Saraybosna Gezilecek Yerler – En Güzel 20 Nokta
Saraybosna gezilecek yerler listesinde Balkan Bölgesi’nin en görülesi noktalarını bulunuyor. Çünkü burası tarihi ve kültürel bakımından bu coğrafyanın en zengin kentlerinden biri. Bosna Hersek başkenti Saraybosna turu veya gezisi yaparken Balkanlar’daki Osmanlı’dan kalma pek çok eserlere de tanıklık edeceksiniz. ‘Peki Saraybosna nerede, ne yapılır, nereler gezilir, nasıl gidilir, gece hayatı nasıldır’ gibi konuları bu gezi rehberi yazısında bulacaksınız.
Vizesiz Balkan turu yapan gezginlerin uğrak duraklarından biri olan Saraybosna doğu ve batı kültürünün birlikte yaşandığı harika bir kent. Bir yandan ezan okunurken diğer yandan da kilise çanlarını duyabilirsiniz. Birkaç adım ötede ise bir sinagogu bile görebilirsiniz.
İçerik Listesi
- Saraybosna Gezilecek Yerler
- Bosna Hersek Başkenti Saraybosna Gezilecek Yerler
- 1- Başçarşı (Baščaršija)
- 2- Sebil
- 3- Gazi Hüsrev Bey Camii
- 4- Gazi Hüsrev Bey Medresesi
- 5- Saat Kulesi
- 6- Latin Köprüsü (Latinska ćuprija)
- 7- At Meydanı Parkı (At Mejdan)
- 8- Milli Kütüphane
- 9- Saraybosna Katedrali – Gezilecek Yerler
- 10- Morica Han
- 11- Sonsuz Ateş
- 12- Umut Tüneli
- 13- İnat Evi
- 14- Hünkar Camii
- 15- Ali Paşa Camii
- 16- Alifakovac Müslüman Mezarlığı
- 17- Svrzo’nun Evi (Svrzina Kuca)
- 18- Ferhadiye Caddesi
- 19- Ferhadiye Camii
- 20- Kazandžiluk (Bakırcılar Çarşısı)
- Bosna Hersek Başkenti Saraybosna Nerede
- Nasıl Gidilir?
- Saraybosna Havaalanı Şehir Merkezi Ulaşım
- Saraybosna Nerede Kalınır?
- Saraybosna Gece Hayatı Gezilecek Yerler
- Son Olarak
- Bosna Hersek Başkenti Saraybosna Gezilecek Yerler
Saraybosna Gezilecek Yerler
Bosna Hersek başkenti Saraybosna, Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine 1463 yılında girdi. 1878 yılında imzalanan Berlin Antlaşması’na kadar Osmanlı egemenliği altında yaşamını sürdürdü. Gittikçe gelişen kent özellikle bayındırlık faaliyetleriyle Osmanlı Devleti’nin Avrupa coğrafyasında kurduğu en büyük kent olma özelliği taşıdı.
Saraybosna Gezi Rehberi blog yazısında şehir ile ilgili önemli bilgilerle tatil notlarını bulabilirsiniz.
Haliyle şehirde Osmanlı dönemine ait tarihi eserleri ve mimari yapıları görmek fazlasıyla mümkün. Özellikle Başçarşı bölgesi bu eserlerle dolup taşıyor. Haliyle bizden izler taşıyan bu şehirde ister istemez duygusal bağ kuruyor insan.
Bu güzel şehirle birlikte Balkan gezisi yapmak isterseniz ‘Mostar Gezilecek Yerler‘ ile ‘Vizesiz Balkan Ülkeleri‘ adlı yazıları da okumanızı tavsiye ederim. Avrupa’nın vizesiz olan bu coğrafyasına gelmişken her yeri görün derim ben.
Bosna Hersek Gezilecek Yerler yazısında ülke genelinde nereye gidebileceğinizi görün.
Bosna Hersek Başkenti Saraybosna Gezilecek Yerler
Şehirde görülecek çok fazla eser bulunuyor. Neolitik Çağ’dan beri yerleşim bulunan bu topraklarda tarihi camileri, kiliseleri, köprülerü, Bosna Savaşı ile ilgili müzeleri ve daha fazlasını görüp gezebilirsiniz. Dolayısıyla Vizesiz Balkan turu rotalarının en özel duraklarından.
Görülecek yerler haricinde Saraybosna gece hayatı da gayet hareketli. Yani gündüz kültür gezisi yaptıktan sonra akşamları eğlenebileceğiniz tatil yerlerinden. Hangi mekanlarda eğlenilir aşağıda bu konuyla da ilgili bilgiler bulacaksınız.
