Malezya Kuala Lumpur Gezi Rehberi – Nerede Nasıl Gidilir

Malezya Kuala Lumpur ile ilgili gezilecek yerler listesini bir önceki gezi rehberi blog yazısında yazmıştım. Şimdi ise Petronas Kuleleri ile ünlü bu modern gökdelenler şehri ile ilgili daha detaylı bilgiler içeren bir yazı daha yazayım dedim. Kuala Lumpur nerede, hangi ülkede, nerenin başkenti, nasıl ve ne zaman gidilir, gece hayatı fiyatları, yemekleri ucuz mu, insanları güvenilir mi gibi bilgileri içeren gezi notları sizleri bekliyor. Malezya başkenti hakkında yazacağım bu gezi notları ve tatil yorumlarının faydalı olacağını düşünüyorum.

kuala lumpur gece hayatı malezya başkenti gezi rehberi petronas kuleleri

Kuala Lumpur gece hayatı – Malezya başkenti gezi rehberi – Petronas Kuleleri nerede

Ekonomik ve kültürel olarak dünyanın en zengin ülkeleri arasında gösterilen Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur, Güneydoğu Asya’nın en uğrak turizm merkezlerinden biri. Özellikle Petronas İkiz Kuleleri nerede diye merak edenler buraya gelip geziyorlar. Elbette şehirdeki görülesi yerler ve yapılacak şeyler bununla sınırla değil. Bilmeniz gereken çoğu şeyi aşağıda anlattım zaten. Gelin başlayalım.

Malezya Kuala Lumpur Gezi Rehberi

Malezya Güneydoğu Asya’nın kültürel çeşitliliği çok olan ülkelerden biri. Ülkede yaşayan Malay, Hint ve Çinliler çoğunluğu oluşturuyor. Üstüne bir de dünyanın dört bir tarafından milyonlarca yabancı turistin geldiğini de eklersek hızla büyüyen bir ülke. Peki bu kadar çok yabancı turist buraya niye geliyor? Bunun cevabı Kuala Lumpur gezilecek yerler listesinde. Herkes için mutlaka bir şeyler, etkinlikler vs var.

Kışın gidilecek sıcak tatil yerleri arasında da gösterilen Malezya gerçekten bir turizm merkezi. Kültürel ve tarihi yerleri görebileceğiniz gibi deniz kum güneş tatili de yapabileceğiniz güzel adaları var. Örneğin kışın denize girilecek yerler nereler diye soranlar için Malezya alternatif destinasyonlardan biri. Lafı uzatmadan hadi gelin güzel bir geçirmeniz için Malezya hakkında bilgiler yazmaya başlayalım.

Malezya Kuala Lumpur Nerede?

Öncelikle Malezya nerede ondan başlayalım. Yukarıda da bahsettim aslında. Ülke Güneydoğu Asya’da yer alıyor. Hem Malezya hem de Çinhindi Yarımadası bölgesinde bulunan bir ülke. Tayland’ın güneyinde, Singapur’un ise kuzeyindedir. Her iki ülkeye de kara sınırı vardır. Yani otobüslerle ülkeler arası geçiş yapabilirsiniz. Hem bordo hem de yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler arasında oldukları için sınır geçişleri çok rahat gerçekleşiyor. Uzakdoğu’da olduğu için en çok merak edilenlerden biri de Kuala Lumpur ve Malezya’da saat kaç? Malezya Türkiye arası saat farkı 5 saat. Yani bizden 5 saat ilerde bulunuyor.

malezya haritası, kuala lumpur nerede, hangi ülkede, nerenin başkenti

Malezya haritası ve gezi rehberi – Kuala Lumpur nerede, hangi ülkede, nerenin başkenti, hayat nasıl, uçakla kaç saat?

Kuala Lumpur nerede, hangi ülkede, nerenin başkenti? Malezya başkenti ülkenin orta bölgesinde yer alıyor. Yani UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Georgetown şehrinin bulunduğu Penang Adası ile Malezya Yarımadası’nın en güney ucundaki Singapur’un harita üzerinde tam ortasında desek yanlış olmaz. Ülkenin en gelişmiş ve en kalabalık şehri olma özelliğini taşıyor. Bu arada hazır buraya gelmişken Singapur gezisi de yapmanızı öneririm.

Malezya Kuala Lumpur Nasıl Gidilir?

