Siem Reap Gezilecek Yerler ve Gezi Rehberi
Siem Reap, Dünyanın en büyük tapınağı Angkor Wat Tapınakları‘na ev sahipliği yapan tarihi bir şehir. Haliyle bu şehirde turizm tapınaklar üzerine kurulu. Zaten Kamboçya bayrağında bile Angkor Wat Tapınağı‘nın simgesi var. Resimleri, mimarisi, tarihi ile insanların ilgisi çeken bu tapınaklar yılın 365 günü milyonlarca turisti ağırlıyor. Ayrıca tapınaklar dışındaki Siem Reap gezilecek yerler de görülmeye değer. Tapınaklarıyla, rengarenk Pub Street’i ile ve diğer görülecek yerleri ile Siem Reap, sevdiğim bir şehir oldu. Hazırladığım Siem Reap Gezi Rehberi yazısında ‘Kamboçya nerede, ne zaman gidilir, nerede kalınır, gece hayatı, tapınak turu nasıl yapılır’ gibi konular hakkında bilgiler ile tatil notlarını bulacaksınız.
İçerik Listesi
- 1 Siem Reap Gezi Rehberi
- 1.1 Siem Reap Güvenli mi?
- 1.2 Kamboçya Para Birimi
- 1.3 Siem Reap ve Kamboçya Nerede?
- 1.4 Siem Reap Şehrine Nasıl Gidilir?
- 1.5 Kamboçya Vizesi Nasıl Alınır?
- 1.6 Siem Reap Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
- 1.7 Siem Reap Konaklama, Nerede Kalınır
- 1.8 Kamboçya Siem Reap Gece Hayatı
- 1.9 Siem Reap Şehrinde Ne Yenir, Ne İçilir?
- 1.10 Siem Reap Alışveriş
- 2 Siem Reap Gezilecek Yerler
- 2.1 1- Angkor Arkeolojik Parkı
- 2.2 2- Tonle Sap Gölü & Yüzen Köy
- 2.3 3- Phnom Kulen Milli Parkı – Phnom Kulen Şelalesi
- 2.4 4- Kamboçya Mayın Müzesi (Cambodia Landmine Museum)
- 2.5 5- Kamboçya Savaş Müzesi (Cambodia War Museum)
- 2.6 6- Angkor Ulusal Müzesi (Angkor National Museum)
- 2.7 Siem Reap Gezi Rehberi Ekstra Tatil Notları
Siem Reap Gezi Rehberi
Tarihte Khmer Krallığı ile Siyam Krallığı sık sık karşı karşıya gelmiş. Khmer Krallığı, Siyam Krallığı’nı yenince buraya ‘Siem Reap’ demişler, yani ‘Siyam yenildi’. Bu arada Siyam Krallığı nerededir diye sorarsanız, Thai Krallığı oluyor.
140bin nüfuslu bu şehir, 1992’de Angkor Wat Tapınağı’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinden sonra turizm açısından baya gelişmiş. Bu cezbedici tapınaklar sayesinde çok sayıda turist ve gezgin buraya ziyarete geliyor. Tapınaklar dışında Siem Reap’te gezilecek yerler de var tabii. Dolayısıyla beklentinizi fazlasıyla karşılayacak bir şehir.
Siem Reap’te hayat nasıl? Belki akla ilk önce fakirlik falan gelebilir ama gayet kaliteli restoran ve kafeler bulunuyor şehirde. Ayrıca eğlenceli mekanları ile gece hayatının tadını çıkarabileceğiniz eşsiz şehirlerden. Mekanlar özellikle Sivatha Caddesi çevresinde. Zaten Pub Street adlı barlar sokağı da burada.
Bu arada Siem Reap ile Kamboçya’ya gitmeden tatilinizi kolaylaştıracak en iyi seyahat uygulamaları listesine de göz atın derim. Ülke çapında gidilecek tatil noktaları için Kamboçya Gezilecek Yerler yazısını da mutlaka okuyun derim. Ayrıca önemli seyahat notları için Kamboçya gezi rehberi blog yazına göz atmanızı tavsiye ederim.
Siem Reap Güvenli mi?
Ben hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Gerek gece sokakta yürürken, gerek ‘tuk-tuk’larla yolculuk yaparken… Gayet eğlenceli bir tatil oldu benim için. Yine de tedbirli olmakta fayda var tabii.