1- Başçarşı (Baščaršija)
Saraybosna gezilecek yerler listesinin birinci sırasındaki Başçarşı kentin kalbinde bulunuyor. Tarihi dokusu, atmosferi, şirin dükkanları ile zaten şehrin en turistik noktası.
Başçarşı bölgesinde Osmanlı döneminden kalma birçok esere tanıklık edebilirsiniz. İnsanı Anadolu’nun bir şehrinde hissettiren Başçarşı’da cami, medrese, hamam, han gibi yapılar dikkat çekiyor. Ayrıca yeme içme ve alışveriş konusunda da tercih edilebilecek yerlerden.
Sebil, Saat Kulesi, Gayri Hüsrev Bey Camii, Morica Han, Brusa Bedesteni, Ferhadiye Caddesi gibi cazibe merkezleri Başçarşı bölgesinde bulunuyor. Bu yerlerin detayları ayrıca aşağıda listenin devamında bulabilirsiniz.
Başçarşı’nın tarihi 15’inci yüzyıla dayanıyor. İsa Bey tarafından dizayn edilen çarşı Gazi Hüsrev Bey zamanında ticaret bölgesi olarak gelişmiş. Kentin yaz kış demeden her daim oldukça hareketli bir semti.
2- Sebil
Balkanlar’daki Osmanlı eserlerinden biri olan Sebil, 1753’te Vali Hacı Mehmet Paşa tarafında yapılmış. Şehrin uzun süre temiz su ihtiyacını karşılayan Sebil, İstanbul’daki çeşmeler model alınarak dizayn edilmiş.
Ahşap işçiliğiyle oldukça zarif bir yapıya sahip olan Sebil, yerel insanların da buluşma noktası. Bosna Savaşı sırasında zarar gören yapı, restorasyon uygulamaları sayesinde ilk günkü güzelliğinde. Başçarşı’da bulunan tahta kubbeli şadırvan önünde bol bol fotoğraf çektirin.
3- Gazi Hüsrev Bey Camii
Bosna dilinde ‘Begova Džamija’ olarak geçen Gazi Hüsrev Bey Camii, Mimar Sinan’ın Balkanlar’daki en önemli eserlerinden. 1531 yılında Bosna Sancak Beyi Gazi Hüsrev Bey tarafından inşa ettirilmiş.
İç savaş sırasında hasar gören cami, yenileme çalışmalarıyla varlığını halen sürdürmekte. Hatta caminin etrafında bugün bile eğitim veren medreseyle saat kulesi bulunuyor. Bölgedeki en seçkin İslam eserlerinden biri olarak görülmeye değer.
4- Gazi Hüsrev Bey Medresesi
Gazi Hüsrev Bey Medresesi 1537 yılında inşa edilmiş. Burası ayrıca Kurşunlu Medrese olarak da adlandırılıyor. Bu eğitim merkezi zamanında 50 bine yakın kitaba ev sahipliği yapan güzel bir kütüphanesi varmış.
Ülkenin en eski eğitim kurumu olan medresede günümüzde de ise dersler devam ediyor. Türkçe, Arapça, İngilizce dillerinde kapsamlı eğitime tabi tutulan öğrenciler buradan mezun olduklarında lise diplomasına eşdeğer belge alıyorlar.
5- Saat Kulesi
30 metre yüksekliğindeki Saat Kulesi, Gazi Hüsrev Bey Camii’nin hemen yan tarafında bulunuyor. 17’nci yy’de inşa edilen kule daha sonra meydana gelen büyük yangında hasar görünce 1762’de aslına uygun olarak tekrar yapılmış.
Kulenin saati ay takvimine göre çalışıyor. O yüzden turistlere oldukça ilginç geliyor. Çünkü Osmanlı Devleti’nin mimari eserleri arasındaki bu saatin özelliği, dünyada ay takvimine göre çalışan tek saat olmasıdır.
Bu arada adını çok sık duyduğumuz Gazi Hüsrev Bey kimdir diye aklına takılmış olabilir. Kanuni Sultan Süleyman döneminde Bosna Sancak Beyi olarak atandı. 17 yıl bu görevi üstlenen Gazi Hüsrev Bey yaptırdığı eserlerle bölgede İslam’ın yayılmasında önemli rol oynamış. İsa Bey’den sonra Bosna Hersek başkenti Saraybosna’nın ikinci kurucusu kabul ediliyor.
