, Palandöken, Erciyes gibi merkezlere göre kıyasla çok ucuz olması da cabası.
Bu arada Kars Gezilecek Yerler yazısını da okumanızı öneririm. Ayrıca Sarıkamış Gezilecek Yerler Blog yazısında daha detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Türkiye kayak merkezleri arasındaki en popüler yerlerden biri olan Sarıkamış’da en uzun pist uzunluğu yaklaşık 3 kilometre. Uzun olmanın yanı sıra çok kalabalık olmaması da kayarken daha çok keyif almanızı sağlıyor. Merkezdeki teleferik sisteminin saatte taşıma kapasitesi ise 4600 kişi. Kayak yapmak için elverişli koşulların yanı sıra çam ağaçlarının güzel manzarası insanı daha da cezbediyor.
Genel olarak herkesin biraz şikayetçi olduğu konu ise akşamları yapacak çok fazla bir şey yok. Ama amaç sadece spor ise tam yeri. Sarıkamış kayak merkezi fiyatları 2020 sezonu ve skipass ücretleri; 1 çıkış 10 TL, 10 Çıkış 60 TL, Hafta içi günlük 50 TL, hafta sonu günlük 70 TL’dir. Ayrıca Sarıkamış kayak kıyafeti ve ekipmanları kiralama konusunda da ucuz. Fiyatları ayrıca şu siteden de kontrol edebilirsiniz.
Ulaşım konusuna gelirsek; son dönemlerin fenomeni Doğu Ekspresi ile gelebileceğiniz gibi hava yolu ile de ilk önce Kars’a uçarak ondan sonra buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Sarıkamış ilçe merkezine 1 buçuk kilometre uzaklıkta olan tesise dolmuşlarla bile gelebiliyorsunuz. Buraya kadar hazır gelmişken Çıldır Gölü, Ani Harabeleri ve Katrina Köşkü de görülmeli.
5- Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri
İç Anadolu Bölgesi’nde Kayseri merkeze yaklaşık 25-30 kilometre uzaklıkta bulunan bir kayak merkezi. En elverişli dönem olan Kasım ve Nisan ayları arasındaki kar kalınlığı yaklaşık 2 metre olmaktadır. Herkes için uygun pistler mevcut olan Erciyes’e şehir merkezinden taksilerle veya minibüslerle ulaşım sağlanıyor.
Kayseri Erciyes Kayak Merkezi fiyatları, kayak ekipman kiralama, teleferik çıkış ve skipass ücretleri 2020;
- 1 Çıkış – 15 TL
- 7 Çıkış – 70 TL
- 14 Çıkış – 95 TL
- 30 Çıkış – 195 TL
- 50 Çıkış – 295 TL’dir. Maalesef günlük kart olayını nedense iptal etmişler.
Türkiye en güzel kayak merkezleri arasında bulunan Erciyes’de uygun fiyata kayak dersi de alabilirsiniz. Ayrıca burada konaklamak isterseniz bölgedeki en popüler otellere şu link üzerinden ulaşabilir ve uygun fiyatlar ile rezervasyon yapabilirsiniz.
6- Davraz Kayak Merkezi, Isparta
Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Davraz kayak merkezi nerede? Özellikle turizm cenneti Antalya’ya yakınlığı ile çok elverişli bir konumda bulunuyor. 2635 metre zirve yüksekliği ile hem kayak yapmak hem de diğer kış sporları için güzel bir merkez. Gelişmeye açık bir yer olması sebebiyle Türkiye kayak merkezleri sıralaması listesinde olmayı kesinlikle hak ediyor. En iyi dönem Aralık ve Mayıs ayları arasındadır. Bu arada Isparta gezilecek yerler listesine göz gezdirerek güzel bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.
Kaybolma ve çığ tehlikesi olmaması burayı ayrıca özel kılan özelliklerden biri. Amatör ve profesyonel kayakçılara uygun pistlerde Eğirdir Gölü manzarasına karşı tur kayağı ve snowboard yapabilirsiniz. Türkiye kayak merkezleri arasında yer alan güzel Davraz Dağı’nda ortalama kar kalınlıkları 0,50 ile 2,50 metre arasında değişiyor.
