Kastamonu Gezilecek Yerler & Gezi Rehberi

Kastamonu gezilecek yerler açısından Karadeniz Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Çünkü kent, yeşil ile mavinin muhteşem şekilde buluştuğu coğrafyada yer alıyor. Bununla birlikte Kastamonu tarihi yerler bakımından da oldukça turistik. Dolayısıyla Türkiye’de tatil yapmayı planlıyorsanız burayı rotanıza mutlaka ekleyin derim. ‘Peki Kastamonu nerede, nasıl bir yer, neyi meşhur, ne yenir’ gibi sorularınız yanıtları bu gezi rehberi yazısında.

Kastamonu nerede, nasıl bir yer Karadeniz turu

Kastamonu nerede, nasıl bir yer – Karadeniz turu

Köklü tarihi, yemyeşil doğası, kültürü ile turizm konusunda tatilcilerin beklentilerini fazlasıyla karşılayan bir şehir burası. Özellikle doğa severlerin hayran kalacağına eminim. Küre Dağları’nın o muhteşem doğası herkesi büyülüyor adeta.

Kastamonu Gezilecek Yerler Listesi

19 ilçesi, yaklaşık 400 binlik nüfusu ile Kastamonu turizm açısında önemli bir potansiyele sahip. Hem doğa severleri hem de kültür gezisi yapmaktan hoşlananları tatmin edecek güzelliklere sahip. Ayrıca Karadeniz’de denize girilecek yerler arasında da bulunuyor.

Bununla birlikte merkezde görülmeye değer ilginç yapılar, müzeler ve türbeler yer alıyor. Şehirdeki tarihi Safranbolu evlerine benzeyen eski konakları kente bambaşka atmosfer katıyor.

Kastamonu tarihi 7 bin öncesine dayanıyor. Kentteki yaşam Hititler döneminden başlayarak Frigya, Lidya, Pers, Makedonyalı, Pontus, Roma, Bizans ve Osmanlı Devleti’yle devam ederek günümüze kadar kesintisiz şekilde geliyor.

Kentin belki de en önemli özelliği Kurtuluş Savaşı sırasında Milli Mücadele’de önemli rol oynamasıdır. Lojistik açıdan stratejik konumda bulunan şehirden Ankara’ya yiyecek, para ve cephe gönderilmesi tarihin akışını değiştiren unsurlardan.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet devrimlerinden biri olan Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın ilk adımını burada atmış. Yani kentin önemini saymakla bitmez gibi… Lafı fazla uzatmadan bu güzel şehirde nereler gezilir konusuna geçelim.

1- Kastamonu Kalesi – Merkezde Gezilecek Yerler

Kastamonu Kalesi, Evliyalar Şehri olarak bilinen kentin simgesel yapısı olarak biliniyor. Kalenin tarihi 12’nci yüzyıla dayanıyor. Komnesoslar tarafından inşa edilen kale halen ihtişamı koruyor.

Kentin en yüksek yerinde bulunan kale sınırları içerisinde sarnıç, zindan, kaçış tünelleri ile “Bayraklı Sultan Türbesi gibi yapılar bulunuyor. Ayrıca panoramik şehir manzarası sunan bu tarihi yapı Kastamonu gezisi sırasında mutlaka ziyaret edilmeli.

Kastamonu Kalesi gezilecek yerler gezi rehberi blog

Kastamonu Kalesi – Gezilecek yerler gezi rehberi blog

2- Kastamonu Saat Kulesi – Merkez Gezilecek Yerler

Şehrin simgelerinden Saat Kulesi, Hükümet Konağı’nın arka tarafında bulunuyor. 1885 yılında Vali Abdurrahman Paşa döneminde kule s-şehre getirilmiş.

Saat Kulesi’nin ilk yeri ise İstanbul Sarayburnu’ymuş. 12 metre yüksekliğinde bu tarihi kule günümüzde de çalışır vaziyette.

Tarihi Kastamonu Saat Kulesi nerede, nasıl gidilir

Tarihi Kastamonu Saat Kulesi nerede, nasıl gidilir

En Popüler Otel Rezervasyon Siteleri sayesinde ücretsiz ve online olarak kolaylıkla kalacak yerinizi ayarlayın.

3- Nasrullah Camii

Kastamonu tarihi yerler arasındaki Nasrullah Camii 1506 yılında inşa edilmiş. Caminin en önemli özelliği 9 kubbesiyle şehrin en büyük camisi olması. Süslemeleri ve hat işlemeleriyle muhteşem bir yapı.