6- Latin Köprüsü (Latinska ćuprija)
1541 yılında inşa edilen Latin Köprüsü, Miljacka Nehri’nin her iki yakasını birbirine bağlıyor. 1700’lü yıllarında sonuna doğru meydana gelen sel felaketinden sonra yenileme çalışmalarıyla tekrar eski görünümüne kavuşmuş.
Burayı daha özel denen ise 1. Dünya Savaşı’nın çıkma nedeni olan Avusturya Macaristan İmparatorluğu Veliaht Prensi Arşidük Franz Ferdinand’ın bu köprü üzerinde suikaste uğramasıdır. Tarihsel öneminin yanında 4 açıklıklı kemerli mimarisi ile fotoğrafçıların ilgisini de çekiyor.
Saraybosna gezilecek yerler listesinde Latin Köprüsü nerede? Başçarşı’ya oldukça yakın konumda bulunuyor. Nehri takip ederek kısa bir yürüyüşle buraya gelebilirsiniz.
7- At Meydanı Parkı (At Mejdan)
Latin Köprüsü’nün hemen dibinde konumlanıyor. Saraybosna gezisi sırasında yemyeşil ağaçları barındıran At Meydanı Parkı’nda kısa bir mola verebilirsiniz.
Zamanında burada at satışları yapılıyormuş. Ayrıca köle ticareti, idam cezalarının infazı gibi şeyler zaman zaman burada yapılmış. Günümüzde ise kent insanının kafa dinlemek için veya buluşma noktası olarak tercih ettiği yerlerden biri.
Ayırca parkın hemen bitişinde bulunan Bakır Baba Camii’yi de (Bakr-babina Mosque) gezip görebilirsiniz.
8- Milli Kütüphane
Miljacka Nehri’nin hemen kenarında bulunan Milli Kütüphane (Vijecnica) ihtişamlı mimarisiyle dikkat çekiyor. 3 katlı yapı Avusturya Macaristan İmparatorluğu zamanında belediye binası olarak kullanılmış.
Saraybosna turu sırasında görmeniz gereken yerler arasındaki Milli Kütüphane, Avusturya Macaristan Veliahtı’nı suikaste uğramadan hemen önce ağırlamış. 1949’te ise kütüphane olarak kullanılmaya başlanmış.
Bosna Savaşı sırasında çok sayıda kitaba sahip olan kütüphaneye Sırplar maalesef çok hasar vermiş. Kitaplarla birlikle bu güzel yapıyı ateşe vermişler.
9- Saraybosna Katedrali – Gezilecek Yerler
İsa’nın Yüce Kalbi Katedrali adıyla da anılan ibadet yeri yerel dilde Katedrala Srca Isusova olarak geçiyor. Sadece şehrin değil ülkenin de en büyük Katolik katedrali olma özelliği ile oldukça kutsaldır.
1889 yılında inşa edilen yapı Gotik mimari özelliklerine göre dizayn edilmiş. Paris’teki Notre Dame Katedrali’ne de benzemektedir.
Katedralin hemen önünde bir heykel görecekseniz. Bu heykel Katoliklerin ruhani liderlerinden Papa II. Jean Paul’e aittir. Saraybosna Katedrali nerede, nasıl gidilir diye sorarsanız Ferhadiye Caddesi üzerinde bulunuyor.
10- Morica Han
Osmanlı motifleri taşıyan güzel bir mekan olan Morica Han’ın geçmişi 1551 yılına dayanıyor. İsmini Mustafa Moric Ağa’dan alan han Gazi Hüsrev Bey Vakfı tarafında yaptırılmış.
Tarihi kervansaray 300’e kadar misafiri konaklama amacıyla ağırlayabiliyor. Başçarşı’da bulunan Morica Han’ın alt katında ise kafe, restoran, hediyelik eşya dükkanları gibi işletmeler bulunuyor.
Burada çay içip Boşnak kahvesinin (Bosnian coffee) tadına bakabilirsiniz. Gerçi bildiğimiz Türk kahvesine çok benziyor. Eğer yerel sim kart almadıysanız buradaki kafelerin ücretsiz Wi-Fi internetinden faydalanarak mola süresince internette gezinebilirsiniz.
11- Sonsuz Ateş
Saraybosna gezilecek yerler listesindeki Sonsuz Ateş (Vjecna Vatra) 2. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin anısı yapılmış. Yapım tarihi ise kentin Nazi ve Hırvat işgalinden kurtuluşunun 1’inci yıl dönümü. Sonsuz Ateş, 1946’dan beri hiç sönmeden yanıyor.