Türkiye Malezya arası uçakla kaç saat veya uçuş süresi hakkında da bilgi vereyim. İstanbul Kuala Lumpur arası aktarmasız uçuşlar kaç saat sürüyor derseniz, yaklaşık 10 saat 40 dakika sürüyor. Kuala Lumpur’a en kolay ulaşım nasıl diye sorarsanız, Türk Hava Yolları ile aktarmasız uçmak. Ama aktarmasız uçuşlar biraz pahalı olabiliyor.

Kuala Lumpur gezi rehberi blogunun en önemli konularından biri de ucuza uçak bileti almak. Benim size önerim Air Arabia, Qatar Airways, Oman Air, Singapore Airlines gibi firmaların sitelerinden promosyon ve kampanyalarına bir bakın. Benim gibi Malezya’ya ucuza uçmak isterseniz en ucuz uçak bileti siteleri ve ucuz uçak bileti nasıl bulunur yazılarını mutlaka okuyun. Ayrıca ucuz uçak bileti arama motoru olan skyscanner sitesinden de fiyatları sık sık kontrol etmenizi öneririm. Bununla birlikte bileti aldıktan sonra tatilinizi kolaylaştıracak en iyi seyahat uygulamaları listesindekileri telefonunuza indirin derim.

malezya başkenti gezilecek yerler klcc park

Malezya başkenti gezilecek yerler – Kuala Lumpur gezi rehberi blog notları – KLCC Park

Eğer Tayland, Hong Kong, Singapur gibi çevredeki ülkelere ucuz uçak bileti bulursanız bu ülkelere de ilk önce seyahat edip ondan sonra Malezya’ya gerek kara yolu gerekse hava yolu ile geçebilirsiniz. Örneğin Singapur’a ve Tayland’a gittiniz diyelim otobüsle Malezya sınırını geçebilirsiniz. Singapur’dan Kuala Lumpur otobüsle yaklaşık 5 saat civarı sürüyor. Hava yolu ile gitmek içinse bir ‘low cost’ firması olan Air Asia’dan ucuza bilet bulabilirsiniz.

Bu arada Malezya’ya giderken aşı gerekiyor mu diye merak edenler olabilir. Ülkeye giriş yapmak için herhangi bir aşı veya seyahat sağlık sigortası gerekmiyor.

Kuala Lumpur Havaalanı Şehir Merkezi Ulaşım

Kuala Lumpur havaalanı şehir merkezi arası ulaşım nasıl, şehir içine nasıl gidilir? Güneydoğu Asya’nın en işlek havaalanlarından biri burada olduğu için çok fazla insan akışı oluyor. Burayı aslında bir nevi transfer/aktarma merkezi gibi düşünebilirsiniz. Çünkü çoğu ülkeye buradan uçak seferleri düzenleniyor. O yüzden gelişmiş bir havaalanı olduğundan dolayı şehir merkezine de ulaşım seçenekleri birden fazla.

En ucuz seçenek ise otobüsle KL Sentral İstasyonu’na gitmek. Bunun ücreti ise 12 RM civarı idi yanlış hatırlamıyorsam. En hızlı ulaşım seçeneği ise KLIA Express Treni. Bu biraz pahalı olsa da vaktiniz darsa KLIA Express kullanabilirsiniz. Bu trenle Kuala Lumpur Havaalanı şehir merkezi ulaşım sadece 28 dakika sürüyor. KLIA Exress bilet fiyatı ise 55 RM.

Diğer seçenekler ise taksi ve shuttle servis tutmak. Güncel fiyatları öğrenmek için klia2.info sitesine bakabilirsiniz.

kuala lumpur havaalanı şehir merkezi ulaşım

Kuala Lumpur Havaalanı Şehir Merkezi Ulaşım – Gezi Rehberi – KLIA Express 1.katta

Malezya Kuala Lumpur Ne Zaman Gidilir?

Gezilmesi ucuz sayılabilecek ülkeler arasındaki Malezya’ya ne zaman gidilir? Malezya konum olarak Ekvator Çizgisi’ne yakın bir ülke olduğundan dolayı tropikal iklim görülüyor. Onun için buraya gelecekseniz Muson yağmurlarının yağmadığı dönem olan Kasım ve Haziran ayları arasında buraya gelebilirsiniz. Ama yağmur işi biraz şansa kalmış.

