Akyaka Gezilecek Yerler – En Güzel Plajlar ve Koylar

Akyaka gezilecek yerler bakımından Muğla ilinin en güzel tatil beldelerinden biri. Yeşil ile mavinin birlikte ahenkle dans ettiği bu tatil yeri özellikle yaz aylarında yerli turistin en çok tercih ettiği destinasyonlardan. Denizi, plajları, cennet gibi koyları, orman kampı, Azmak Nehri, doğal güzellikleri, şirin evleri ile Akyaka, unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor. Peki Akyaka nerede, nasıl gidilir, denize girilecek yerler neresi, Akyaka’da ne yapılır gibi sorularınız cevapları ve daha fazlası bu gezi rehberi yazısında.

Akyaka gezilecek yerler nerede ne yapılır

Akyaka gezilecek yerler nerede, ne yapılır, denize girilecek en güzel plajları hangileri

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka, Ege tatil yerlerinin adeta orta noktasında bulunuyor. Marmaris’e yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olan mahalle, Muğla şehir merkezine de 28 km mesafededir. Dolayısıyla Bodrum, Fethiye, Datça, Marmaris gibi Ege’nin popüler yerlerde tatil yapmak için yola çıkanlar buraya da uğruyor.

Akyaka Gezilecek Yerler

Türkiye’de tatil yapılacak yerler rotalarında olması gereken Akyaka Gökova Körfezi’nin doğu ucunda bulunuyor. Sırtını kuzeyindeki dağ yamacına yaslayan belde harika doğası, masmavi denizi ve evleri ile ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

İtalyanca’sı ‘Cittaslow’ olarak tanımlanan ‘Sakin Şehir Ağı’na dahil olan Akyaka Merkez, plajları, sahilleri ve koyları aslında önceki yıllara göre daha kalabalık. Ama yine de huzurlu atmosferini korumaya başarıyor ki her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor.

Sadece tarihi ve doğal güzellikleri ile değil kendine has mimarisi ile de insanların ilgisi çekiyor. Dikkat ederseniz buradaki evler neredeyse hep aynı tip. Ressam ve sanatçı Nail Çakırhan’ın tasarladığı bir evin mimarisinin çok beğenilmesi üzerine bu tip yapılar çoğalarak şehrin kendine özgü evleri ortaya çıkmış.

Peki Akyaka’da gezilecek yerler nereler, ne yapılır, denize girilecek sahiller hangileri?

1- Akyaka Halk Plajı

Merkezde gezilecek ve denize girilecek yerler arasında bulunan Akyaka Halk Plajı görsel anlamda muhteşem bir plaj. Azmak Nehri (Kadın Azmağı)’nın Gökova Körfezi’ne döküldüğü noktada bulunan plaj oldukça sığ. Yani yüzme bilmeyenler veya çocuklu aileler için ideal.

Plaj, merkezde olması ve ücretsiz olması sebebiyle insan akınına uğruyor. Haliyle, özellikle yaz mevsiminde’ tıklım tıklım oluyor. O yüzden burada denize girmek biraz sıkıntılı olabilir. Fakat burada efsane gün batımı manzarasını izleyebilirsiniz.

Akyaka denize girilecek yerler – Halk Plajı – Gezilecek plajları & koyları

Akyaka Plajı, Türkiye’nin Mavi Bayraklı sahillerinden birisi. Ayrıca 2016 yılından beri ‘engelsiz plaj’ unvanını da elinde bulunduruyor. Herhangi bir giriş ücreti de bulunmuyor.

Burada belediyeye ait şezlongları kiralayabileceğiniz gibi kendi havlunuzu sererek bu güzel plajdan ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz. Duş, tuvalet gibi imkanlar mevcut.

‘Akyaka Halk Plajı nerede veya nasıl gidilir’ diye sorarsanız Azmak Nehri ile Orman Kampı arasında yer alıyor. Zaten trafik tabelalarını takip ederek kolayca ulaşımı sağlayabilirsiniz.

2- Akyaka Evleri – Gezilecek Yerler

Yazımın girişinde Ege’nin bu güzel tatil beldesinin kendine has mimarisi var demiştim. Ahşap cepheleri, kırmızı kiremitli çatıları geleneksel Muğla Ula evlerinin özelliklerini burada görebilirsiniz. Bu muhteşem mimari beldenin atmosferini daha da güzelleştiriyor.

