Dalyan Gezilecek Yerler – En Güzel 13 Yer

Dalyan gezilecek yerler açısından Muğla ilinin en güzel ve zengin kasabalarından bir tanesi. Tarihi antik kentleri, doğal güzellikleri, kaya mezarları, şifalı suları, İztuzu Plajı ve çeşitli tatil seçenekleri ile Dalyan Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin ortak değeri. Köyceğiz Gölü ile Akdeniz arasında bağlantıyı oluşturan kanalın kenarında kurulu olan bu güzel tatil beldesinin doğası sizi hayran bırakacak. Hala bakir sayılabilecek güzellikteki bu cennetten köşe yaz turizminin gözdesi konumunda. ‘Dalyan nerede, nasıl gidilir, ne yapılır, nereler gezilir’ gibi konular hakkında bilgi içeren gezi rehberi blog yazısına hadi başlayalım.

muğla dalyan gezilecek yerler tekne turları

Muğla Dalyan gezilecek yerler ve tekne turları – Ege’de tatil yapılacak en güzel beldeler

Akdeniz ve Ege Bölgelerinin sınırında bulunan bu güzel tatil beldesi denize kıyısı olmamasına rağmen yaz tatillerinde çok sayıda gezgini misafir ediyor. Bunun nedenlerinden biri nehir ile denizin birleştiği İztuzu Plajı’na buradan kalkan tekneler gidilmesidir. Ama tabii ki burada yapılacak şeyler bununla sınırlı değil. Yeşil doğası, antik kentleri, çamur banyosu gibi farklı ve ilginç opsiyonları ile Dalyan gezilecek yerler çok keyifli.

Muğla Dalyan Gezilecek Yerler Listesi

Türkiye’de tatil yapılacak yerler arasındaki Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan şahane destinasyonları ile keşfedilmeyi bekliyor. Örneğin dünyada eşi benzeri bulunmayan kaya mezarları Kaunos Antik Kenti ile birlikte kasabanın tam karşısında bulunuyor. Bunun yanında labirenti andıran sazlıkların arasında kıvrıla kıvrıla nehir ile denizin birleştiği noktaya teknelerle gitmek burada yapılacak en güzel deneyimlerden biri.

Sadece yerli turistlerin değil yabancıların da ilgisini çeken bir doğası var buranın. Özellikle caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bırakmasıyla ünlü olan İztuzu Plajı ekosistemi ekolojisi ile insanları büyülüyor. Bir yanda tuzlu masmavi Akdeniz suları, diğer tarafta Köyceğiz Gölü’nden gelen tatlı su…

Kızılçam, sığla ormanları, mavi yengeçler, nil kaplumbağaları ve 200’e yakın kuş türü ile birlikte muhteşem bir yer burası. Ve daha fazlası için aşağıdaki listeyi mutlaka dikkatlice okuyun derim ben.

1- İztuzu Plajı

Avrupa’nın en iyi plajları arasında da gösterilen İztuzu Plajı yaklaşık 5 kilometrelik uzunluğu ile harika bir kumsal. Bu plajın en önemli özelliklerinden biri de deniz ile tatlı suyun birleştiği noktada oluşması. Coğrafi olarak inanılmaz bir güzelliğe sahip olan plaj caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı. Mayıs ve Eylül ayları arasında İztuzu Plajı’na gelen caretta carettalar yumurtaları bırakıyor.

iztuzu plajı gezi rehberi

İztuzu Plajı gezi rehberi – Türkiye’nin en güzel plajları arasında

Bu tatlı deniz canlılarını rahatsız etmemek için plaj saat 20 ile 08 arasında ziyarete kapatılıyor. Hatta gürültü yapmak, ışık yakmak gibi bazı hareketler kaplumbağaları olumsuz etkilediği için yasak. Mükemmel bir canlı ekolojisi olan sahil her şeyiyle insanı büyülüyor.