Kamboçya Para Birimi
Kamboçya para birimi Riel’dir. Ama ülkenin her yerinde dolar geçiyor. Hatta çoğu ürün 1 dolardan başlıyor. Böyle olunca fiyatları Türk lirası ile kıyaslayınca bazı şeyler normalden biraz daha pahalı gibi oluyor. Malum dolar kuru bizde yüksek.
Önemli not: Ülkede dolar geçiyor ama bazen para üstü olarak size Riel verebiliyorlar. Örneğin, hesap 20 dolar geldi, sizde de 100 dolar nakit var. Bu durumda para üstü olarak size dolar verip veremeyeceklerini ilk önce sorun. Diğer türlü Riel kitleyebilirler. Bazı yerlerde kredi kartı da kabul etmiyorlar.
Ben bunu seyahate çıkmadan önce araştırdığım için yanıma çok sayıda 1, 5 ve 10 dolarlık banknotlar almıştım. Kesinlikle bu şekilde size de öneririm.
Siem Reap ve Kamboçya Nerede?
İlk önce ‘Kamboçya nerede’ diye başlayalım. Uzakdoğu’da Tayland ile Vietnam arasında yer alan ülkenin kuzeyinde ise Laos bulunuyor. Ayrıca güneyinde de tropikal güzel sahilleri, kıyısı bulunan bu ülke gezilip görülesi destinasyonlardan.
Tapınaklar şehri Siem Reap nerede? Siem Reap Tayland sınırına yaklaşık 150 km uzaklıkta bulunuyor. Ülkenin ikinci büyük şehri. En büyük şehir başkent Phnom Phen olmasına karşın, turizm merkezi Siem Reap denilebilir. Yılın her günü buraya ziyarete gelen turist sayısı oldukça çok.
Siem Reap Şehrine Nasıl Gidilir?
İlk önce Türkiye’den Kamboçya’ya nasıl gidilir diye inceleyelim. Türkiye’den Kamboçya’ya maalesef aktarmasız uçuş henüz bulunmuyor. Dolayısıyla Bangkok, Kuala Lumpur, Singapur gibi şehirlerden aktarmalı olarak Kamboçya uçak bileti alarak Siem Reap’e bu şekilde gidebilirsiniz.
Karayolu ile sınırı geçmek isterseniz özellikle Tayland Bangkok’dan otobüsle Siem Reap’e geçen çok fazla gezgin oluyor. Bangkok’a ucuz uçak bileti bulursanız siz de bu şekilde tapınaklar şehrine geçebilirsiniz.
Türkiye’den Siem Reap’e veya Kamboçya’ya en ucuz nasıl gidilir? Bunun için çevre ülkelerden buraya uçan ‘low cost’ hava yolu firmaların bilet fiyatlarını kontrol etmekte fayda var. Ben Malezya başkenti Kuala Lumpur’dan Air Asia firmasıyla Siem Reap’e gitmiştim. Ucuza uçmak için Ucuz uçak bileti siteleri ve Ucuz uçak bileti nasıl bulunur yazılarımı okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Siem Reap’e Ne Zaman Gidilir?
Kamboçya turu için aslında yılın her günü gidilebilir ama yoğun sezon olan Kasım ile Mart ayları arasında gidilirse yağmura yakalanma ihtimali daha az. Dolayısıyla Angkor Wat Tapınağı ile meşhur Kamboçya kışın tatil yapılacak sıcak ülkeler arasında.
Eğer Mayıs ve Kasım ayları arası giderseniz iş biraz şansınıza kalmış. Ben Haziran ayının ilk haftası gitmiştim. Sadece bir kez yağmur yağdı. O da zaten 1 saat falan sürdü.
Kamboçya Vizesi Nasıl Alınır?
Bordo pasaportlar için Kamboçya vizesi 2 türlü alınabilir. E-vize ya da kapıda vize olarak. Ben kapıda vize almayı tercih ettim. Vizemi ise Siem Reap Havalimanı’nda sorun yaşamadan aldım. Doldurulan birkaç formla birlikte 30 dolar karşılığında hemen alabiliyorsunuz vizeyi. Vize işlemleri çok hızlı ilerliyor. Resim falan istemediler ama bulundurmakta yine de fayda var.