Belde, evlerin bu şekilde birbirleriyle uyumlu olmasını ressam, gazeteci, yazar olan Nail Çakırhan’a borçlu. Nail Çakırhan mimar olmamasına rağmen tasarladığı evler herkes tarafından beğeniliyor. Dış cepheler, ahşap işçiliği, çatı-baca detayları, balkonlar, bahçeler insana ‘keşke ben de burada yaşasam’ dedirtiyor.

Akyaka evleri Muğla gezilecek yerler gezi rehberi

Akyaka evleri – Muğla gezilecek yerler gezi rehberi

3- Azmak Nehri (Kadın Azmağı)

Buz gibi suyu ile Azmak Nehri ‘doğal akvaryum’ olarak da bazı yerlerde adlandırılıyor. Azmak Çayı’nın berrak, tertemiz suya sahip olmasıyla suyun altındaki balıkları ile sualtı bitkilerini görmek mümkün. Dolayısıyla Akyaka’da ne yapılır sorusunun cevaplarından biri de Azmak Nehri tekne turu yapmaktır.

Akyaka Liman bölgesinden kalkan teknelerle 1200 metre olan çay uzunluğunda gezi yapabilirsiniz. Yapılacak şeyler arasında Akyaka Azmak turu yaklaşık 30 dakika sürüyor. Ücret ise kişi başı 12,5 TL.

Akyaka Azmak Nehri nerede nasıl gidilir Kadın Azmağı

Akyaka Azmak Nehri nerede, nasıl gidilir – Kadın Azmağı

Buraya 400’den fazla doğal su kaynağı geliyormuş. Haliyle su gerçekten soğuk. Su sıcaklığı her yıl 8-12 derece aralığında oluyor.

Azmak Deresi’nde aynı zaman yüzebilirsiniz. Ama çok dikkatli olmalısının. Çünkü tekne trafiği çok yoğun. Ayrıca suyun akıntısı da kuvvetli. O yüzden kıyıya yakın yerlerde suya girebilirsiniz.

Buraya Kadın Azmağı da deniyor. Bunun hikayesinden bahsedelim biraz. Yüksek debisinden dolayı buraya azmak adı verilmiş. Eskileri mahallede yaşayan kadınlar burada çamaşır yıkadıkları için Azmak Nehri ‘Kadın Azmağı’ olarak anılmaya başlanmış.

Akyaka’da ne yenir diye merak ediyorsanız Azmak Çayı’nın kenarında birçok restoran var. Özellikle balık restoranlarını tercih etmek isteyebilirsiniz.

4- Akyaka Çınar Beach (Çınar Plajı)

Çınar Plajı, merkezde denize girmek istemeyenler için tercih edilecek alternatif rotalardan. Kalabalıktan uzaklaşarak sakin kafayla deniz keyfi yapabileceğiniz bir sahil.

Akyaka denize girilecek yerler Çınar Beach plajı giriş ücreti

Akyaka denize girilecek yerler ve plajları – Çınar Beach Plajı giriş ücreti ne kadar

Akyaka Plajları arasında Çınar Beach’e giriş ücreti kişi başı 40 TL. Özel işletme tarafında işletilen plajda bu ücrete şezlong ve şemsiye dahil. İçeride yiyecek ve içeceklerin fiyatı ise biraz tuzlu. Zaten bu en çok şikayet edilen konuların başında geliyor. Dışarıdan ise yiyecek, içecek getirilmesi yasak.

Buranın plajı taşlık. Denizi ise gayet güzel. Çınar Plajı nerede diye sorarsanız, Akyaka Merkez’e yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Aracınızla gelirseniz yol kenarına park edebilirsiniz. Ya da yemyeşil çam ormanları arasındaki yoldan yürüyerek buraya gelebilirsiniz.

5- Kite Zone

Akyaka gezi rehberi blog yazısında belirtmek istediğim yerlerden biri Kite Zone olarak adlandıran koy. Gökova Körfezi’nin en uç noktasında bulunan bu sahil Kitesurfing yani uçurtma sörfü yapmak için dünyanın en iyi yerlerinden bir tanesi.