İztuzu Plajı nerede, nasıl gidilir? Hem arabayla hem de Dalyan tekne turları ile gelebilirsiniz. Arabayla sahilin doğu kısmından, tekne turu ile batı ucundan giriş yapıyorsunuz. Giriş ise ücretsiz. Özel aracı ile gelenler sadece 5 TL otopark ücreti ödemek zorundalar. Tekne turu için ise 25 TL ödemeniz gerekiyor. Tekne turları saat sabah 9 buçukta başlıyor. Yaklaşık plaja ulaşmak 45 dakika sürüyor. En güzel yanı ise istediğiniz zaman dönebiliyorsunuz.

Sarı kumlu sahilde cafe ve büfe tarzında işletmeler var. Ücretli şezlong, şemsiye hizmetlerinin yanında ücretsiz duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar da bulunuyor. Denize girilecek sakin yerler arasında da gösterilen İztuzu Plajı çocuklu aileler için de güzel bir seçenek.

2- Kaunos Antik Kenti

Dalyan gezi rehberi yazısının diğer önemli bir destinasyonu ise Kaunos Antik Kenti. Çandır Köyü sınırları içerisinde bulunan kent Arkaik Dönem’den Bizans İmpatorluğu zamanına kadar kullanılan kentte klasik, Hellenistik ve Roma dönemlerinden de kalma tarihi eserler bulunuyor. Kaunos Antik Kenti, eski ismi olan ‘Kbid’ olarak da biliniyor.

Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti nerede, nasıl gidilir, ne yapılır – Muğla Dalyan gezilecek noktalar

Antik Çağ’da liman kenti olarak önemli bir şehir olan Kaunos bugün ise denizden 8 kilometre iç kısımda bulunuyor. Bunun nedeni özellikle Rodos Depremi sonucu dere yatağı değişen Dalaman Çayı’nın biriktirdiği alüvyonlu topraklar nedeniyle bölge kumlarla dolmuş. Bu olaydan sonra şehir yavaş yavaş önemini yitirmiş.

Rivayete göre Miletos’un ikiz çocuklarından Kaunos tarafında inşa edilen şehrin tarihi MÖ 10’uncu yüzyıla kadar dayanıyor. O zamandan bu zamana kentin bize bıraktığı en önemli eserlerin başında 5000 kişi kapasiteli antik tiyatro geliyor. Tarihi kilise, bazilika, Apollon kutsal alanı, çeşme, hamam, kale, surlar, lahitler, sandık mezarlar gibi yapılar görebileceğiniz diğer eserlerden.

Kaunos Antik Kenti nerede, giriş ücreti ne kadar? Antik şehir kasabanın hemen karşı tarafında bulunuyor. Kasabadan kalkan teknelerle karşıya geçtikten sonra 10 dakika gibi kısa bir yürüyüş yapmanız gerekiyor. Kaunos Antik Kenti giriş ücreti ise 14 Türk Lirası. Eğer Müze Kart sahiplerine ise ücretsiz.

3- Kaunos Kral Mezarları – Dalyan Gezilecek Yerler

Türkiye’nin uluslararası tanıtım videoların sıkça gördüğümüz Kaunos Kral Mezarları bölgede görülecek en güzel destinasyonlardan biri. Likya ya da Dalyan Kaya Mezarları olarak da bilinen bu kral mezarları ilginç yapısıyla turistleri etkiliyor. MÖ 4’üncü yüzyılda hünerli heykeltıraşları ve taş ustalarının inşa ettikleri bu tarihi mezarlar süslemeler, ince ve detaylı oyuklarla göz kamaştırıyor. Özellikle tekne turu sırasında karşılaşacağınız manzara sizi büyüleyecek.