Nasrullah Camii Milli Mücadele döneminde de önemli rol üstlenmiş. İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy bu camide halkı cesaretlendirici vaaz vermiş. Mutlaka görülmesi gereken noktalardan.

Nasrullah Camii Kültür gezisi

Nasrullah Camii – Kültür gezisi

4- Yakup Ağa Külliyesi

Kastamonu gezi rehberi yazısında olması gereken noktalardan birisi de Yakup Ağa Külliyesi. Oldukça eski olan yapının tarihi Osmanlı Devleti padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman dönemine kadar uzanıyor. Hatta külliyenin ilk yapımına Yavuz Sultan Selim döneminde başlanmış.

Kesme taştan inşa edilen caminin kubbeleri kurşunla örtülüdür. Mimari açıdan oldukça güzel bir yapı. Ayrıca burada bulunan Helva Evi’nde kentin meşhur çekme helvasını tadabilirsiniz.

Turistik Yakup Ağa Külliyesi Kastamonu gezilecek tarihi yerler Gezi rehberi

Turistik Yakup Ağa Külliyesi – Kastamonu gezilecek tarihi yerler – Gezi rehberi

Kastamonu otelleri listesinde uygun fiyatlı konaklama tesislerini bulabilirsiniz.

5- Kurşunlu Han

Kurşunlu Han, Candaroğulları’nın son hükümdarı İsmail Bey tarafından 1441-1460 yılları tarafından yaptırılmış. Bu yüzden İsmailbey Hanı olarak da geçiyor. Bu arada tarih bilgisi vermek gerekirse İsmail Bey, Fatih Sultan Mehmet’in öz dayısıdır.

Han zamanında kentin en büyük ticaret merkeziymiş. Günümüzde ise otel olarak işletiliyor.

Kurşunlu Han Arabayla Karadeniz turu

Kurşunlu Han – Arabayla Karadeniz turu

6- Kastamonu Arkeoloji Müzesi – Gezilecek Yerler

Arkeoloji Müzesi binası tarihsel olarak önemli özelliğe sahip. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Şapka ve Kıyafet Kanunu’nu ilan ettikten sonra bu binada nutuk vermiş.

Kültür gezisi yapmayı sevenlerin mutlaka uğraması gereken müzede Roma, Bizans ve Osmanlı Dönemlerinden eserler sergileniyor. Giriş ücreti ise bulunmuyor.

7- Mahmut Bey Camii

Kastamonu gezi rehberi yazısında belirtmek istediğim diğer bir yer ise Mahmut Bey Camii. 1366 yılında Candaroğulları Beyliği döneminde Emir Mahmut Bey tarafından yaptırılmış.

Mimari olarak göze hoş gelen cami ahşap yapıya sahiptir. Camii ayrıca UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde de yer alıyor. Kastamonu turistik yerler arasındaki tarihi Mahmut Bey camii nerede diye sorarsanız Daday ilçesine doğru giderken Kasaba Köyü’nde bulunuyor.

Mahmut Bey Camii Karadeniz'de tatile nereye gidilir

Mahmut Bey Camii – Kasap Köyü – Karadeniz’de tatile nereye gidilir

8- Taşköprü

Kastamonu nasıl bir yer diye merak ediyorsanız Taşköprü ilçesini de görmenizi tavsiye ederim. Çünkü tarih boyunca onlarca medeniyeti ağırlamış bir yerleşim yeri.

Gasgallar, Etiler, Paflagonyalılar, Dorlar, Lidyalılar, Kimmerler, Persler, Kapadokyalılar, Pontuslar, Helenler, Bitinyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Danişmendliler, Çobanoğulları, Osmanlılar gibi uyguarlıklar burada yaşamlarını sürdürmüşler.

İlçede ayrıca Kastamonu tarihi yerler arasındaki Pompeiopolis Antik Kenti de bulunuyor. İlçenin diğer bir özelliği ise her yıl Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’ne ev sahipliği yapmasıdır. Buraya gelirseniz meşhur Kastamonu yemeklerini de tatmayı unutmayın.

9- Pompeiopolis Antik Kenti

Şimdi sıra geldi Kastamonu gezilecek yerler rotasındaki tarihi Pompeiopolis Antik Kenti hakkında bilgi vermeye. Kent Paphlagonia (Paflagonya) Eyalet Merkezi olarak MÖ 64 yılında Romalılar tarafından kurulmuş.