Kiteboarding su sporunu ilgi duyan herkes bu aktiviteyi belirli bir ücret karşılığı burada yapabilir. Konuyla hiç alakası bile olmayan amatörler veya yeni başlayanlara ise eğitim veriliyor. Eğitim için birçok özel okul ve hoca burada bulunuyor.

Akçapınar Köyü Kitesurfing Arabayla Ege turu

Akçapınar Köyü Kitesurfing nasıl yapılır – Arabayla Ege turu rotası 

Saat 11 gibi ortaya çıkan rüzgarlı havayı avantaja çeviren kitesurf yapanların görüntüsünü izlemek bile göze hoş geliyor. Gün batımına doğru ise ortalık durulur. İşte o zaman diğer bir aktivite olan paddleboard’u Kite Zone’da sakince yapabilirsiniz.

Kite Zone, Akçapınar Köyü sınırlarında bulunuyor. Buraya kadar gelmişken Ege’nin bu şirin köyüne de uğrayabilirsiniz.

6- Akyaka Orman Kampı – Gezilecek Yerler

Akyaka Orman Kampı, Muğla’da kalınacak ve kamp yapılacak alanlarının başında geliyor. Merkezden yürüyerek ulaşabileceğin kamp, aynı zamanda Türkiye’nin en güzel kamp yerleri arasında gösteriliyor.

Büyük ve küçük çadır olmak üzere farklı kamp alanı var. Ayrıca bungalov evler de geceyi geçirebileceğiniz alternatiflerden. Fiyat konusunda güncel bilgiyi şu siteden öğrenebilirsiniz. Otopark sorunu olmadığından aracınızla gönül rahatlığı ile buraya gelebilirsiniz.

Akyaka Orman Kampı kalınacak yerler gezilecek plajlar gezi rehberi

Akyaka Orman Kampı kalınacak yerler – Gezilecek plajları ve koyları – Gezi rehberi

Burada denize girmek için biraz yürüyüş yapmanız gerekiyor. Biraz dik merdivenlerle iniliyor. Deniz kıyısında plaj, kumsal falan da beklemeyin. Kayalıklardan giriyorsunuz denize. Burada deniz oldukça güzel ama yüzme bilmeyenler için sıkıntılı.

Akyaka gezilecek yerler listesindeki Akyaka Orman Kampı’nın başka denize girilecek güzel koyları var. Bunlar; Albay Koyu, Burun Koyu, 72 Merdiven Koyu ve Akvaryum Koyu.

7- Akçapınar Köyü – Akyaka Gezilecek Yerler

Marmaris Muğla Yolu’nun hemen doğusunda yer alan Akçapınar Köyü şirin bir Ege köyüdür. Gökova Körfezi’nin bu güzel köy, Aşıklar Yolu (Okaliptüs Yolu)’nun ucunda bulunuyor. Gelmişken burada bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Burayı meşhur yapan şeylerin başında ise Akçapınar Tostçusu geliyor. Fakat önceki yıllara göre kalitesini bozduğu söyleniyor. Ama mekan güzel. Uzun kavak ağaçları altında kavurucu yaz aylarında bile serin oluyor. Fiyatlar da fena değil. Tostundan ziyade ayranı daha çok beğeniliyor.

Akçapınar Köyü nerede, nasıl gidilir - Türkiye'nin doğal güzellikleri

Akçapınar Köyü nerede, nasıl gidilir – Türkiye’nin doğal güzellikleri

Akçapınar Köyü, yerel halkın yaşadığı gibi kitesurfing için gelen yabancı eğitmenlerin de kaldığı yer olarak dikkat çekiyor. Burada tekne turları ile Kite Zone tarafına geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca Akçapınar Çayı’nda kano da yapabiliyorsunuz.

Akyaka gezilecek yerler arasında Akçapınar Köyü nerede, nasıl gidilir? Belde merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunuyor. Marmaris istikametine doğru giderken zaten tabelasını göreceksiniz. Ana yoldan saptıktan sonra Okaliptus ağaçları arasından geçerek köye varacaksınız.

8- Sakar Seyir Terası

Efsane bir manzaraya ne dersiniz? Gezilecek yerler listesindeki Sakar Seyir Terası, Akyaka tatil beldesi ile Gökova Körfezi’nin doyumsuz manzarasını sunuyor. Neredeyse bütün körfez ile masmavi Ege Denizi ayağınızın altında.