Dalyan gezilecek yerler kaunos kral mezarları

Dalyan gezilecek yerler – Muğla Kaunos Kral Mezarları – Likya Kaya Mezarları nasıl gidilir

Muğla Dalyan gezilecek yerler listesindeki Kaunos Kral Mezarları veya Likya Kaya Mezarları konum olarak oldukça yüksekte oyulmuş. Bunun nedeni ise öldükten sonra tanrıye yakın olmak istemeleri. Mezarlar krallar ve soylular için inşa edilmiş. Binlerce yıl önce herhangi bir teknoloji yokken ve bu kadar yükseklikte yapılan mezarlar açıkçası insanda şaşkınlık yaşatıyor.

Kaunos Antik Kenti ile birlikte Likya Kral Mezarları’nı gezebilirsiniz. Her ikisi için 14 TL ödemek yeterli. Burası Müze Kart geçen yerler arasında bulunuyor.

4- Sülüngür Gölü

Akdeniz ve Ege Bölgelerinin doğal güzelliklerini yansıtan Sülüngür Gölü, Köyceğiz Dalyan Lagün sisteminin en güzel göllerinden biri. Gölün diğer ismi ise Sülüklü Göl. Doğal güzelliğini yanı sıra bu gölün diğer bir özelliği nil kaplumbağalarının yumurtlama ve üreme alanı olmasıdır.

Çipura ve levrek yetiştirilen gölün bir kısmı çam ağaçları ve ormanları ile kaplıdır. Tatlı su ve tuzlu su karşımı olan Sülüngür Gölü ayrıca kefaller için de yumurtlama alanıdır. Ekolojik olarak müthiş bir yer olan göl çevresinde doğa yürüyüşleri yapabilir, efsane gün batımı manzarasına şahitlik edebilirsiniz. Piknik için de elverişli bir yer olan göl kenarında banklar bulunuyor.

Dalyan gezi rehberi - Sülüngür Gölü

Dalyan gezi rehberi – Sülüngür Gölü nerede, nasıl gidilir – Gezilecek noktalar

5- Radar Tepesi

Türkiye’nin en güzel manzaralarından biri neresi diye sorarsanız Radar Tepesi onlardan biri. Çünkü buraya çıktığınızda İztuzu Plajı tam anlamıyla ayaklarınızın altında kalıyor. Ayrıca Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’ni de buradan görebilirsiniz. Dalyan Deltası, Köyceğiz Gölü, Sülüngür Gölü, İztuzu Plajı, kireçtaşı tepeleri ve masmavi Akdeniz manzaraları göz kamaştıran cinsten.

Buraya özel aracınızla gelebileceğiniz gibi turlarla da ulaşımı sağlayabilirsiniz. Her ne kadar buraya gidiş kolay olmasa da sonucunda seyredeceğiniz efsane manzaralar buna değecek. Kargıcak Koyu tarafından gidilen Radar Tepesi’ne belli bir yere kadar aracınızla gelebiliyorsunuz. Ama aracınız 4×4 ise yola devam edebilir off-road tadında bir yolculuk yapabilirsiniz. Yolculuk sonunda zirveye vardığınızda bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin.

6- Aşı Koyu – Dalyan Gezilecek Yerler

Fethiye Körfezi’nde ve Dalaman sınırlarındaki Sarıgerme Plajı yakınlarında bulunan Aşı Koyu, denize girmek için alternatif arayanlar için güzel bir koy. Tertemiz ve berrak suyuyla deniz keyfini dibine kadar yaşayabileceğiniz bir yer burası. Fakat bayram tatilleri ve hafta sonları biraz kalabalık olabiliyor. O yüzden hafta içi gelmenizi öneririm.

Muğla Dalyan gezilecek yerler listesinde bulunan Aşı Koyu’na ulaşım biraz sıkıntılı. Çünkü yolun bir kısmı bozuktu. Bazı yerlerde 20-30 km/h anca hız yapılıyor. Fakat buna değen bir güzelliği var. Ayrıca yanınızda deniz gözlüğü getirirseniz şınorkel yaparak su altı yaşantısına da deneyimleyebilirsiniz. Çünkü ahtapot gibi su canlılarını görebilirsiniz.