Malezya başkenti Kuala Lumpur hava durumu yıl boyunca hep sıcak oluyor. Şehir merkezi nemli diyebiliriz. Bunaltıcı olabiliyor. Yağmur bile yağsa çok sıcak gerçekten.

En iyi dönem için Türkiye’de kış mevsimi yaşadığımız dönemde gelebilirsiniz. Biz burada üşürken orada sıcak havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Zaten Malezya benim için kışın gezilecek ülkeler arasında bulunuyor. Hatta balayına nereye gidilir diye soranlar için bile burası alternatif destinasyonlardan bir tanesi.

Malezya Başkenti Kuala Lumpur Hakkında Bilgiler

Öncelikle Kuala Lumpr trafiği hakkında bilgi vereyim. Malezya direksiyonu sağda olan ülkeler arasında bulunuyor. Yani trafik bizdekinin aksine soldan akıyor. Karşıdan karşıya geçerken dikkat etmeniz gereken kurallardan.

Kuala Lumpur gezi rehberi yazısının önemli konularından biri de şehir güvenli mi? Benim gözlemlediğim kadarıyla merkezi yerler güvenli. Geceleri de pek sıkıntı yaşayacağınız zannetmiyorum ama yine de temkinli olmakta fayda var.

Malezya dini nedir, Malezya’da hayat nasıl? Malezya’nın resmi dini İslam’dır. Ama özellikle KL’de Çinliler ve Hintliler’in çok olması sebebiyle farklı kültürleri görmek mümkün.

Malezya hangi dili konuşuyor? Ülkenin resmi dili Malayca’dır. Ama ülkede yaşayan expatların, Çinliler ile Hintliler’in olması sebebiyle herkes İngilizce konuşabiliyor. Zaten Malezya eski bir İngiliz sömürgesi. Yurtdışı İngilizce kursu arayanlar için Malezya alternatif ve ucuz seçeneklerden biri.

Güneydoğu asya turu - Kışın gidilecek sıcak tatil yerleri

Vizesiz Güneydoğu Asya Turu ve Gezisi – Kışın Gidilecek Sıcak Tatil Yerleri – Batu Caves

Malezya vize istiyor mu? Biz Türkler için en önemli konulardan biri de vize istemeyen ülkelere seyahat etmek. Malezya’da bu ülkelerden biri. Hem yeşil pasaporta hem de bordo pasaporta 90 gün vizesiz.

Malezya para birimi RM kaç TL? 1 Malezya Ringiti yaklaşık 1.45 Türk Lirası yapıyor. Dolar cinsinden söylemek gerekirse 1 Amerikan Doları 4,18 Malezya parası yapıyor.

Malezya nüfusu yaklaşık 32 milyon iken, ülkenin başkenti ve en kalabalık yeri olan Kuala Lumpur şehrinde ise nüfus neredeyse 8 milyondur. Ülkenin diğer kalabalık şehirleri ise Johor Bahru ile Ipoh’dur.

Kuala Lumpur’da kaç gün kalınmalı? Bence 2 gün yeter de artar bile. 1 gece 2 gün, ya da 2 gece 2 gün gibi bir plan yapabilirsiniz.

Kuala Lumpur Nerede Kalınır – Konaklama

Kuala Lumpur gezi rehberi yazısının bence en çok dikkat edilmesi gereken konularından biri nerede kalınır konusu. Çünkü Kuala Lumpur şehrinde gezilecek yerler, gece hayatı, barlar, cafeler, restoranlar gibi noktalara yakın bölgelerde konaklamak her zaman avantajlıdır. Bununla birlikte güvenilir, temiz ve ucuz konaklama tesisleri bulmak da biz gezginler için önemli. Onun için online otel rezervasyon siteleri yazısına da bir göz atın derim ben. Kuala Lumpur’da nerede kalınır ? Benim önerebileceğim 4 bölge var. Bunlar;

  • Bukit Bintang: Kuala Lumpur gece hayatı ve alışveriş bölgesi olarak da dikkat çeken Bukit Bintang hareketli ve renkli bir atmosfere sahip.
  • Chinatown: Bir Çin Mahallesi’nde kalmak farklı bir deneyim olabilir. Ayrıca ucuz alışveriş seçenekleri de bu bölgede mevcut.
  • KLCC: Petronas Kuleleri civarında lüks rezidanslarda veya otel odalarında kalmak isterseniz ideal bir seçim olacaktır.
  • KL Sentral: KL Sentral İstasyonu bütün raylı sistemin buluştuğu bir nokta. O yüzden ulaşım konusu sizin için önemli ise KL Sentral sizin için uygun bir bölge.
Kuala Lumpur nerede kalınır - Gece hayatı ile ünlü Jalan Alor