2019-2020 sezonu Isparta Davraz Kayak Merkezi fiyatları ve Telesiyej, Skipass ücretleri;
- Tek çıkış 13 TL, Öğrenci için ise 10 TL
- 5 Çıkış 45 TL, Öğrenci için 35 TL,
- 10 Çıkış 65 TL, Öğrenci 50 TL,
- 100 Çıkış 350 TL
- 1 Günlük 85 TL, Öğrenci için 70 TL
- 2 Günlük 140 TL, Öğrenci 110 TL
- 3 Günlük 170 TL, Öğrenci 140 TL
Türkiye’de kışın gezilecek ve kayak için gidilecek yerler arasındaki Isparta’da kalmak için otel listesine şu siteden bakabilirsiniz. Ayrıca Davraz’da da konaklama imkanı bulabileceğiniz güzel tesisler de var.
7- Kartalkaya, Türkiye Kayak Merkezleri
Türkiye kayak merkezleri arasındaki İstanbul’a yakın olan yerlerden Kartalkaya, Bolu ilinin Köroğlu Milli Parkı’nda bulunuyor. Ankara’ya da yaklaşık 220 kilometre uzaklıkta olan bu merkez, büyük şehirlerde yaşayanlar için Uludağ’a alternatif olarak düşünülebilir.
Türkiye’nin en iyi kayak merkezi denilince akla gelen yerlerden biri olan Kartalkaya, gece hayatı ile de Uludağ gibi hareketli ve canlı. Kayak dışında daha güzel vakit geçirmek için burada düzenlenen konserler, canlı müzikler ve etkinlikleri takip etmekte fayda var. Kartalkaya kayak merkezi fiyatları nelerdir diyenler için lift ve skipass ücretleri;
2020 sezonu için Grand Kartal Otel ve Kartal Otel pistlerinde kaymak için kayak ücretleri 1 günlük 160 TL, hafta sonu 200 TL olarak belirlenmiş. Kartalkaya kayak takımı kiralama fiyatları bakımından da uygun olduğu gibi her bütçe için konaklama seçenekleri ile de dikkat çekiyor. Hotelscombined sitesinden otel fiyatlarını ve yorumlarını kontrol edebilirsiniz.
8- Antalya Saklıkent Kayak Merkezi
Yaz aylarında Türkiye’nin en fazla turist ağırlayan şehirlerinden biri olan ve Akdeniz Bölgesi’nin parlayan yıldızı Antalya, kış mevsiminde de gezilecek yerler arasında. Neden mi? Kış aylarında güneşin etkisiyle kısa kollu t-shirt ile gezilebilen bir havada ve hatta bazı turistlerin Konyaaltı Plajı’nda denize girdiği zamanda, şehir merkezine sadece 35 km uzaklıkta olan Saklıkent’te kayak yapma keyfi yaşayabilirsiniz. 2 mevsimi aynı anda yaşayan bir şehir.
Türkiye kayak merkezleri sıralaması listesindeki Saklıkent tesislerinde sezon diğer yerlere göre daha kısıtlı. Sezonun sadece 50-60 gün sürdüğü merkezde ortalama kar kalınlığı 1 ve 2 metre civarındadır. Zirvede ise zaman zaman 4 metreyi buluyormuş.
Dağla denizi buluşturan Antalya kayak merkezi Saklıkent nerede ve nasıl gidilir? İster özel arabanızla isterseniz toplu taşıma ile gidebilirsiniz. Antalya 5M Migros önünden sabah saat 8’de kalkan servisler ile ücretsiz bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Akşam 4’de ise yine ücretsiz şekilde servisle şehir merkezine geri dönebilirsiniz. Konaklama için de uygun tesisler var. Detaylı bilgi için şu siteye bakabilirsiniz. Antalya’ya kadar gelmişken Demre Myra, Kaleiçi ve Manavgat gezilecek yerler listesi de görülmeye değer
9- Kartepe, Türkiye Kayak Merkezleri
İstanbul’a yakın kışın gidilecek yerler arasında olan ve Kocaeli ilinde bulunan Kartepe hafta sonu kaçamakları için birebir. Kalabalıktan şikayetçi olmazsanız en uygun zaman Aralık, Ocak ve Şubat aylarıdır ki bu dönemler gerçekten çok kalabalık oluyor. Kar kalınlıkları ise 80 cm ile 250 cm arasında değişiyor. Gerek başlangıç seviyesindekiler için gerekse profesyonel kayakçılar için elverişli bir merkez.