Kentin oldukça önemli simgelerinden biri olan Sonsuz Ateş Anıtı, Ferhadiye ve Mareşal Tito Caddelerinin kesişim noktasına konumlanıyor. Anıtın dizaynını yapan ise Mimar Juraj Neidhardt imiş.
12- Umut Tüneli
Vizesiz Balkan turu kapsamında Saraybosna şehrinde görebileceğiniz yerlerden biri de Umut Tüneli. Bosna Savaşı sırasında oldukça önemli rol oynayan tünel kente yardım ulaştırmak ve yaralıları güvenli alanlara taşımak amacıyla kullanılmış.
3 yıl süren savaş boyunca kente giriş çıkışlar imkansız olunca halk bu tüneli kazarak umutlarını taze tutmuş. Gönüllüler, halk, asker omuz omuza çalışarak bu tüneli 4 ay 4 günde tamamlamış.
Tünelin uzunluğu 800 metre olup genişliği 1 metre, yüksekliği ise 160 cm’dir. Günümüzde tünelin sadece 20 metrelik kısmı turlar eşliğinde geziliyor. Tur kapsamında İgman Dağı yakınlarındaki tünelin bir ucunda bulunan Kolar Ailesi’ne ait mekanı da ziyaret edebilirsiniz.
Tur satın almak isterseniz konakladığınız otel aracılığıyla tur rezervasyonu yapabilirsiniz. Veya GetYourGuide sitesinden yarım günlük online tur satın alarak Umut Tüneli turunu Saraybosna gezisi yapılacak şeyler listenize dahil edebilirsiniz.
13- İnat Evi
Milli Kütüphane’nin önündeki köprüden nehrin diğer tarafına geçtiğinizde İnat Evi’ni göreceksiniz. İnat Evi’nin ilginç bir hikayesi bulunuyor.
Evin sahibi oldukça inatçıymış. Nedeni ise Avusturya Macaristan İmparatorluğu zamanında bölgede kamulaştırmalarla yeni yapılar inşa edilmek istenmiş. Bu evin bulunduğu yere de belediye binası yapılması planlanmış. Ev sahibi Benderija evini yıktırtmak istememiş. Karşılıklı pazarlık sonucu Benderija, evin tıpa tıp aynısın karşı kıyıya yapılmasına razı gelerek anlaşma sağlanmış.
O günden bugüne burası İnat Evi (Inat Kuca) olarak adlandırılıyor. Günümüzde bu mekan restoran olarak işletiliyor. Eğer karnınızı doyurmak isterseniz Bosna Hersek’in meşhur yemeklerini burada tadarak lezzetli şarapları yudumlayabilirsiniz.
14- Hünkar Camii
Boşnak dilinde Careva Džamija olarak isimlendirilen Hünkar Camii (Emperor’s Mosque) 1457’de inşa edilmiş. İshakoğlu İsa Bey tarafından yaptırılan cami aynı zamanda Fatih Camii olarak da biliniyor. Nedeni ise Fatih Sultan Mehmet’e hediye amacıyla yapılmış.
Caminin diğer önemli özelliği ise Osmanlı’nın kentte yaptırdığı ilk cami olması. Köprü, hamam ve diğer yapılarla Osmanlı yerleşimi bu caminin etrafında şekilmiş. Haliyle tarihi ve kültürel anlamda çok şey ifade eden bir dini yapı.
Saraybosna gezilecek yerler listesindeki Hünkar Camii’nin minberinde ayrıca Osmanlı Bayrağı bulunuyor. Tarihe meydan okuyan yapı kesinlikle görülmeli.
15- Ali Paşa Camii
Tito Caddesi üzerinde konumlanan Ali Paşa Camii 1561 yılında yapılmış. Saraybosna gezisi sırasında görmeniz gereken yapılardan olan caminin özellikler Ferhadiye Camii’ninkine benziyor.
Caminin bahçesinde ayrıca Ali Paşa Türbesi de bulunuyor. Ali Paşa kimdir diye sorarsanız açıklayalım: Budin Beylerbeyi olan Ali Paşa camiyi yaptıran kişidir.
16- Alifakovac Müslüman Mezarlığı
Miljacka Nehri’ne yakın konumda bulunan Alifakovac Müslüman Mezarlığı, Saraybosna’nın işgalden kurturulmasında büyük payı olan 1700 şehidin mezarına ev sahipliği yapıyor.