Arkeolojik değeri yüksek olan tarihi eserleri çıkarmak için 2006 yılında uluslararası ekip burada çalışmalara başlamış. Tarihi eserlerin bulunduğu alan Zımbıllı Tepesi’nde yer alıyor. Kapalı höyük durumunda olan bölgenin en eski yerleşim yeri Pompeiopolis Antik Kenti’nden çıkarılan bazı kalıntılar ve mozaikler Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor.

Tarihi Pompeiopolis Antik Kenti gezi rehberi Kastamonu gezilecek yerler

Tarihi Pompeiopolis Antik Kenti gezi rehberi – Kastamonu gezilecek yerler listesi

10- İnebolu – Kastamonu Gezilecek Yerler

İnebolu, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli anlarına tanıklık etmiş bir ilçe. Çünkü Atatürk ‘Şapka Nutku’nu 1925 yılında İnebolu’da yaparak Şapka ve Kıyafet Kanunu’nu ilan etti.

Ayrıca İnebolu İstiklal Harbi’nde silah, top mermisi gibi askeri cephane sevkiyatında büyük rol üstlendi. Dolayısıyla tarihimizde  önemli yere sahip Karadeniz’in bu güzel şehri Kastamonu gezilecek yerler rotalarında mutlaka olmalı.

İnebolu evleri

İnebolu evleri

İnebolu’nun meşhur yanlarından biri de bordo renkli evleri ve konaklarıdır. Göz alıcı güzelliğe sahip bu evlere karşı bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Bazılarında da konaklama imkanı bulabilirsiniz.

Türkiye’de tatil yapılacak yerler arasındaki İnebolu nerede diye sorarsanız Kastamonu şehir merkezi ile arasında yaklaşık 92 kilometre fark bulunuyor. Her iki kent arası otobüs seferleri bulunuyor.

11- Küre Dağları Milli Parkı

Küre Dağları Milli Parkı, Kastamonu turistik yerler kapsamında ziyaret etmeniz destinasyonlardan biri. Karadeniz’in o doğal güzelliklerini gözler önüne seren Küre Dağları muhteşem atmosferiyle insanı büyülüyor.

Türkiye’nin gizli cennetleri arasında gösterilen milli park 37bin hektarlık alanıyla Türkiye’nin en büyük milli parklarından biri. Göletleri, şelaleleri, mağaraları, kanyonları, yemyeşil ağaçları, ormanları ve doğasıyla doğaseverlerin hayran kalacağı bir yer.

Kastamonu gezilecek yerler listesindeki Küre Dağları Milli Parkı nerede, nasıl gidilir? Bartın il sınırında bulunuyor. Buraya gitmek için tur satın alabileceğiniz gibi özel aracınızla da kolayca ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Küre Dağları Milli Parkı Karadeniz'in doğal güzellikleri

Küre Dağları Milli Parkı – Karadeniz’in doğal güzellikleri

12- Valla Kanyonu

Valla Kanyonu, Kastamonu gezi rehberi yazısında değinmek istediğim ve doğa gezisi yapabileceğiniz rotalardan birisi. Valla Kanyonu dünyanın en derin kanyonları arasında gösteriliyor. Türkiye’nin de en büyük kanyonu olarak göze çarpıyor.

Kanyon, Küre Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunuyor. Parkuru çok zorlu olduğu için teçhizatsız girmek mümkün değil. Ayrıca özel izin almak gerekiyormuş. Fakat muhteşem kanyon manzarası sunan seyir terasında doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kastamonu gezilecek yerler Valla Kanyonu nerede Gezi rehberi

Kastamonu gezilecek yerler – Valla Kanyonu nerede – Gezi rehberi

13- Horma Kanyonu

Kastamonu turistik yerler arasında Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi’nin olduğu noktadan başlıyor. Yürüyüş parkuru sayesinde Valla Kanyonu’na göre gezilmesi daha kolay.

Karadeniz’in o huzurlu atmosferine ve yemyeşil doğasına bu kanyonda da fazlasıyla doyuyorsunuz. Turizm potansiyeli oldukça yüksek olan Horma Kanyonu Pınarbaşı ilçesi yakınlarında konumlanıyor.