Dalyan gezilecek yerler aşı koyu

Muğla Dalyan gezilecek yerler – Aşı koyu nerede, denizi nasıl – Ortaca – Yaz tatili rotaları

7- Kargıcak Koyu

Ege Bölgesi denize girilecek sakin yerler arasında gösterilen Kargıcak Koyu el değmemiş güzelliği ile dikkat çekiyor. Huzurlu doğası ve atmosferi ile kafa dinlemek için birebir. Yolunun biraz kötü ya da stabilize olmasından dolayı çok fazla tercih edilmiyor. Ama kalabalık olmasın diyorsanız veya Ege’de kamp yapılacak yerler arayışında iseniz burası sizin için ideal bir sahil.

Dalyan gezi rehberi yazısında bölgenin en önemli sahillerinden ‘Kargıcak Koyu nerede ve nasıl gidilir’ konusuna girmemek olmaz. Belde merkezinden İztuzu Plajı yoluna inmeden sol taraftan bir yol alıyor. Buradaki yol gayet dik rampalı ve virajlı. Fakat inişe geçtiğinde karşınıza çıkan manzaraya hayran kalacaksınız.

Kargıcak Koyu halk arasında ‘Kara Salih’ olarak adlandırılmış. Ayrıca koyun diğer ismi Bacardi Koyu. Plajda siyah kum ve ince çakıllardan oluşuyor. Deniz ise hemen derinleşiyor. O yüzden yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Çünkü deniz bazen dalgalı ve hırçın bir yapıda oluyor. Sonuç olarak Dalyan gezilecek yerler tatil rotasına Kargıcak Koyu’nu mutlaka alın derim.

8- Ekincik Koyu

Muğla Dalyan gezilecek yerler listesinde bulunan Ekincik Koyu, Ege turu tatilinizde yarım gün ayırabileceğiniz bir yer. Köyceğiz ilçesine bağlı olan Ekincik Koyu yeşil ormanların içerisinde harika doğası olan bir destinasyon. Çam, zeytin ve söğüt ağaçlarının taçlandırdığı koyda bir şeyler yiyip içebileceğiniz işletme de bulunuyor. Ege mutfağının, zeytinyağlı yemeklerin ve mevsim salatalarının tadına mutlaka bakın derim.

Türkiye’nin en güzel koyları arasında gösterilebilecek doğallıktaki Ekincik Koyu’na hem karadan hem de tekne turları ile ulaşmak mümkün. Koyda ayrıca tekne turları da düzenleniyor. Delibey, Sultaniye ve Gelgirme gibi kaplıcalara geçebilirsiniz. Bu kaplıcalarda şifalı olduğuna inanılan çamur banyosu yapabilirsiniz.

Muğla dalyan gezilecek yerler köyceğiz ekincik koyu

Muğla Dalyan gezilecek yerler – Köyceğiz Ekincik Koyu nerede – Ege’de kamp yapılacak sahiller

9- Yuvarlakçay Köyceğiz – Dalyan Gezilecek Yerler

Dalyan gezi rehberi yazısında bahsetmek istediğimi diğer güzel bir yer ise Yuvarlakçay. Burada yemyeşiş doğa ve akan çayın oluşturduğu muhteşem atmosfer insanı büyülüyor. Buz gibi suyuyla ünlü olan Yuvarlakçay, kavurucu yaz sıcaklarında serinlemek için güzel bir yer. Buradaki diğer meşhur şey ise çay üzerindeki salıncak. Belki Instagram’da falan görmüşsünüzdür.

