Seyahat Uygulamaları – En İyi 15 Yol Arkadaşı

Seyahate çıkmadan önce nasıl hazırlıklar yapıyorsunuz? Eminim çoğumuz tatile götüreceğimiz eşyaların listesini yapıp onları bir şekilde çantamıza sığdırmaya çalışırız. Bana sorarsanız bunun yanında en önemli ve yapılması gereken şeylerden birisi de telefonumuza veya tabletimize indireceğimiz seyahat uygulamaları. Çünkü mobil gezi uygulamaları, tatil planı yapmamıza yardımcı olarak bizlere hem vakit hem de nakit kazandırabiliyor. Hatta tabiri caizse aşağıda bahsedeceğim en iyi seyahat uygulamaları özellikle yurtdışındayken hem size gezi arkadaşı olacak hem de hayatınızı kurtaracak.

Nasıl mı? Örneğin bazen tatile gideceğimiz ülke veya şehir hakkında araştırma yapma şansımız olmayabiliyor. O zaman bu uygulamalar sayesinde gideceğimiz yer ile ilgili ‘nerede kalınır, gezilecek yerler nereler, online gezi rehberi, otobüs ve uçak biletleri’ gibi bilgileri anında öğrenebiliyoruz. Peki en iyi mobil seyahat aplikasyonları neler? Gelin tek tek inceleyelim.

En iyi seyahat uygulamalar - çeviri

En iyi seyahat uygulamaları – Fotoğraf ile çeviri – Gezginlerin kullandığı aplikasyonlar

En İyi Seyahat Uygulamaları

Aşağıdaki listede bulunan gezi uygulamaları benim de en çok kullandığım uygulamaların başında geliyor. Çünkü dünyayı keşfetmek ve bilmediğimiz ülkeleri tanımak için çok yararlılar. Bu aplikasyonlar yapması zor sanılan gezileri kolaylaştırarak gözümüzde büyüttüğümüz ülkeleri daha rahat gezme olanağı sağlıyor.

İster tek başınıza sırt çantalı olarak gezin isterseniz arkadaşınızla veya grup halinde tatile çıkın bu uygulamalar kesinlikle iş görür, indirmenizi tavsiye ederim. Belki bazıları için ‘ihtiyacım olmaz’ diyebilirsiniz. O zaman en azından not alın derim. Nolur nolmaz.

1- Maps.me (Harita)

Benim en çok kullandığım harita uygulamalarının başında geliyor. Özellikle harita üzerinde seçeceğiniz bölgeyi indirerek offline olarak kullanabilirsiniz. İnternetiniz olmasa bile GPS üzerinden nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Yani gittiğin yerleri gösteren uygulama olan Maps.me sayesinde hiç bilmediğiniz ülkede bile kaybolma olasılığı yok.

Maps.me uygulamasında ayrıca görülmesi gereken turistik yerler, restoranlar, barlar, kafeler, WiFi noktaları, otobüs ve metro durakları gibi yerlerin nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Gezginler için çok kullanışlı bir seyahat uygulaması gerçekten, hatta benim için en iyisi diyebilirim. Dolayısıyla yurtdışına çıkarken indirilmesi gereken uygulamalar arasında kesinlikle olmalı.

en iyi seyahat ve gezi uygulamaları

En iyi seyahat ve gezi uygulamaları – Mobil Android ve iOS için Maps.me

2- Booking (Otel için en iyi seyahat uygulamaları)

Gezginlerin en çok kullandığı seyahat uygulamaları arasında yer alan booking ile ucuz ve güvenli  otel veya hostel bularak istediğiniz yerde konaklayabilirsiniz. Fiyat listesi, daha önce otelde kalanların yorumları gibi bilgileri göz önünde tutarak en uygun otel bulmanızı sağlayan bir uygulama.

Uygulamanın diğer bir faydalı özelliği ise bazı oteller için geçerli ücretsiz iptal seçeneğini kullanarak tatil planınız değişse bile herhangi bir ceza ödemeden rezervasyonunuzu iptal edebiliyorsunuz. Booking uygulamasına alternatif olarak agoda ve hotelscombined uygulamalarını da öneririm. Ayrıca diğer en iyi online otel rezervasyon siteleri hangileri diye merak ediyorsanız bu yazımı mutlaka okuyun.

3- Skyscanner (Ucuz uçak bileti)

Skyscanner, seyahat masraflarının büyük bölümünü oluşturan uçak biletleri için faydalı bir uygulama. Skyscanner yüzlerce havayolu firmalarının fiyatlarını sıralayarak size en uygun olanlarını gösteriyor. Siz de gerek aktarmalı gerekse aktarmasız olmak üzere ucuz uçak bileti kolayca bulabiliyorsunuz.