Detaylı olarak Kamboçya Vizesi Nasıl Alınır diye bu yazıda anlattım. Okumanızda fayda var bence.
Online olarak e-vize almak isterseniz 37 dolar. Şu siteden alabiliyorsunuz; https://www.evisa.gov.kh/
Söz açılmışken hazırladığım vizesiz ülkeler listesine göz gezdirmek isterseniz tıklayınız. Ayrıca Kamboçya ile birlikte Vietnam turu düşünürseniz Vietnam Vizesi Nasıl Alınır ve C1 Belgesi gezi rehberi yazısını okumanızı tavsiye ederim. Çünkü Vietnam vize isteyen ülkeler arasında bulunuyor.
Siem Reap Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Konaklayacağım otelin ücretsiz pick-up servisi olduğu için havaalanında bir tuk-tuk şoförü karşıladı. Havaalanından çıkar çıkmak direkt otele doğru yola çıktık. Havaalanı ile şehir merkezi arası yaklaşık 20 dakika falan sürüyor. Kalacağınız yerle iletişime geçip, ücretsiz pick-up servisi olup olmadığını öğrenin bence. Diğer türlü havaalanında ücretli tuk-tuk bulabilirsiniz.
Şehirden ayrılacağımız gün yine kaldığımız yer bize tuk-tuk çağırdı. 5 dolar karşılığında havaalanına tuk-tuk ile gittik. Yoldan başka tuk-tuk çevirseniz de sanırım yine aşağı yukarı aynı fiyat olur. Zaten tuk-tuk, Siem Reap gezilecek yerler rotasına veya herhangi başka noktaya gitmek için şehrin olmazsa olmaz ulaşım aracı.
Siem Reap Konaklama, Nerede Kalınır
Siem Reap konaklama açısından çok ucuz. Gecelik 3-4 dolara hostelde kalabilirsiz. Otel odası olsun derseniz gecelik 15 dolara çift kişilik kahvaltı dahil gayet düzgün bir otel de bulabilirsiniz. Biz Blossoming Romduol Lodge adlı otelde kaldık. Ufak bir havuzu olan bu otel oldukça temiz olup çalışanlar da çok yardımseverdi. Tavsiye edebileceğim konaklama tesislerinden.
Yurtdışında ev kiralamak isterseniz Airbnb sitesinden ucuza yer bulabilirsiniz. Airbnb sitesinde 29 Dolarlık indirim kodu veya seyahat kredi kazanmak için şu linkten üye olun. Böylece evinizdeymiş gibi tatil yapabilirsiniz. Hatta yerel insanların evinde ücretsiz konaklamak isterseniz couchsurfing sitesini kullanabilirsiniz.
Şehir zaten küçük ama gece hayatı için Pub Street’e yakın olan yerlerde konaklamanızı tavsiye ederim. Booking ve Hotelcombined sitelerini kullanarak kalacak yer araştırması yapabilirsiniz. Ayrıca Kamboçya’da ucuza konaklamak için en iyi otel rezervasyon siteleri yazısını okuyun bence.
Siem Reap Şehrinde kaç gün kalmalı?
Siem Reap Gezi Rehberi tavsiyesi; bence minimum 3 gece kalınmalı. 1 ya da 2 gününüzü tapınaklara, 1 gününüzü Tonle Sap Gölü üzerindeki yüzen evlere kesinlikle vakit ayırın. Fazla vaktiniz olursa Phnom Kulen şelalesine veya şehirdeki müzelere gidebilirsiniz. Ya da sadece 1 gününüzü dinlenmeye ayırabilirsiniz ki Angkor Wat Tapınakları’nı gezmek gerçekten yorucu oluyor.
Kamboçya Siem Reap Gece Hayatı
Siem Reap gece hayatı Barlar Sokağı olan Pub Street ile çevresinde hareketli. Özellikle Pub Street’te kaliteli restoranlar, cafeler, gece kulüpleri, barlar falan var. Biz her akşam farklı yerler denedik. Denediğimiz restoranlar genelde iyiydi. Yeme-içme fiyatları öyle pahalı değil. Zaten her bütçeye uygun farklı alternatifler var.