Piknik yapmak için ideal bir yer burası. Tam bir sayfiye yeri. Genelde hep kalabalık olduğu için hafta içleri gitmeye çalışın derim ben. Ayrıca akarsu kaynağına doğru yürüyüş yapıp, havuzlarda yetişen alabalık çiftliğinde karnınızı doyurabilirsiniz. Yuvarlakçay Yeşil Vadi ve Botanik Garden Restoran en çok tutulan tesislerden.

dalyan gezi rehberi yuvarlakçay köyceğiz

Dalyan gezi rehberi blog – Yuvarlakçay Köyceğiz – Muğla gezilecek yerler

Yuvarlak Çay Köyceğiz şehir merkezine 15 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Arabayla Ege turu yapanlar için buraya kadar gelmişken göl kenarındaki Köyceğiz Sığla Ormanı’nı da rotanıza eklemenizi öneririm.

10- Sultaniye Kaplıcası

Dalyan gezilecek yerler listesinde bulunması gereken diğer bir nokta ise Sultaniye Kaplıcası. Sağlık turizmi için en önemli yere sahip olan kaplıcalardan bir tanesi de Sultaniye Kaplıcası. Ölemez Dağı eteklerinde bulunan bu kaplıca, Türkiye’nin en yüksek radyoaktivitesi olan kaplıcası olarak biliniyor. Radyoaktif özelliği ile de Endonezya’daki kaplıcadan sonra ikinci sırada bulunuyor. Aynı zamanda dünyanın mineral bakımından en zengin kaplıcaları arasında gösteriliyor.

Buradaki suyun sıcaklığı 39 derece. Buradaki şifalı su kalsiyum sülfat, kalsiyum klorür, kalsiyum sülfür ve radon içeriyor. Kaplıca suyu bel ağrısı, romatizma, siyatik, nefrit, lumbago, nevtalfi, ruhi yorgunluklar, cilt (deri) ve kadın hastalıkları gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor. Burada ayrıca çamur banyosu yapabiliyorsunuz. Çamur banyosu fiyatları da gayet uygun.

Sultaniye Kaplıcası’nda ölü deriyi yemesi için ‘doktor balık’ olarak da bilinen ‘kangal balıkları’ bulunuyor. Dişleri olmadığı için acıtmıyor. Bu balığın diğer bir özelliği ise dünyada sadece Türkiye, Irak, Suriye ve İran’da bulunmasıymış.

Roma Dönemi’nde ise kaplıcanın olduğu noktaya hastane yapılmış. Hastane girişine ‘Tanrılar adına buraya ölüm giremez.’ yazıldı. Kaplıcanın bulunduğu Ölemez Dağı’nın adı da buradan geliyor. Hem karadan hem de Dalyan tekne turları ile buraya gelebilirsiniz.

11- Dalaman Çayı Rafting

Muğla Dalyan gezilecek yerler listesinde hep destinasyonlardan bahsettim. Şimdi ise Dalyan’da ne yapılır diyenler için güzel bir aktiviteden bahsedelim. Arabayla Ege turu yapıp bölgeye yolu düşenlerin yapması gereken şeylerinden biri de Dalaman Çayı üzerinde rafting yapmak. Adrenalin seviyenizi yükseltecek bir aktivite olan rafting aynı zamanda güzel bir doğa sporu.

Dalaman Çayı rafting parkuru dünyanın sayılı teknik etaplarından biri. Buna rağmen 18-55 yaş aralığında olan herkesin yapabileceğini bir etkinlik. Mayıs ve Ekim ayları arasında düzenlenen rafting, özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin keyifle vakit geçirebileceği bir spor.

Hem yer altı hem de kar suları ile beslenen Dalaman Kanyonu’nda rafting yapmak için bir gününüzü ayırabilirsiniz. Detaylı bilgi için şu siteden güncel bilgileri edinebilirsiniz.

12- Dalyan Pazarı – Muğla Gezilecek Yerler

Dalyan pazarı organik, hiç bir katkı maddesi olmayan doğal köy ürünlerini bulabileceğiniz bir yer. Ege’nin tipik köy pazarı tadında kurulan tezgahlarda hem gıda ürünleri hem de yöresel giysiler satılıyor. Ege’nin güler yüzlü güzel insanlarının köylerden getirdiği tarım ürünleri ise büyük şehirlerde bulamayacağınız cinsten.