Horma Kanyonu Karadeniz Bölgesi doğal güzellikler

Horma Kanyonu – Karadeniz Bölgesi doğal güzellikler

Tatile çıkmadan önce yol arkadaşı olabilecek En İyi Seyahat Uygulamaları listesine göz atın.

14- Ilıca Şelalesi

Kastamonu gezi rehberi tatil rotalarında bulunan Ilıca Şelalesi, Küre Dağları Milli Parkı’nda bulunuyor. Horma Kanyonu’nun başlangıç noktasında konumlanan şelale yüzmek için doğal havuza sahip.

Yaz aylarında serinlemek için buraya gelip yüzerek doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. 15 metreden dökülen şelale ayrıca inanılmaz bir manzara sunuyor.

Bu bölgede ayrıca kamp da yapılıyormuş. Eğer Karadeniz’de kamp yapılacak alan arayışındaysanız buradaki belirli bölgelere çadır kurabilirsiniz.

Kastamonu Gezilecek Yerler Turistik Ilıca Şelalesi

Kastamonu Gezilecek Yerler – Turistik Ilıca Şelalesi – Doğa harikası

15- Çatak Kanyonu – Kastamonu Gezilecek Yerler

Azdavay ilçesindeki Çatak Kanyonu, Karadeniz’in doğal güzelliklerinden sadece biri. Ayrıca dünyanın en büyük kanyonlarından biri olarak gösteriliyor.

Kanyonun en yüksek yeri 1200 metre olarak belirtiliyor. Kanyonda ahşap yürüyüş parkuru bulunuyor. Eğer kanyonun derinliklerine doğru yol almak istiyorsanız alet edevat ihtiyacınız olabilir.

Bu efsanevi kanyonu daha iyi seyredebilmek için cam teras yapılmış. Seyir terasından kanyonun o doyumsuz manzarasına hayran kalacaksınız.

Kastamonu gezilecek yerler arasında Çatak Kanyonu Cam Teras Seyir Terası giriş ücreti 6 Türk Lirası. Öğrenci indirimi ise 3 TL olarak belirlenmiş.

Çatak Kanyonu Cam Seyir Terası Azdavay

Çatak Kanyonu Cam Seyir Terası Azdavay

16- İstiklal Yolu

Kastamonu’nun Milli Mücadele sırasında gösterdiği kahramanlıktan biraz söz etmiştim. İşte bu kahramanlığın esas olayı silah ve cephanenin İnebolu-Kastamonu-Çankırı’dan Ankara’ya güvenli bir şekilde ulaştırılması.

Zamanın zor şartlarına karşı bana bile demeyen bölge insanı İstiklal Yolu adı verilen yoldan elinden gelen çabayı göstermiş. Kağnılarla yol olan insanlar silah ve cephaneyi yerine teslim ederek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli paya sahiptirler.

Özellikle Şerife Bacı bu mücadelenin sembollerinden biri olmuştur. Henüz 20’li yaşlardayken ve 9 aylık bebeği ile elinden gelen gayreti gösteren Şerife Bacı, maalesef zorlu kış şartlarına yenik düşerek şehit olmuştur. Silahlar arasında yaptığı döşek sayesinde soğuktan korunan bebeği ise sağ kalmayı başarmış.

17- Loç Vadisi

Yemyeşil doğaya sahip Loç Vadisi, Valla Kanyonu’nun çıkışında konumlanıyor. Hatta bölgenin en yeşil alanlarından biri olarak gösteriliyor. Sadece yeşillikler değil, mağaralar, göletler, şelaleler gibi doğa harikalarına sahip bir vadi.

Cide ilçesine bağlı olan Loç Vadisi Çamdibi, Şenköy, Hamitli ve Karakadı köylerini de içine alıyor. Doğa fotoğrafçılığı ile uğraşanların sık sık uğradığı vadide trekking, rafting gibi doğa sporları aktivitelerini de yapabilirsiniz.

Loç Vadisi Cide Kastamonu gezi rehberi

Loç Vadisi, Cide – Kastamonu gezi rehberi

18- Gideros Koyu

Kastamonu’da nerede denize girilir diye soranlar olabilir. Bu sorunun en doğru adresi ise Gideros Koyu. Karadeniz sahil şeridinin en güzel yerlerinden hatta. Denize girilecek sakin yerler arasında değerlendirebilirsiniz.