Sakar Seyir Terası Gökova Körfezi Ege Denizi manzarası

Sakar Seyir Terası – Gökova Körfezi Ege Denizi manzarası ve orman

Sakar Seyir Terası, Sakartepe olarak da geçiyor. Muğla Merkez’den gelirken rampa aşağıya inişe geçmeden önce bir sapak var. Oradan sağa dönmeniz gerekiyor. Anayola yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta. Burası genellikle Sakar Geçidi yolu üzerinde seyir terası ile karıştırılıyor.

Ayrıca Sakar Seyir Terası’nda bulunan işletmede kahvaltı yapabilir, birşeyler içebilirsiniz. Yol üstü soluklanmak veya manzara keyfi yapmak için ideal bir yer.

9- Akyaka Kaya Mezarları – Gezilecek Yerler

Gezilecek yerler listesindeki Gökova Kaya Mezarları olarak da bilinen mezarlar, Akyaka tatil beldesinin girişinde bulunuyor. Azmak Nehri kıyısındaki bu tarihi eserler İyon mimarisi özelliklerini gösteriyor.

Kaya mezarları oldukça bakımsız. Zaten herhangi bir girişi bulunmuyor. Arabayla Ege turu yaparken yol üstü uğrayıp birkaç fotoğraf çekebileceğiniz bir yer. Mezarlar ayrıca tapınakları andırıyor.

Akyaka gezilecek yerler ne yapılır Tarihi Kaya Mezarları gezi rehberi

Akyaka da gezilecek yerler, ne yapılır – Tarihi Kaya Mezarları gezi rehberi blog

Gökova Körfezi ve çevresi daha çok doğal güzellikleri ile ön planda olsa da tarihi geçmişi ile de önemli bir coğrafya. Karya Uygarlığı bölgesi sınırları içerisinde bu coğrafyanın geçmişi 3250 yıl öncesine kadar dayanıyor. Akyaka’nın Hititler dönemindeki ismi ise Utima imiş.

Kaya mezarları denilince akla aslında Dalyan Kaunos Kral Mezarları geliyor. En azından ben de öyle oluyor. Eğer Kaunos Kral Mezarları’nı da keşfetmez isterseniz yönünüzü Fethiye istikametine de çevirebilirsiniz.

10- Sedir Adası (Kleopatra Plajı)

Akyaka gezilecek yerler ve plajları listesinde bulunan Sedir Adası Gökova Tekne tekne turları ile gidebileceğiniz bir adı. Adanın en önemli özelliği meşhur Kleopatra Plajı’na ev sahipliği yapması. Altın sarısı kumsalı, turkuaz renkli berrak denizi ile tropikal adada hissi veriyor. Gerçi kumsala ayak basamak yasak. Yan taraftan denize giriyorsunuz.

Kleopatra Plajı’nın kumları hakkında çeşitli efsaneler var. Bunlardan biri Roma Dönemi’nin ünlü  komutanlarından Marcus Antonius, Antik Mısır’ın Helenistik kraliçesi güzeller güzeli Kleopatra için Kuzey Afrika’dan plaja özel kum getirtmiş. Haliyle plaj adını buradan alıyor.

Gökova Körfezi tekne turu Sedir Adası Kleopatra Plajı

Gökova Körfezi tekne turu – Sedir Adası Kleopatra Plajı – Akyaka gezilecek yerler

Denize girilecek sakin yerler arasında bulunan Sedir Adası’nda ayrıca Kedrai Antik Kenti kalıntılarını da keşfedebilirsiniz. Kentte, Karia Uygarlığı döneminden kalma tarihi eserleri görebilirsiniz.

Sedir Adası giriş ücreti 2020 yılında 50 TL. Ada, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait örenyeri olduğu Müze Kart sahiplerine veya kamuda görev yapan öğretmenlere ücretsiz. Sadece Öğretmen kartını göstermeniz yeterli.

11- Akbük Koyu – Akyaka Gezilecek Yerler

Akyaka’dan Ören’e doğru giderken yol üstünde bulunan Akbük Koyu, muhteşem manzarasıyla görsel şölen sunuyor. Birinci derece doğal sit alanı olan koy huzurlu atmosferi ile tatilcilerin ve gezginlerin hayran kaldığı sahillerden.