Dalyan’da ne yenir diye sorarsanız bu pazara gidebilirsiniz. Çünkü köylü kadınların yaptığı leziz gözlemeleri tatmalısınız. Penirli, kıymalı, patatesli gibi çeşitleri ile hem ucuz hem de lezzetli bir öğünle karnınızı doyurabilirsiniz. Pazar, cumartesi günleri kuruluyor.

13- Göcek

Sadece Muğla’nın değil Türkiye’nin en güzel tatil beldeleri arasında Göcek koyları, doğası, masmavi denizi ile gezginlerin dikkati çekiyor. Yazın gezilecek yerler arasında gösterilen Göcek’te çok sayıda cennet gibi koy bulunuyor. Zaten bölgede ve Fethiye çevresinde dağların girintili çıkıntılı olması bizlere çok güzel seçenekler sunuyor. Detaylı bilgi için Göcek gezilecek yerler ve gezi rehberi yazısını mutlaka okuyun.

Göcek koyları gezilecek yerler

Göcek Koyları gezilecek yerler – Dalyan çevresinde yazın tatile nereye gidilir – Gezi rehberi blog

Dalyan Nerede, Nereye Bağlı – Gezi Rehberi

Harita üzerinde Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’in tam ortasında bulunuyor. Muğla’nın Ortaca ilçesi bağlı bir kasaba olan Dalyan, il merkezine 84 km uzaklıkta yer alıyor. Ortaca’ya ise 13 km mesafede bulunuyor. Ulaşım bakımından Türkiye’nin en elverişli noktalarından biri. Çünkü Fethiye ve Marmaris gibi tatil cennetlerinin konumlanmış bir vaziyette. Bölgedeki bazı popüler şehirlere uzaklığı ise şu şekilde; Fethiye ile arasında 59 km bulunurken, Marmaris’e 83, Akyaka’ya 60 kilometre, Göcek’e 33 ve Dalaman Havaalanı’na 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Nasıl Gidilir – Dalyan Gezilecek Yerler

Dalyan ulaşım konusunda problem yaşamadan gidebileceğiniz bir konumda bulunuyor. Kendi özel aracınızla gidebileceğiniz gibi toplu taşıma yani şehirler arası otobüslerle de ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Arabayla Ege turu yapıyorsanız Ortaca’ya vardığınızda ana yoldan ilçe merkezine sapmalısınız. Ardından Dalyan trafik tabelalarını takip ederek kolay ve rahat bir şekilde yolculuk yapabilirler. Otobüsle gelirseniz ise Ortaca merkezdeki küçük otogarde minibüsleri kullanarak ulaşımı sağlayabilirsiniz.

dalyan gezi rehberi nerede nasıl gidilir nereye bağlı

Dalyan gezi rehberi – Nerede, Nasıl gidilir, Nereye bağlı – Muğla ile arası kaç km

Dalaman Havaalanı’na uçakla inerseniz ise havalimanından taksi, özel araç kiralama ve servisler ile kolayca yol alabilirsiniz. Hava yolunu kullanacaklar için hatırlatmadan geçemeyeceğim. Çünkü ucuza uçak bileti bulmanın yollarını soran çok oluyor. Onun için en ucuz uçak bileti siteleri ve ucuz uçak bileti nasıl bulunur konulu yazıları mutlaka okuyunuz. Ayrıca seyahatlerinizi kolaylaştıracak ve size yardımcı olacak en iyi seyahat uygulamaları listesindeki aplikasyonları indirmenizi tavsiye ederim.

Ne Zaman Gidilir

Aslında her mevsim görülesi bir yer burası. Ama tabii ki denize girmek istiyorsanız yaz aylarında seyahat etmeniz gerekiyor. Ya da sonbaharın ilk ayları da hayet elverişli. Ama denize girmek dışında sadece tarihi yerleri ve doğal güzellikleri göreyim derseniz ister kışın isterseniz de MartNisan ayları gibi ilkbaharda gelin. Hatta ilkbaharda tatil yaparsanız daha sakin bir Dalyan ile karşılaşacaksınız.