Kolay arayüzü olması sebebiyle çok tercih edilen uçak bileti arama motoru. Tabii ucuza uçmak için sadece bu uygulama yetmez. Ucuz uçak bileti nasıl bulunur yazısına da göz atın derim.

en iyi seyahat uygulamaları

En iyi seyahat uygulamaları – Skyscanner uçak bileti arama motoru ücretsiz

4- Uber ve Grab Taxi Seyahat Uygulamaları

Bazen gittiğimiz ülkelerde taksilere çok fazla güvenmeyebiliyoruz. Çünkü turist olduğumuz için taksimetre açmama ya da fazla para isteme gibi sorunlarla karşılaşanlar azımsanmayacak sayıda. Tam da bu nokta Uber ve Grab Taxi uygulamaları imdadımıza yetişiyor. Kullanımı ücretsiz bu seyahat uygulamaları sayesinde ucuza ve güvenli şehir içinde istediğimiz yere gidebiliyoruz. Nasıl mı?

Uber ve Grab, seçtiğimiz iki nokta arasındaki yol güzergahını ve fiyat teklifini bize gösteriyor. Bu teklifi kabul ettiğimizde uygulama bize bir tane taksi buluyor. Ondan sonra taksi şoförü bizi bulunduğumuz konumdan gelip alıyor. Bu uygulamanın güzel özelliklerinden biri de ödemenizi kredi kartıyla yapabiliyor olmanız.

5- XE Currency (Döviz)

Yurtdışı seyahatlerinin olmazsa olmazı döviz konusu. En önemli sorunlardan bir tanesi olan en uygun kur oranına sahip döviz bürosu bulmak. Bu uygulama sayesinde güncel kur oranlarını kontrol edip ona göre en uygun para bozduracak yeri seçebiliriz. Ücretsiz en iyi gezi uygulamaları arasında olmayı hak eden programların başında geliyor.

XE Currency

XE Currency ile güncel döviz kurlarını takip ederek para bozdurun

6- Google Translate (Çeviri)

Çeviri için kullanabileceğimiz en iyi seyahat uygulamaları arasında google translate ile dil bilmeden veya az bilerek de tatile çıkmak mümkün. Google Translate hemen hemen her dil için çeviri yaparak, hem yerel insanlarla iletişim kurmakta hem de şehirdeki levha ve işaretlemeleri anlamamızda bize kolaylık sağlıyor. Ayrıca hem sesli hem de görsel olarak çeviri özelliği de var. Seyahat edenlerin kullanması gereken uygulamalar arasında olmalı bence.

7- Accuweather (Hava Durumu için)

Tatil planı yaparken en çok dikkat ettiğimiz konulardan birisi de hava durumu. Accuweather sayesinde gideceğimiz destinasyonun hava durumu öğrenerek ona göre hazırlık yapabiliyoruz. Dakika dakika, gün gün hava tahminlerini genellikle doğru gösteren accuweather ücretsiz mobil gezi uygulamaları listesinde olmayı hak ediyor.

8- Tripadvisor – Seyahat Uygulamaları

Benim de en çok referans aldığım ve hem online hem de offline gezi rehberi özelliği taşıyan bir gezi uygulaması. Tatil yapmayı düşündüğünüz yer hakkında detaylı araştırmayı Tripadvisor sayesinde yapabiliyorsunuz. Seyahat veya yol arkadaşı programı gibi uygulama gerçekten.

Seyahat edenlerin kullanması gereken uygulamalar arasındaki Tripadvisor’da en iyi oteller, restoranlar, mekanlar gibi listeler var. Belki dikkatinizi çekmiştir. Bazı otellerin girişinde ‘tripadvisor tarafından onaylı’ tarzında logo veya sticker oluyor.

Yani ciddi bir şekilde referans alınan bir oluşum. Ayrıca uygulamayı kullanan diğer insanların yorumlarını da dikkate alarak ‘nerede kalınır, ne yapılır, hangi restoranda yemek yenir, gezilecek yerler nereler’ gibi konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.

9- Airbnb (Konaklama için)

Eğer otellerde veya hostellerde kalmak istemezseniz Airbnb konaklama uygulaması ile ev yada daire kiralayabilirsiniz. Otel odalarından avantajı birden fazla odası veya mutfağı olması. Lüks rezidanslarda bazen otellere göre daha ucuza kalabiliyorsunuz.

Hem uzun süreli hem de kısa süreli kalışlar için tercih edilebilen Android ve iOS (iPhone) uygulaması. Airbnb nedir, güvenli mi, Türkiye’de yasal mı diye bazen soruluyor. Ev araması yaparken yorumları okuyarak güvenli kalacak yer seçmek çok kolay. Bu arada şu linkten üye olursanız ilk seyahatinizde ciddi bir miktar indirim kazanabilirsiniz.

Airbnb

Airbnb konaklama için tercih edilebilecek aplikasyonlardan – Gezi arkadaşı

10- Couchsurfing – Konaklama İçin Seyahat Uygulamaları

Yurtdışında ekonomik seyahat yapmak isteyenlerin tercih edebileceği gezi uygulaması. Couchsurfing ile gideceğiniz şehirde evinde ücretsiz kalabileceğiniz ev sahibi bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken hangi tarihlerde nereye seyahat edeceğinizi girerek ev sahibi aramak. Güvenli mi diye aklınıza takılıyor olabilir. Ev sahibi hakkında daha önce bu evde kalmış kişilerin yorumlarını okuyarak karar verebilirsiniz. İyi yorum alanlardan size zarar gelme riski yok denecek kadar azdır.