Denize girilecek sakin yerler listesinde olması gereken Akbük Koyu tam kafa dinlemelik bir yer. Sahil şeridinde çeşitli işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayarak deniz keyfi yapabilirsiniz.

Akyaka gezilecek yerler Denize nerede girilir Akbük Koyu

Akyaka gezilecek yerler listesi, plajları, Muğla koyları – Denize nerede girilir – Akbük Koyu 

Koyun büyük kısmını bu işletmeler kapatmış durumda maalesef. Halk plajı olarak değerlendirebileceğimiz çok küçük bir alan mevcut. Tercih size kalmış.

Dikkat etmeniz gereken hususlardan biri otopark ücreti konusu. Bazı işletmeler kendi bünyesinde aracınızı ücretsiz park edebileceğiniz veya şezlong/şemsiye fiyatına dahil otopark bulunduruyor. Eğer yol üstü bir yere park edeyim derseniz belediye adına sizden park ücreti alıyorlar.

Akyaka gezilecek yerler tatil rotasındaki Akbük Koyu nerede, nasıl gidilir? Ören istikametinde sahil yolunu takip edin. Yolun 25’inci kilometresinde bulunuyor. Ayrıca Muğla Merkez’den de direkt olarak gelebilirsiniz. Bu şekilde gelirseniz yol üzerindeki Kerimoğlu Türküsü Evi’ne de uğrayın derim.

12- Ören – Muğla Akyaka Gezilecek Yerler

Gökova gezilecek yerler listesinde de bulunan Ören, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı. Son yılların en en popüler tatil yerlerinden biri. Covid-19 pandemi döneminde bile çok sayıda insan tatilini burada geçirmek için akın etmişti. Günü birlikçiler için de muhteşem destinasyon.

Ören Halk Plajı’nda belediye ait ucuz şemsiye ve şezlong kiralayarak deniz keyfi yapabilirsiniz. Tertemiz gibi denizi kristal gibi. Deniz suyunun sıcaklığı ise kavurucu sıcak havalarda serinlemek için insana iyi geliyor.

Akyaka gezi rehberi Plajları Koyları Muğla Milas Ören Halk Plajı

Akyaka gezi rehberi -Plajları, Koyları – Muğla Milas Ören Halk Plajı

Ege Bölgesi’nin tarihi ve doğal güzelliklerine burada gezip keşfedebilirsiniz. Görülmesi gereken yerler aşağıdaki gibi listeleyebiliriz. Daha detaylı gezi rehberi için Muğla Milas Ören gezilecek yerler yazısına göz atın derim.

  • Ören Halk Plajı: Yukarıda da belittiğim gibi belediye tarafından işletilen şezlong/güneş şemsiyesi ücreti 10 TL. Sahil ise taşlık olması rağmen güzel.
  • Alatepe: Ören şehir merkezi manzarasıyla efsane Ege Denizi manzarasını burada seyredebilirsiniz. Aynı zamanda yamaç paraşütü yapmak isterseniz Alatepe doğru adres.
  • Keramos Antik Kenti
  • Çökertme Köyü
  • Gökova Tekne Turu: Mavi yolculuk yaparak Akyaka ile Ören çevresindeki plajları ve koyları keşfedebilirsiniz.
  • Kerimoğlu Türküsü Evi

Akyaka gezilecek yerler listesindeki Milas Ören’de nerede kalınır? Uygun fiyatlı otel ve aile pansiyon listesini bu linkte bulabilirsiniz.

13- Mazı Köyü

Mazı Köyü, aslında Bodrum’a bağlı ama Akyaka gezilecek yerler tatil rotaları arasında da değerlendirebileceğiniz duraklardan. Bodrum Yarımadası’nın az bilinen cenneti Mazıköy, Gökova Körfezi’nin el değmemiş 8 tane koyuna sahip. Tam kafa dinlemeli bir yer.