Ayrıca bağımsız Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in de mezarı burada bulunuyor. Haliyle oldukça önemli bir mezarlık. Saraybosna şehir turu sırasında mutlaka görülmeli.
17- Svrzo’nun Evi (Svrzina Kuca)
Balkanlar’daki Osmanlı Devleti’nin mimari eserleri arasında gösterilen Svrzo’nun Evi, eski tip ahşap yapıya sahip. Osmanlı motiflerinin güzelliğini sunan mekan Saraybosna Müzesi’ne bağlıdır.
Müslüman Osmanlı aile yapısının yaşantısına dair örnekler sunan Svrzo Evi, eskimiş tarihi eşyalarıyla birlikte sergileniyor. Geniş avluya sahip evi, Harem – Selamlık bölümleri, beyaz badanalı duvarları ile oldukça merak uyandırıcı.
18- Ferhadiye Caddesi
Ferhadiye Caddesi, Bosna Hersek başkentinin en işlek caddelerinden biri. Başçarşı ile Sonsuz Ateş arasında uzanan caddede Avusturya Macaristan İmparatorluğu zamanından kalma birçok yapı bulunuyor.
Saraybosna gezilecek yerler listesindeki Ferhadiye Caddesi’nde çok sayıda kafe, restoran, alışveriş yapabileceğiniz mağazalar gibi işletmeler var. Kentin en modern yüzüne şahitlik edeceğiniz cadde üzerinde ayrıca güvenle konaklayabileceğiniz otel ve hosteler de bulunuyor.
Sadece yaya trafiğine açıklan bu cadde, İstanbul’daki İstiklal Caddesi konseptine benzer nitelikte. Akşamları yürüyüş için de ideal.
19- Ferhadiye Camii
Caminin, Bosna Sancak Beyi Ferhad Bey Vuković tarafından 1561-62 yıllarında inşası tamamlanmış. Ferhad Paşa Camii olarak bilinen yapı Osmanlı dönem mimarisini günümüzde güzel bir şekilde yansıtıyor.
Bosna Hersek gezilecek yerler rotasında olması gereken Ferhadiye Camii’nin tek minaresi bulunuyor. Bununla birlikte 4 kubbeye sahip yapı iç savaş sırasında Sırpları tarafından oldukça fazla hasar görmüş.
Birbirinden farklı 5 katlamalı süslemelere sahip yapının mimari ise Mimar Sinan’ın bir öğrencisiymiş. Kayıtlar maalesef adı geçmiyor.
20- Kazandžiluk (Bakırcılar Çarşısı)
Saraybosna gezilecek yerler listesinin son sırasında Kazandžiluk adıyla yerel dilde anılan Bakırcılar Çarşısı. El emeği göz nuru metal ve bakır işlemeciliği hakkında burada bilgi sahibi olabilir, hoşunuzu giden eşyaları satın alabilirsiniz.
Saraybosna’da ne alınır derseniz özellikle çay takımları ve kahve setleri gibi şeyleri hediyelik süs eşyası olarak düşünebilirsiniz. Bu otantik çarşıda daha fazlasını da bulabilirsiniz.
Bosna Hersek Başkenti Saraybosna Nerede
Vizesiz Balkan turları kapsamında gezip görebileceğiniz mükemmel bir şehir olan Saraybosna nerede, nerenin başkenti nasıl gidilir gibi konular çok soruluyor. Ülkenin en büyük şehri olan kent, Bosna Hersek’in tam olmasa da orta noktasında konumlanmış diyebiliriz. Sırbistan kara sınırına yaklaşık 70, Karadağ sınırına ise 60 kilometre uzaklıktadır.
Nasıl Gidilir?
Türkiye’den her gün Saraybosna’ya uçuş bulunuyor. Türk Hava Yolları, Pegasus gibi firmalarla 2 saatte başkente inmiş oluyorsunuz. Vizesiz ülkeler 2021 arasında olması sebebiyle ucuz bilet alır almaz gidebilirsiniz.
Ucuza seyahat ederek Saraybosna gezilecek yerler tatil turu yapmak için ‘Ucuz Uçak Bileti Siteleri‘ ile ‘En Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur‘ adlı yazıları okumanızı tavsiye ederim.
Eğer otobüslü Balkan turu yapıyorsanız diğer ülkelerden buraya rome2rio veya balkanviator adlı sitelerden otobüs seferlerini kontrol ederek kendinize rota çizebilirsiniz. Sınır geçişlerinde problem yaşamadan ülke değiştiriyorsunuz. Ama yine de otel rezervasyon çıktısı gibi evrakları yanınızda bulundurmanızda fayda var.