Kuala Lumpur’da nerede kalınır – Gece hayatı ve sokak yemekleri ile ünlü Jalan Alor

Malezya Kuala Lumpur otelleri her bütçeye uygun fiyatlarla dikkat çekiyor. İster kışın balayına buraya gelin ister sırt çantası ile dünyayı dolaşan gezgin olun istediğiniz konforu burada bulabilirsiniz. Ayrıca yurtdışında ev kiralama seçeneğini düşünüyorsanız Airbnb nedir yazıma bir göz atmanızı öneririm. Ayrıca size vereceğim bu referanslı linken üye olursanız 29 dolar değerinde Airbnb seyahat kredisi kazanarak ucuza konaklayabilirsiniz.

Otel tavsiyelerine gelince şu otelleri bir bakın derim: Lüks arayanlar için The Majestic Hotel ve Four Season Hotel. Sırt çantalı gezginler için hostel tavsiyesine gelince Sunshine Bedz ve Space Hotel ucuz seçenekler arasında. Genel olarak Kuala Lumpur otelleri nelerdir diye bakmak isterseniz booking ile hotelscombined sitelerini kullanarak konaklayacak ucuz ve temiz tesis bulabilirsiniz. Ücretsiz konaklamak için couchsurfing yöntemini de kullanabilirsiniz.

Kuala Lumpur Gece Hayatı Gezi Rehberi

Kışın yazı yaşayan ülkeler arasındaki Malezya’nın başkenti KL renkli sokakları, farklı etnik kökenden insanları, alışveriş merkezleri, gece pazarları ve sokak yemekleri ile hareketli bir gün geçirebileceğiniz bir şehir. Her ne kadar bir Tayland, Ukrayna veya Filipinler gece hayatı kadar olmasa da Kuala Lumpur şehrinde de geceleri eğlenmenizi sağlayan güzel mekanlar mevcut. Özellikle Changkat Bukit Bintang bölgesi gayet canlı bir yer.

Özellikle Kuala Lumpur gece pazarlarında sokak lezzetlerini tadarken bir yandan da biranızı yudumlayabilirsiniz. Bu en ucuz bir şekilde gece geçirmek isteyenler bunu yapabilir. Diğer taraftan da gökdelenlerin en üst katlarında bulunan ‘rooftop barlarda’ kokteylinizi veya herhangi bir içeceğinizi içerek efsane şehir manzarasını gece izlemek keyif verici. Şehrin en popüler barı ise şahane Petronas Kuleleri manzarası ile Traders Hotel’in 33. katında bulunan SkyBar’dır.

Malezya Kuala Lumpur gece hayatı için gidebileceğiniz diğer barlar ve gece kulüpleri ise şunlar: Zeta Bar, Pisco Bar, Heli Lounge Bar, Wicked Club KL, Mantra Rooftop, Elysium vs. Ayrıca sosyalleşmek için geceleri Pub Crawl etkinliğine katılarak ve bar bar gezerek yeni tanıştığınız insanlarla birlikte eğlenceli vakit geçirip içebilirsiniz.

Kuala Lumpur Gezilecek Yerler Gezi Rehberi

Malezya başkenti Kuala Lumpur gezilecek yerler bakımından dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunuyor. Müthiş bir kültür çeşitliliği var. Camii, Hindu tapınakları, kilise, sinagog gibi ibadethaneleri aynı anda görebilirsiniz. Ve şehirde çok sayıda görülesi nokta var. Zaten dünyanın en yüksek binaları bu güzel şehirde bulunuyor. Görülmesi gereken yerler ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Malezya başkenti Kuala Lumpur Gezilecek Yerler yazısını kesinlikle okuyunuz.

Yine de kısaca nereler gezilmeli diye buraya da yazayım. Petronas İkiz Kuleleri, KLCC Park, Merdeka Meydanı, Batu Caves, Sultan Abdul Samad Binası, Menara KL Tower, Masjid Jamek, Bukit Bintang, Thean Hou Temple, Genting Highland, Chinatown, Jalan Alor ve Sri Mahamariamman gibi yerleri kesinlikle görmenizi tavsiye ederim.