Yaz tatili rotalarında olması gereken Mazı Köyü koyları, sahilleri ve denizi gerçekten harika. Güzelliği baş döndüren bu Ege köyünün Bodrum gibi Türkiye’nin en hareketli yerinin hemen yanı başında olup da bu kadar sakin ve sessiz olması insanı şaşırtıyor. Doğa ile başbaşa kalmak isteyen doğa severler mutlaka burayı görmeli.

Denize girilecek sakin yerler Bodrum Mazı Köyü

Denize girilecek sakin yerler – Bodrum Mazı Köyü – Saklı cennet

Tertemiz suyu ile su altı yaşamını da burada kaliteli bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Onun için gelirken şınorkel veya deniz gözlüğünüzü mutlaka yanına alın derim. Denize girebileceğiniz koylar ise şunlar: Sedef, Ilgın, Hurma Köyü, İnceyalı, Çakıllıyalı (Taşlıyolu), Akarca, Şeytan Deresi ve Kisebükü Koyları.

Olur da burada konaklama isterseniz köyde çok sayıda aile pansiyonu mevcut. Yemyeşil doğada mis zeytin ağacı kokusuyla uyanmak istiyorsanız burada kalabilirsiniz. Bu linki kullanarak otel listesini kontrol ederek online rezervasyon yapabilirsiniz.

Akyaka Nerede, Akyaka’ya Nasıl Gidilir?

Yukarıdaki gezi notlarında Muğla Akyaka gezilecek yerler hakkında bilgiler verdim. Şimdi gelelim Akyaka nerede ve Akyaka’ya nasıl gidilir konusuna.

Efsane plajları ve koyları ile insanların gönlünü fetheden Akyaka, Muğla Marmaris karayolu üzerinde bulunuyor. Gökova Körfezi’nin doğu ucunda sırtını Sakartepe’ye yaslayan bu şirin belde güzelliği ile yoldan geçenleri adeta cezbederek davet ediyor. Dolayısıyla yol üzerindeki seyir terasını mutlaka ziyaret edin.

Yazın gezilecek yerler arasındaki Akyaka nereye, hangi ilçeye bağlı diye sorarsanız bu cennet gibi yer Muğla İlinin Ula ilçesi bağlı bir kasaba. Burası ile civardaki diğer şehirlere olan mesafeler ise şöyle:

  • Muğla 28,
  • Marmaris 31
  • Bodrum 136,
  • Ören 44,
  • Datça 100,
  • Fethiye 101,
  • Göcek 75,
  • Denizli 165,
  • Ankara 641,
  • İzmir 234,
  • İstanbul 698 kilometre uzaklıktadır.

Uçakla seyahat ederek gelmek isteyenler için buraya en yakın havaalanı Dalaman Havalimanı’dır. Dalaman Havaalanı’ndan Akyaka’ya nasıl gidilir diye sorarsanız maalesef otobüs seferi bulunmuyor. İlk önce Dalaman otogarına giderek oradan Muğla veya Akyaka otobüslerine binebilirsiniz.

Uçakla ucuz bir şekilde Akyaka’ya nasıl gidilir? Ucuz uçak bileti siteleri ile en ucuz uçak bileti nasıl bulunur yazılarına göz atın. Ayrıca yol arkadaşım uygulamaları olan ‘En İyi Seyahat Uygulamaları‘ listesine de bakmanızı öneririm.

Akyaka Nerede Kalınır – Otelleri

Ege tatil beldeleri arasında en güzel yerlerden biri olan Akyaka konaklama ve otel sektöründe misafirlerine zengin seçenek sunuyor. Aile pansiyonları, butik oteller, apart evler, günlük veya haftalık kiralık yazlıklar, villalar, kamp alanları gibi seçeneklerle Akyaka tatil köyünde istediğiniz gibi konaklayabilirsiniz.

Burada büyük oteller yerine genellikle küçük otel ve pansiyonlar bulunuyor. Tatillerinizde ev kiralamak isterseniz havuzlu villalar, yazlıklar, dubleks evler gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Çadır kurarak kamp yapmak veya bungalov evlerde konaklamak için Akyaka Orman Kampı’nı tercih edebilirsiniz.

Akyaka gezi rehberi yazısında önerebileceğim başlıca otel ve pansiyonları aşağıda listeledim. Daha detaylı arama yapmak için Akyaka otelleri listesi hotelscombined sitesi üzerinden yorumlara bakarak online rezervasyon yapabilirsiniz. Ayrıca Otel Rezervasyon Siteleri yazısına da göz atarak konaklama konusunda ufak tüyoları öğrenebilirsiniz.