Bazı sokaklarda seyyar bar gibi yerler var. Seyyar barlarda, tezgah üzerine konmuş dizüstü bilgisayardan (laptop) istediğiniz müziği açıp içkinizi içebiliyorsunuz. Fiyatlar ise gayet makul. Kokteyller 1.50 dolardan başlıyor. Ülkenin yerel birasının ismi ise Angkor. Sonuç olarak Kamboçya gece hayatı gayet renkli, hareketli, fiyatları ucuz ve güvenli.
Siem Reap Şehrinde Ne Yenir, Ne İçilir?
Yeme-içme açısından farklı seçenekler var. Çok fazla batılı turist olduğu için batı mutfağına sahip restoranlar da var, hiç bilmediğimiz yerel yemekleri satan yerler de var. O yüzden yemek konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Ben farklı olarak timsah etinden yapılan pizza denemiştim. Lezzetliydi açıkçası. Kamboçya’nın en meşhur yiyeceği ise ‘Amok’.
Tropikal meyveleri ve shakeleri de denemelisiniz. Ayrıca tapınakları gezerken palmiye meyve suyu satan biri vardı. Denemek için içmiştim. Ben çok sevmedim açıkçası ama denemeye değer diyebilirim.
Yemeklerden bahsetmişken Vietnam yemekleri yazısına da bir göz gezdirebilirsiniz.
Siem Reap Alışveriş
Kamboçya gezilecek yerler arasındaki Siem Reap şehrinde gece marketleri çok hareketli. Her türlü hediyelik eşya, elbise, geleneksel kıyafetler, yöresel yiyecekler, baharatlar, bitki çayları falan bulabilirsiniz. Gece marketleri Pub Street çevresinde bulunuyor. Alışveriş haricinde akşamları hem yürüyüş hem de vakit geçirmek için gece marketlerine mutlaka uğramalısınız. Siem Reap Night Market ve Angkor Night Market hareketli yerlerden.
Şehirde ayrıca birkaç tane küçük alışveriş merkezi de bulunuyor. Lucky Mall adındaki alışveriş merkezine, uçuş günü havaalanına gitmeden önce ne var ne yok diye uğramıştık. Kayda değer bir şey yoktu doğrusu.
Siem Reap Gezilecek Yerler
Aşağıdaki listede Kamboçya Siem Reap gezilecek yerler ve turistik noktalar nereler kısa kısa açıkladım.
1- Angkor Arkeolojik Parkı
Angkor Arkeolojik Parkı’nda birden çok tapınak var. Bu tapınaklar çok geniş alana yayılmış olduğundan hepsini 1 güne sığdırarak gezmek imkansız.
Tapınakların en büyüğü olan ‘Angkor Wat Tapınağı nerede, hangi ülkede, nasıl gidilir’ diye çok soruluyor. Çünkü Siem Reap gezilecek yerler listesinin en başında geliyor. Gerçekten görkemli mimarisi ve yapısı var.
Siem Reap gezilecek yerler listesindeki Angkor Wat nerededir? Siem Reap kentini meşhur yapan tapınaklardan en büyük olan Angkor Wat Tapınağı hakkında bilgi vermek gerekirse; şehir merkezinden yaklaşık 7-8 km uzaklıkta bulunuyor.
Tapınak bölgesi 1992 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmiş. Ülkenin tam anlamıyla simgesi haline gelmiş. Tapınaklar tarihi açıdan çok önemli olmasından dolayı, Siem Reap Gezi Rehberi haricinde, Angkor Wat hakkında detaylı başka bir yazı yazmayı planlıyorum.
Çoğu turistin yaptığı gibi biz de gün doğumunu Angkor Wat Tapınağı turu sırasında izledik. Sabahında 4’ünde kalkmak biraz zor olsa da buna değiyor gerçekten. Tapınaklara gitmeden önce bilet almanız gerekiyor. 1 günlük bilet 37 dolar, 3 günlük bilet 62 dolar ve 7 günlük bilet 72 dolar. Biz 1 günlük bilet aldık. ‘Küçük tur’ denilen tapınak turunu kaldığımız otelin aracılığıyla ayarladığımız ‘tuk-tuk’la yaptık.