Kartepe kayak merkezi ekipman kiralama fiyatları, teleferik ve skipass ücretleri 2020; 1 günlük limitsiz çıkış bileti hafta içi 120 TL iken hafta sonu ise 150 TL’dir. Eksi yönlerinden bahsetmek gerekirse teleferik ve telesiyejler yavaş, eski ve bakımsız. Yavaşlığına bir de çok kalabalık olması eklenince, sıra beklerken biraz zaman kaybı yaşatabiliyor. Yani buraya giderken çok bir beklentiniz olmasın. Yine de İstanbul’a yakın ve hafta sonu kaçamağı yapmak için değerlendirebileceğiniz bir yer olarak Türkiye kayak merkezleri arasında dikkat çekiyor.
10- Denizli Kayak Merkezi
Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti ile daha çok tanınan şehirlerimizden Denizli, kayak merkezi ile kış turizminin yeni gözdesi konumunda artık. Çünkü Ege’nin en büyük kayak merkezi burada yer alıyor. Denizli’nin Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi’nde bulunan bu kayak merkezi 8 parkur, 2 telesiyej ve 1 teleski ile hizmet veriyor. Telesiyejin kapasitesi ise saatte 2700 kişi. Bu arada Denizli gezilecek yerler listesine bir göz gezdirmenizi öneririm.
Kış tatili önerileri arasındaki tesis, Denizli şehir merkezine 78 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca Muğla gibi çevre illerden de ziyaretçileri ağırlıyor. Kıyafet, gözlük, kask, ayakkabı, üst mont, pantolon, kayak ve snowboard gibi şeyleri de uygun ücrete kiralanabiliyor. Skipass ücretleri 2020 ve Denizli Kayak Merkezi fiyatları ise;
- Yürüyen bant: Sınırsız kullanım 10 TL
- Tek çıkış telesiyej: 10 TL
- T-Bar Teleski: 40 TL
- Telesiyej günlük sınırsız: 80 TL
11- Akdağ Ladik Kayak Merkezi, Samsun
Türkiye’nin en iyi kayak merkezi denilince akla hiç gelmeyen, ama ekonomik kış tatili arayışında olanlar için alternatif olabilecek bir yer. Akdağ Ladik Kayak Merkezi, Samsun’a 75 kilometre uzaklıktaki Ladik ilçesinde bulunuyor. Kışın Samsun’da gezilecek yerler arasındaki bu merkez, Çorum ve Tokat gibi çevre illerden de ziyaretçilerine kucak açmış durumda.
En kısası 1600 metre, en uzunu 3600 metre olan 6 adet pist bulunmakta. Ayrıca sandalyeli telesiyejin uzunluğu ise 1365 metre. Karadeniz’de kış sporu yapabileceğiniz güzel bir tesis bana sorarsanız. Türkiye kayak merkezleri arasındaki Akdağ Ladik tesislerinde Aralık ayından Mart ayları arasını kapsayan kar sezonu boyunca uygun fiyat listesi ile konaklayabilirsiniz.
Son Olarak Türkiye Kayak Merkezleri Sıralaması
Türkiye’nin en iyi ve en popüler kayak merkezleri hakkında anlatacaklarım bu kadar. Yukarıdaki listeye ilaveten Zigana, Atabarı (Artvin), Elmadağ (Ankara), Hazarbaba (Elazığ), Esentepe (Bolu), Ergan (Erzincan), Ilgaz (Kastamonu), Bubi Dağı (Ağrı), Yedikuyular (Kahramanmaraş) gibi Kayak Merkezleri de kışın gezilecek yerler rotalarına eklenebilir. Sizin de Türkiye kayak merkezleri sıralaması gezi yazısına eklemek istedikleriniz veya bu yerler ile tecrübeleriniz var ise aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.