Ayrıca Couchsurfing’deki ‘hangout’ seçeneği ile bulunduğunuz yerdeki diğer insanlarla buluşup takılabilirsiniz ve gezi arkadaşı edinebilirsiniz. Sosyalleşmek amacıyla kullanabileceğiniz çok güzel bir seyahat uygulaması. Detaylı olarak Couchsurfing nedir, nasıl kullanılır, Türkçesi ne demek gibi konuları bu yazımda anlattım.

11- Tinder (Arkadaş bulmak için)

Aslında ‘dating aplikasyonu’ veya çöpçatanlık sitesi olan Tinder ile tatile gittiğiniz yerde yaşayan karşı cinsle tanışmak çok kolay. Arkadaş edinme uygulamaları arasındaki Tinder’i kullanan insan profili ise şu şekilde; bazıları ciddi ilişki, bazıları tek gecelik ilişki, bazıları da sadece normal arkadaş arıyor.

Arkadaş bul uygulaması olan Tinder nasıl kullanılır? En iyi arkadaşlık aplikasyonları arasındaki Tinder’da olay, fotoğraflar üzerinden insanların birbirini beğenmesiyle başlıyor.

Tinder sayesinde size şehir hakkında yardımcı olup sizi gezdirecek tatil veya gezi arkadaşı bulabilirsiniz. Yurtdışındayken en iyi arkadaş edinme uygulamaları ve platformları arasında yer alan faydalı bir uygulama. Ücretsiz seyahat uygulamaları arasındaki Tinder’da paralı premium üyelik seçeneği de var.

12- BlaBlaCar (Ulaşım)

Eğer otostop çekmeyi seviyorsanız BlaBlaCar uygulaması (Android – iOs) ile sizi arabasıyla götürecek birilerini bulabilirsiniz. Normal otostoptan farkı arabayı kullanan araç sahibine belirtilen ücreti ödemeniz gerekiyor.

Hem Android hem iOs için otostop uygulaması olan BlaBlaCar ister uzun mesafe olsun ister kısa mesafe olsun yine de otobüsle veya uçakla seyahat etmekten daha ucuza geliyor. BlaBlaCar uygulamasını yolcu bulma programı olarak da kullanıp aracınıza misafir kabul edebilirsiniz.

13- Skype ya da Viber (Telefonla arama)

Kendi adıma konuşayım, ben yurtdışına çıkarken telefonuma yurtdışı konuşma paketi falan almıyorum. Çünkü hem pahalı hem de çok ihtiyacım olmuyor. Ama eğer başka ülkedeyken, yine o ülkedeki veya Türkiye dahil herhangi bir ülkedeki başka birisini aramak durumunda kalırsam Skype veya Viber uygulamalarını kullanarak istediğim kişiyi arayarak ucuza konuşuyorum.

Nasıl mı? Bu uygulamalara yeteri kadar para yüklemeniz gerekiyor. Aradığınız ülkeye göre dakika başına düşen ücret değişkenlik gösterebiliyor ama genelde ucuz diyebilirim.

14- Rome2Rio (Ulaşım)

Benim de en sık kullandığım bir ulaşım uygulaması. Nereden nereye nasıl gidilir diye bilgi almak ve farklı opsiyonları görmeye yarayan en iyi ücretsiz seyahat uygulamaları arasında gösterilen aplikaslardan. İnternet sitesinden de faydalanabilirsiniz ayrıca.

Yol arkadaşım uygulaması Rome2Rio, gerek şehir içi gerek şehirler arası otobüs, tren ve hatta uçak gibi opsiyonların yaklaşık fiyatlarını size göstererek bütçenize uygun gezi rotası hazırlamanıza yardımcı oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Yolcu bulma uygulaması değiş ama rota oluşturmak için seyahat edenlerin faydalandığı yegane yazılımlardan.

mobil gezi uygulamaları

Ulaşım için mobil Android veya iOS gezi uygulamaları – Rome2Rio – En iyi yol arkadaşı

15- Hostelworld (Konaklama)

Booking uygulaması gibi çalışan bir program. Ama Hostelworld uygulamasında sadece hostellerde konaklamak amacıyla rezervasyon yapıyorsunuz. Booking’e göre daha detaylı hostel incelemesi yapabilirsiniz. Yani Hostelworld’deki hosteller ile ilgili yapılmış yorumları okuyarak güvenli ve ucuz konaklama için kalacağınız yeri seçebilirsiniz.

Ücretsiz seyahat uygulamaları listesinde anlatacaklarım şimdilik bu kadar. Eğer daha başka faydalı uygulamalar ile karşılaşırsam bu yazıyı hep güncelleyeceğim. Ayrıca sizin de yararlı olduğunu düşündüğünüz başka program, aplikasyon veya site varsa yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Cevapla