Küçük tur
Otelimizden ayrıldıktan sonra tuk-tuk ile ilk olarak bilet ofislerinin oraya geldik. Gün henüz ağarmamıştı ama çok fazla turist bilet almak için sıra bekliyordu. Yine de bilet sırası çok hızlı ilerledi.
Tuk-tuk şoförüne küçük tur yapmak karşılığında 18 dolar verdik. Aslında 15 dolar ama Angkor Wat Tapınağı’nda gün doğumunu da izlemek için ekstra 3 dolar daha verdik. Dışarıdan tuk-tuk ayarlasak belki pazarlıkla biraz daha ucuza gelebilirdi ama güvenli olması açısından otelin ayarladığı tuk-tuk’u tercih ettik. Bu arada erken saatte otelden ayrıldığımız için kahvaltımız paket yapılmıştı. Çoğu otelin ve hostelin bu şekilde hizmeti var sanırım.
Angkor Wat, Angkor Thom (Bayon) ve Ta Prohm tapınaklarını içeriyor. Ayrıca Ta Keo, Banteay Kdei, Prasat Kravan gibi tapınakları da Küçük Tur kapsamında görebilirsiniz. Bu arada Ta Prohm tapınağı Angelina Jolie’nin oynadığı Tomb Raider filminin çekildiği tapınak.
2- Tonle Sap Gölü & Yüzen Köy
Siem Reap gezilecek yerler arasındaki Tonle Sap Gölü, Siem Reap şehrinin hemen güneyinde yer alıyor. Ayrıca Güneydoğu Asya’nın en büyük gölü konumunda. Göl, Muson yağmurlarının olduğu dönemde yağmurların etkisiyle 7-8 kat genişleyip derinleşiyor. Tonle Sap Nehri Muson dönemi haricinde Mekong Deltasına doğru akarken, Muson yağmurları başladığında tersine dönerek Tonle Sap Gölü’ne akıyor. Dolayısıyla bu durum Tonle Sap Gölü’nü ilginç kılıyor.
Göl üstünde Chong Kneas köyünde ilginç bir yaşam var gerçekten. Her şey göl üstüne kurulu; evler, bakkal, okul, kilise vs. Buradaki fakirliği görmek insanı üzmüyor değil. İnsanlar baraka gibi yerlerde yaşıyor. Ana geçim kaynakları balıkçılık. Zaten küçüklükten yüzmeyi, tekne sürmeyi öğreniyorlar.
Tonle Sap Gölü aynı zamanda Dünyanın en büyük su taşkın yatağı imiş. Ayrıca ülkenin tatlı su rezervi. Zaten 1997 yılında UNESCO Dünya Biyosfer Rezerv Alanı olarak tanınmış. Yüzlerce farklı türdeki balık, kuş, sürüngen gibi canlılara ev sahipliği yapıyor.
3- Phnom Kulen Milli Parkı – Phnom Kulen Şelalesi
Siem Reap gezilecek yerler listesinin doğa ile iç içe bir noktası olan Phnom Kulen Şelalesi, şehir merkezinden yaklaşık 1 buçuk saat uzaklıkta bulunuyor. Kaldığımız otele şelaleye gideceğimizi söyledik. Onlar da bizim için günübirlik tur rezervasyonu yaptılar. Fiyatı 30 dolar civarıydı kişi başı. Sabah otelden servisle bizi aldılar. Böylece milli parka doğru yolculuk başladı.
Şelaleye giderken farklı yerlere uğruyorsunuz. Kutsal ırmak ve yatan buda heykelinin olduğu bir Budist tapınağı yol üzerinde ziyaret edilen yerlerden birkaçı. Son olarak şelaleye varıyorsunuz.
Şelalenin bence çok fazla özelliği yok. Zaten suyu çamur gibi kahverengi. Buna rağmen serinlemek için ben de girdim suya. Yaklaşık 40 dakika falan kalıyorsunuz şelalede. Daha sonra dönüş yolcuğu başlıyor. Dönüşte ise bir restoranda mola veriliyor. Burada ücret karşılığı bir şeyler yiyip içebilirsiniz.
Şelale Siem Reap gezilecek yerler arasında ama vaktiniz kısıtlıysa bence gerek yok. Zaten bence bu tur olması gerekenden pahalı bence.