Ne Yenir – Ne İçilir

Dalyan gezi rehberi yazısının olmazsa olmaz konularından biri de yemek konusu. Malum gezmek için enerji lazım. Ayrıca yöresel yemekleri de tatmadan geziyi bitirmek olmaz. O yüzden yiyebileceğiniz en meşhur yemekleri ve gidebileceğiniz kalite restoranlar hakkında kısa bilgiler vereceğim.

2008’te Avrupa’nın en iyi açık alanı seçilen Dalyan’da deniz ürünlerini mutlaka denemelisiniz. Levrek, çipura, kefal gibi balık çeşitlerinin yanında, bölgeye özgü mavi yengeç gibi yiyecekleri tadabilirsiniz. Ayrıca Sülüngür Gölü çevresinde toplanan deniz börülcesinin limon suyu ve zeytinyağı ile birlikte soslandıktan sonra tadı da harika oluyor. Bunun yanında çeşit çeşit mezeler de cabası.

Hem kahvaltı hem de diğer öğünler için de çok sayıda restoran bölgede mevcut. Begonville House Restaurant, Caretta Restaurant & Bar ve Altın Tava Gözleme Evi gibi mekanlar çok popüler.

Oteller ve Nerede Kalınır – Dalyan Gezilecek Yerler

Konaklama konusunda çoğu kişinin tercihi genel olarak manzaraya karşı odada geceyi geçirmektir. Burada da en iyi manzaraya sahip Dalyan Boğazı yani çay kenarında bulunan konaklama tesisleri bu konuda beklentileriniz fazlasıyla karşılayacaktır. Çünkü karşı taraftaki Kaunos Kral Mezarları manzara gerçekten efsane.

dalyan gezilecek yerler tekne turu

Muğla Dalyan gezilecek yerler – Çamur banyosu, tekne turu fiyatları ve gezi rehberi – Ortaca

Kasabada çok sayıda otel, pansiyon, apart ve bungalov evler bulunuyor. Yani her bütçeye göre kalınacak yer var diyebiliriz. Ayrıca günlük veya haftalık ev, villa veya daire de kiralayabilirsiniz. Kiralama konusunda uygun fiyatlı yerleri Türkiye’de de yasal olan Airbnb sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Bu uygulama hakkında daha detaylı bilgiyi ‘Airbnb nedir, nasıl kullanılır, güvenilir mi‘ yazısından edinebilirsiniz.

Popüler bir tatil beldesi olan Dalyan’da otel konusunda sıkıntı yaşamamanız için mutlaka önceden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü özellikle yaz aylarından otel doluluk oranları yüksek olabiliyor. İnternetten ucuz konaklama tesisi aramak için otel rezervasyon siteleri yazısında konu ile ilgili faydalı notlar bulabilirsiniz. Uygun fiyatlı Dalyan otel, pansiyon, apart ve bungalov evler listesi için tıklayınız. Tavsiye edebileceğim tesisler ise şöyle:

Sonuç; Muğla Dalyan Gezilecek Yerler

Ortaca Dalyan gezilecek yerler, noktalar ve gezi rehberi yazısında bu güzel kasaba hakkında vereceğim bilgiler ve seyahat notları bu kadar. Tarihi, doğası, atmosferi ve doğal güzellikleri ile her şeyiyle tam bir tatil beldesi. Eğer konu ile ilgili yorumlarınız sorularınız veya eklemek istedikleriniz var ise aşağıdan bizimle paylaşırsanız sevinirim. Instagram hesabımı da takip etmeyi unutmayın.

Muğla tarafında tatil turu yapıyorsanız aşağıdaki yazılarımı da okuyarak alternatif rotalar oluşturabilirsiniz.

Cevapla