Malezya Kuala Lumpur çevresinde gezilecek güzel yerler ve şehirler hakkında da bilgi vereyim. Genting Highland (Resorts Word Genting), Cameron Highland, Johor Bahru, Melaka (Malacca) ve Penang Adası’nda bulunan UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Georgetown. Ayrıca kışın denize girilecek yerler arasındaki Langkawi Island gibi noktalar diğer görülesi destinasyonlardan. Kapsamlı bir Malezya turu, tatili veya gezisi yapıyorsanız bu saydığım noktaları da uğramanızı tavsiye ederim.

malezya kuala lumpur gece hayatı gezi rehberi skybar

Malezya Kuala Lumpur gece hayatı & gezi rehberi – SkyBar Rooftop

Malezya Başkenti Alışveriş

Kuala Lumpur gezi rehberi yazısının ilgi çekici konularından biri de alışveriş. Metropol olan bu şehirde çok sayıda alışveriş merkezi bulunuyor. Bilinen lüks markaları bu AVM’lerde bulabilirsiniz. Şehirde alışveriş için gidebileceğiniz yerlerden bahsetmek gerekirse; Bukint Bintang bölgesi, Central Market (Pasar Seni), Suria KLCC, Pavilion KL gibi alışveriş merkezleri en çok ziyaret edilen yerlerden. AVM’ler gün içerisinde gezmek için ideal oluyor. Çünkü dışarıda inanılmaz derecede sıcak hava var.

Kuala Lumpur gezisi sırasında daha ucuza alışveriş için Jalan Alor Night Market, Little India veya Chinatown gibi bölgeleri tercih edebilirsiniz. Özellikle gece ve sokak pazarlarında kesinlikle pazarlık yapın. Malum turist kazıklama olayı ile burada da karşılaşabilirsiniz.

Malezya Mutfağı – Ne Yenir

Hep diyorum ya farklı kültürlerin bir arada yaşandığı bir yer burası diye. İşte bu Malezya yemeklerine de yansıyor. Yemek çeşitlerinin Malay, Çin, Hint ve hatta Batı mutfağı gibi 4 gruba ayırabiliriz. Yani ne ararsanız var cinsten. Domuz etine dikkat edenler için Malay mutfağında domuz etinin yeri yok ama diğer restoranlarda bulunuyor.

Malezya Kuala Lumpur gezi rehberi yazısında değinmeden geçmek olmak. Tadabileceğiniz en meşhur Malezya yemekleri nelerdir? Nasi Lemak, rendang, koyun çorbası, char kway teow, kızarmış şehriye (fried noodle), roti canai (kahvaltı sayılır), murtabak, satay gibi yemekleri deneyiniz. Ayrıca sokak yemeklerini de kesinlikle denemenizi öneririm.

malezya yemekleri nasi lemak

Kuala Lumpur’da ne yenir – Egzotik Malezya yemekleri – Nasi Lemak

Malezya gezisi yaparken tropikal meyveleri de denemeden geçmeyin. Örneğin durian, rambutan, mangosteen, mangoi karpuz. Hem meyve olarak yiyin hem de shakelerinden için. Ayrıca serinlemek için dondurma olarak da yiyebilirsiniz.

Malezya İnsanları Nasıl?

Malezya insanları iklimi gibi kendileri de sıcak kanlı ve güler yüzlü. Yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bana çok arkadaş canlısı olarak gözüktüler. Bilmiyorum belki de benim karşılaştıklarım hep öyledir. Ama buraya seyahate gelen gezginlerin de ortak kanısı bu yönde. Kuala Lumpur Malezya kadınları, kızları, erkekleri Müslüman olduklarını bu gezi rehberi yazısında belirtmek isterim. Tabii ülkede yaşayan Çinli ve Hint nüfusunu saymazsak.

Yurt dışında ucuza gezilecek yerler arasında gösterilen Malezya başkenti Kuala Lumpur gezi rehberi yazısında anlatacaklarım bu kadar. Malezya ve Kuala Lumpur nerede, nasıl gidilir, ne zaman gezilir. gezilecek yerler, sokak yemekleri, insanları ve gece hayatı gibi konularda umarım faydalı bir blog gezi rehberi yazısı olmuştur. Sizin de eklemek veya sormak istediğiniz hususlar var ise bizimle paylaşmanızı isteriz. Şimdiden keyifli bir Malezya gezisi, turu veya tatili dilerim.

Cevapla