4- Kamboçya Mayın Müzesi (Cambodia Landmine Museum)
Burası dünyanın en çok mayınlı ülkelerinden bir tanesi. Gerek Kızıl Khmerler gerekse Vietnamlılar ile süren onlarca yıl savaş sonrası ülkede hala milyonlarca patlamamış mühimmat ve mayın olduğu düşünülüyor.
Tarlalarda çalışırken mayınlara basıp ölen veya sakatlanan çok insan olmuş. Bu konuda en çok Japonya’nın desteğiyle patlamamış mayınlar tespit edilerek topraklar temizleniyor. Daha sonra bahsi geçen topraklar yöre halkına verilerek ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.
Siem Reap gezilecek yerler ve turistik noktalar listesindeki bu mayın müzesini her gün 7:30 ile 17:30 arasında ziyaret edebilirsiniz. Müze şehirden yaklaşık 27 km uzaklıkta bulunuyor.
5- Kamboçya Savaş Müzesi (Cambodia War Museum)
Onlarca yıl süren savaşlar neticesinde 2 milyondan fazla insan katledilmiş. Çok acı çekmişler. Yukarıda da bahsettiğim gibi ülkede hala milyonlarca mayın var maalesef. Mayınlar sebebiyle ölen veya yaralanan insanlar oluyor.
Siem Reap gezilecek yerler listesindeki bu savaş müzesi yaşananlarla alakalı bilgi edinebileceğiniz yerlerden. Zaten rehber eşliğinde geziyorsunuz. Savaş tarihine meraklıysanız uğrayabilirsiniz. Giriş 5 dolar.
6- Angkor Ulusal Müzesi (Angkor National Museum)
Siem Reap gezilecek yerler listesindeki bir müze olan Angkor Ulusal Müzesi, şehir merkezinde Charles de Gaulle Caddesi üzerinde bulunuyor. Müzede, arkeolojik kazılar sırasında çıkan eserler sergileniyor. Angkor Wat Tapınakları’na dair bilgi edinebileceğiniz bir müze. Giriş 12 Dolar.
Siem Reap Gezi Rehberi Ekstra Tatil Notları
Kamboçya Siem Reap gezilecek yerler listesinden bahsettikten sonra biraz tatil notlarından da bahsetmek isterim. Masaj yaptırabilirsiniz. Masaj çok ucuz. Özellikle tapınak turu sonrası rahatlamak için masaj iyi geliyor.
Lotus çiçeği (nilüfer çiçeği) görmek isterseniz veya vaktiniz varsa Lotus çiftliğini ziyaret edebilirsiniz.
Bisiklet kiralayıp Siem Reap sokaklarında dolaşarak yerli halk ile kaynaşabilirsiniz. Hatta kendinize güveniyorsanız tapınakların olduğu yere bile bisikletle gidebilirsiniz. Ayrıca motorsiklet kiralayarak da bu dediklerimi yapabilirsiniz.
Sokak yemeklerini deneyin. Yine sokakta satılan tropikal meyve shakelerini tadabilirsiniz.
Filipinler’de de yenilen çok yaygın bir yiyecek olan ‘balut’ yumurtalarını deneyebilirsiniz. Yumurta dediğim aslında içerisinde 17 günlük ördek embriyosu bulunan bir yumurta. Ben Filipinler’de de çok görmüştüm bundan ama denememiştim. Gerçi burada da denemeye cesaret edemedim açıkçası. Lafı açılmışken Filipinler Gezi Rehberi, Filipinler Gezilecek Yerler ve Manila Gezilecek Yerler yazıları da ilginizi çekebilir.
Banteay Kdei tapınağının doğusunda bulunan Srah Srang Göleti’nin manzarası çok hoş. Burada Instagramlık bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Ayrıca gün doğumu da güzel oluyormuş burada.
‘Kamboçya gezilecek yerler nerede, Angkor Wat Tapınağı turu, Siem Reap Gezi Rehberi’ gibi konular hakkında anlatacaklarım burada sona eriyor. Sorularınız veya eklemek istedikleriniz olursa yorum kısmından yazabilirsiniz.
Elinize sağlık. Bir bakmak isterseniz bu da benim gözümden Angkor Wat: http://yollarbenimumudum.com/angkor-wat-gezisi/
Paylaşımınız için teşekkür ederim.