Ege koylarının anımsatan Gideros Koyu tarihi bir mekan. MÖ 15’inci yüzyılda Amazonlar tarafından yerleşim başlamış. Büyük İskender’in baldızı Amastris tarafından ise de şehir yıkılmış.

Kastamonu gezilecek yerler listesindeki ve görülmesi gereken sahillerden olan Gideros Koyu nerede? Cide ilçesine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Gideros Koyu Kastamonu gezilecek yerler Denize nerede girilir Plajlar

Gideros Koyu -Kastamonu gezilecek yerler – Denize nerede girilir – Plajlar

19- Cide – Kastamonu Gezilecek Yerler

Cide Karadeniz’in en uzun sahil şeridine sahip şehirlerden bir tanesi. Bana sorarsanız turizm potansiyeli olmasına karşın hak ettiği değeri göremeyen yerlerden. Sanırım 73 kilometre uzaklıktaki Amasra’nın gölgesinde kalıyor.

Gideros Koyu gibi birbirinden güzel Karadeniz koyuna ev sahipliği yapan Cide, yeşil ve mavinin buluştuğu şehirlerimizden. Dolayısıyla doğa severlerin hayran kalacağı muhteşem bir şehir.

Kentin önemli özelliklerinden biri de tarihi İpek Yolu güzergahında liman görevi üstlenmesiymiş. Osmanlı İmparatorluğu döneminde burası Karaağaç İskelesi olarak anılıyormuş.

Cide Sahil Halk Plajı Karadeniz gezisi

Cide Sahil Halk Plajı – Karadeniz gezisi

20- Abana

Abana yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki kumsalı ile bölgenin dikkat çeken ilçesi. Kastamonu gezilecek yerler listesinde olmayı hak eden turistik Abana ilçesi il merkezine sadece 101 kilometre.

Karadeniz sahil şeridinde bulunan Abana hafta sonu insanların gittikleri destinasyonlardan. Dolayısıyla Kastamonu gezisi veya tatil turu yapıyorsanız siz de buraya uğrayabilirsiniz.

Kastamonu Plajları – Gezilecek Yerler

Karadeniz’e kıyısı olan iller arasında bulunan ‘Evliyalar Şehri’ haliyle deniz turizmi bakımından da turistlerin ilgisi çekiyor. Yukarıda da belirttiğim gibi özellikle Gideros Koyu sizi Ege koylarındaki gibi hissettiriyor. Peki Kastamonu’da denize başka nerede girilir?

  • Abana Plajı
  • Evrenye Kadınlar Plajı
  • Ginolu Koyu Plajı
  • Hacıveli Plajı
  • Özlüce Plajı
  • Boyranaltı Plajı
  • Cide Halk Plajı

En Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Kastamonu Nerede & Kastamonu’ya Nasıl Gidilir?

Yukarıda Kastamonu nasıl bir yer diye merak edenler için gezilecek yerler rotaları hakkında tatil notlarından bahsettim. Sıradaki konumuz ise ‘Kastamonu nerede ve nasıl gidilir’ konusu

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehirlerinden biri olan Kastamonu, başkent Ankara’ya yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta. Kentin ise 5 tane komşu ili bulunuyor. Bunlar; Çankırı, Sinop, Bartın, Karabük ve Çorum’dur.

Hemen hemen Türkiye’nin bütün illerinden buraya otobüs bileti alarak ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte uçakla seyahat ederek de buraya gelebilirsiniz.

Kente en yakın havalimanı Kastamonu Havalimanı şehir merkezi yaklaşık 12 kilometre mesafededir. Havaalanında il merkezine halk otobüsleri veya taksilerle gidebilirsiniz. Araç kiralamak da diğer seçenek.

En Ucuz Uçak Bileti Siteleri hangileri?

Ne Zaman Gidilir?

Kastamonu gezi rehberi yazısının dikkat çeken konularından biri de ‘ne zaman gidilir’ konusu. Doğasıyla insanı kendine hayran bırakan bu coğrafya için yılın her günü ziyaret edilebilirsiniz bana sorarsanız.

Ama muhteşem doğaya sahip olan bu toprakları bence ilkbahar aylarında ziyaret etmek daha doğru olacaktır. Çünkü doğa bu mevsimde çiçekleri, böcekleri, ağaçlarıyla canlanmaya başlıyor.

Eğer Türkiye’de kışın gezilecek yerler rotalarına burayı eklerseniz soğuk havaya yakalanma riskini de göz önünde bulundurun derim.