Yazlık kiralamak isterseniz size tavsiyem Airbnb uygulamasını kullanmanız. Airbnb nedir, nasıl kullanılır diye bilmiyorsanız hiç önemli değil. Bu konuyu ilgili yazımda yazmıştım. Şu linkten üye olursanız ilk konaklamanızda 450 TL’ye veren indirim yani seyahat kredisi kazanacaksınız.

Akyaka Gece Hayatı – Gezi Rehberi

Denize girilecek plajları, koyları ile zihinlere kazınan Akyaka, mütevazı bir gece hayatı geçirmek isteyenleri tatmin edecektir. Şirin kafeleri, eğlenceli pubları, sade barları, canlı müzikleri ile burada akşamları sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz. Eğer çılgınlar gibi köpük partileri yapmak veya sabaha kadar dans ederek geceyi geçirmek isterseniz 30 kilometre uzaklıktaki Muğla Marmaris gece hayatı sizin için doğru adres alalım.

Akyaka gezilecek yerler Gün batımı gece hayatı

Akyaka gezilecek yerler – Gün batımı – Gece hayatı için ne yapılır, nereye gidilir 

Muğla Akyaka gece hayatı daha çok yaz aylarında hareketli. Çünkü kışları çoğu mekan kapalı oluyor. Açık olsa da yaz aylarına kıyasla çok fazla insan olmuyor. Yaz gecelerinde gidip birşeyler içebileceğiniz başlıca mekanlar ise şöyle:

  • Deli Mehmet
  • Hotshot Bar
  • Poison Pub
  • U2
  • Cycle Bar
  • No 22 Riders
  • Kum Kafe Bar & Bistro

Ne Yenir, Ne İçilir?

Akyaka’da ne yenir veya nerede yenir? Öncelikle Akçapınar Köyü’nde Akçapınar Tostçusu’nda tostunuzu yiyin derim. Ardından Azmak Nehri kıyısındaki balık restoranlarında güzel bir akşam yemeği iyi gider. Irmak kenarındaki çoğu restoranın kaliteli olduğunu keşfedeceksiniz.

  • Pizza Fellas: Nefis pizzalarıyla dikkat çeken Pizza Fellas fiyatlarıyla da uygun. İnce hamuru, sosları ve farklı pizza çeşitleriyle karnınızı burada doyurabilirsiniz.
  • Akçapınar Tostçusu: Her ne kadar son yıllarda bozsa da yine de gidip görebilirsiniz. Ama tosttan ziyade taze meyve suları ve ayranı güzel.
  • Sandal Balık Ekmek: Ayak üstü hızlıca birşeyler atıştarmak isterseniz Sandal Balık Ekmek’i tercih edebilirsiniz. Özellikle ekmek arası mezgit çok lezzetli. Yanına salata alarak birlikte deneyin derim.
  • Selanik Restaurant: Karanfil Sokak’ta bulunan mekan yemeklerin haricinde birbirinden güzel mezeleri ikram ediyor. Porsiyonlar oldukça doyurucu. Ayrıca rakınızı falan kendiniz dışarıdan getirebiliyorsunuz.
  • Olta Balık: Azmak Çayı kıyısında gidebileceğiniz bir yer olan Olta Balık Lokantası’nda balık, kalamar, ahtapot, karides gibi çeşitli deniz ürünlerini tadabilirsiniz. Olta Balık’a alternatif olarak Halil’in Yeri’ne de gidebilirsiniz.

Son Olarak Muğla Akyaka Gezilecek Yerler

Muğla Akyaka gezi rehberi blog yazısında Ege Bölgesi’nin bu şirin tatil beldesinin güzellikleri, plajları, koyları, gezilecek noktaları hakkında anlatacaklarım bu kadar. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Sizin de önerileriniz varsa aşağıdaki yorum kısmından bize yazabilirsiniz.

Arabayla Ege turu yapıyorsanız Akyada’da gezilecek yerler listesine alternatif olarak aşağıdaki destinasyonları da rotanıza ekleyerek güzel bir yaz tatili yapabilirsiniz.

Cevapla