Trenle gitmek isterseniz yine rome2rio adlı siteden nereden nereye sefer var kontrol edin. Bildiğim kadarıyla buradan diğer ülkelere aktarmasız tren seferi yok. Zaten eğer arabayla Balkan turu yapmıyorsanız en iyi seçenek otobüs. Çünkü sefer saatleri çok sık olduğu gibi çoğu yere ulaşım sağlayabiliyorsunuz.
Saraybosna gezilecek yerler ve şehir gezisi için ne zaman gidilir diye sorarsanız kış aylarındaki Balkan soğuklarını dert etmezseniz yılın her günü buraya gelebilirsiniz.
Saraybosna Havaalanı Şehir Merkezi Ulaşım
Sarajevo Havaalanı, şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Butmir sınırları içerisinde yer alıyor. Şehir içine ulaşım konusunda çeşitli alternatifler var.
Troleybüs veya otobüs tercih edebilirsiniz. Havalimanına 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan Dobrinja adlı duraktan 103 nolu troleybüs veya 31E nolu belediye otobüsüyle Başçarşı’ya gidebilirsiniz. Bilet fiyat 1,60 KM.
İkinci alternatif olarak bizdeki Havaş gibi işletilen özel otobüs servislerini tercih edebilirsiniz. Otobüs sizi havaalanından alıp Başçarşı’ya götürüyor. Tek yön bilet fiyatı 5 KM civarındaydı.
Son olarak ise taksi seçeneği değerlendirebileceğiniz opsiyonlardan. Gideceğiniz konuma göre taksimetrede ne çıkarsa onu ödüyorsunuz. Eğer taksiciler taksimetre açmak istemezse kesinlikle ısrar edin.
Bosna Hersek para birimi nedir diye soranlar için Konvertibl Mark’tır. Sembolu KM’dir. Havaalanında yetecek döviz kuruna göre şehir merkezine gitmeye yetecek kadar para bozdurabilirsiniz.
Saraybosna Nerede Kalınır?
Saraybosna gezilecek yerler görülüp keşfedildikten sonra sıra geldi nerede kalınır, kalacak yer ve oteller konusuna. Turizm anlamında gelişmiş bir şehir olmasından dolayı burada hem turistler için hem de düşük bütçeli gezginler için uygun konaklama tesisleri var.
Önemli olan kalacağınız yerin konumu. Dolayısıyla benim size tavsiye Başçarşı civarında otellerde konaklamanız. Böylece hem merkezi bir konumda konaklamış hem de Osmanlı’nın o tarihi dokusunu hissetmiş olacaksınız.
Otel rezervasyonu için benim size tavsiyem booking veya hotelscombined siteleri üzerinden online rezervasyon yapmanızdır. Otel yorumları, kullanıcı puanlarıyla istediğiniz oteli bu uygulamalar yardımıyla kolayca bulabilirsiniz. Diğer alternatif online aplikasyonlar için ‘Otel Rezervasyon Siteleri‘ başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.
Oteller haricinde ev konforunda konaklamak için Airbnb uygulamasını kullanabilirsiniz. Şu linkten üye olursanız ilk konaklamanızda ciddi indirim kodu kazanacaksınız. Ayrıca ücretsiz konaklamak için Couchsurfing uygulamasını deneyebilirsiniz.
Saraybosna Gece Hayatı Gezilecek Yerler
Saraybosna gece hayatı bakımından da Balkanlar’ın en hareketli tatil yerlerinden. Özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri kentte yaşam hareketleniyor.
Uygun fiyatlı barları, restoranları ve eğlenceli gece kulüpleri ile şehirde stres atmak için her şey mümkün. En hareketli barlar ve gece kulüpleri Başçarşı semtinde bulunuyor. Gece hayatı yaşamak için kentte gidilecek en iyi mekanlar ise şöyle:
- Zlatna Ribica
- La Cava
- Birtija
- The Brew Pub
- Explore Sarajevo
- Bambus Loung Club
Son Olarak
Bosna Hersek başkenti Saraybosna gezilecek yerler, şehir turu ve Balkan gezisi konularında anlatacaklarım bu gezi rehberi yazısında burada sona eriyor. Bosna Hersek gezisi yapacaklar için umarım faydalı olmuştur.
Son olarak bu güzel ülkeyle birlikte vizesiz Balkan ülkeleri rotalarında değerlendirebileceğiniz aşağıdaki blog yazılarımı da okuyun derim.