Kastamonu Nerede Kalınır & Oteller

‘Kastamonu nerede kalınır, kalınacak yerler ve kamp alanları nereler,  güvenli oteller hangileri’ gibi konular gezi rehberi blog yazısında bahsetmek istediğim başlıklardan. Turizm bakımından gelişen bu şehirde konaklayabileceğiniz çok sayıda otel, aile pansiyonları, kamp alanları ve kiralık apart evler bulunuyor.

İnternetten güvenilir bir şekilde online rezervasyon yapmak için Hotelscombined sitesindeki Kastamonu otelleri listesindeki müşteri yorumlarına göre karar verebilirsiniz.

Ev, apart daire, eski Osmanlı konağı gibi yerlerde konaklamak isterseniz Airbnb nedir yazısındaki tüyolara mutlaka göz gezdirin derim.

Kastamonu şehir merkezi kalınacak yerler tavsiyesi için kentteki başlıca güvenilir otelleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. Bu arada linklere tıklayarak otelleri inceleyebilir, internetten rezervasyon yapabilirsiniz.

Kastamonu Yöresel Yemekleri – Gezilecek Yerler

Kastamonu nasıl bir yer veya kültürü nasıl diye merak ediyorsanız bu coğrafyaya özel has yöresel yemekleri tatmalısınız. Köklü geleneği sahip şehrin mutfak kültürü insanlara enfes lezzetler sunuyor.

Karadeniz kıyısındaki ilçelerde veya köylerde başka, iç kısımdaki yerleşim yerlerinde bambaşla tatlara şahit olabilirsiniz. O yüzden gurmelerin mutlaka uğraması gereken kentlerimizden biri burası.

Banduma Kastamonu Meşhur yemekleri Ne yenir

Banduma – Kastamonu meşhur yemekleri – Ne yenir

Ana yemeklerin haricinde şehirde ayrıca kahvaltı yapılacak güzel mekanları da bulabilirsiniz. Peki Mersin’de ne yenir?

  • Banduma: Hamur işi olan banduma et ile servis edilerek protein ve karbonhidrat dengesini sağlayan ana yemeklerden.
  • Etli ekmek: Aslında Konya’ya özgü olan etli ekmeği bir de burada denemelisiniz.
  • Patates paçası: Taşköprü sarımsağı kullanılarak yapılan patates paçası kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden.
  • Ekşili pilav: Bölgenin yöresel yemeklerinden olan ekşili pilav pirinç yerine bulgurdan yapılıyor.
  • Püryan kuyu kebabı: Kuyu kebabını henüz denemediyseniz Kastamonu gezilecek yerler seyahatiniz sırasında mutlaka deneyin derim.
  • Simit tiridi: Susamsız simitten yapılan bu simit tiridi denenmesi gereken harika lezzetlerden.

En iyi lokantalar nerede?

  • Memiş Etli Ekmek ve Pide Salonu (Daday): Etli ekmek veya diğer pide çeşitleri için tercih edebileceğiniz mekanlardan.
  • Münire Sultan Sofrası: Kastamonu turistik yerler gezisi yaptıktan sonra yöresel yemekleri burada deneyebilirsiniz.
  • Eflanili Konağı: Bölgeye has lezzetleri burada tadabilirsiniz.
  • Çakıroğullar Et Lokantası: Cide yolu istikametindeki Ağlı ilçesinde mola vererek karnınızı doyurabileceğiniz güzel bir işletme.

Son Olarak Kastamonu Gezilecek Yerler

Karadeniz Bölgesi’nde tatil yapılacak turistik şehirlerden Kastamonu gezilecek yerler gezi rehberi blog yazısında yazacaklarım bu kadar. Tarihi, kültürü, doğa harikası olan yerleri, lezzetli yemekleri ile Kastamonu nasıl bir yer diye merak eden turistleri tatmin ediyor gerçekten. Dolayısıyla arabayla Karadeniz turu yapacaksanız burayı kesinlikle atlamayın.

Bu arada Kastamonu gece hayatı konusuna hiç değinmedim. Kent merkezinde gece hayatı için gidebileceğiniz güzel kafeler, barlar, birahaneler falan bulunuyor. Mekanları araştırma yaparak deneyebilirsiniz.

Son olarak Karadeniz turu planlıyorsanız aşağıdaki yazılarımı da mutlaka okuyun derim:

Cevapla