Kuşadası Gezilecek Yerler & En Güzel Tatil Yerleri

Kuşadası gezilecek yerler listesi Ege Bölgesi’nin ve Aydın ilinin en zengin noktalarını içeriyor. Güvercinada Kalesi, Kadınlar Denizi gibi tatil yerleri, tarihi ve doğal güzellikleri, gece hayatı ile ünlü Kuşadası, Türkiye’nin en güzel turizm cennetlerinden. Özellikle yaz tatili rotalarının vazgeçilmez duraklarından biri. Peki ‘Kuşadası nerede, nasıl bir yer, ne zaman gidilir, ne yapılır, plajları, koyları, denizi, tekne turu’ gibi konular hakkında bilgiler bu gezi rehberi blogunda.

Kuşadası gezilecek yerler tatil plajları koyları nerede

Kuşadası gezilecek yerler – Tatil noktaları – Plajları, koyları nerede nasıl gidilir

Kuşadası Gezi Rehberi

Ege kıyıları özellikler yaz mevsiminde tatilcilerinin akınını uğruyor. En çok tercih edilen tatil beldelerinden biri de efsane plajları, koyları, harika sahilleri ile Aydın’ın en güzel ilçelerinden Kuşadası. Bunun yanında tarihi eserleri, antik kentleri, doğal güzellikleriyle aslında yılın her günü ziyaret edebileceğiniz destinasyonlardan. Kentin tarihi ise İyon Medeniyeti’ne kadar uzanıyor.

Alaçatı, Çeşme, Bodrum, Marmaris, Antalya gibi Kuşadası da yabancı turistlerin ziyaret ettiği turizm merkezlerinden. Ulaşımı, alternatifi bol konaklama seçenekleri, yöresel yemekleriyle beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Bu blog yazısında şehirde turistik anlamda öne çıkan başlıkları sizler için hazırladım.

Kuşadası Gezilecek Yerler Listesi

İzmir yakınlarında gezilecek yerler arasındaki Kuşadası, hem ilçe merkezindeki hem de civardaki noktalarıyla doyumsuz tatil vaadediyor. Şehir merkezini yürüyerek keşfedebilirsiniz. Kent dışındaki yerlere de ulaşım seçenekleriyle kolaylıkla gezebilirsiniz. Bunları aşağıda anlattım. Lafı uzatmadan hadi başlayalım.

1- Güvercinada Kalesi

Tarihi Cenevizlilere kadar dayanan Güvercinada Kalesi, Kuşadası Şehir Merkezi’nin sembolü. Zamanında ada üzerinde bulunan kale 1957’de yapılan çalışma ile karaya bağlanmış. Yani yürüyerek buraya gelebilirsiniz. Özellikle akşamları, ışıklandırma sistemi ile doyumsuz bir manzara ortaya çıkıyor.

Güvercinada Kalesi Kuşadası Ne Yapılır Tarihi Yerler

Güvercinada Kalesi – Kuşadası Ne Yapılır – Gezilecek Görülecek Tarihi Yerler nerede

Kalenin bazı kısımları sonradan inşa edilmiş. Örneğin Osmanlı tarihinin önemli isimlerinden Barbaros Hayreddin Paşa zamanında bazı kısımları tamirat görmüş. Mora İsyanı sırasında da Güvercinada Kalesi kenti korumak için önemli konumu sahipmiş.

Güvercinada Kalesi giriş ücreti kaç para diye soranlar için giriş ücretsiz. Ziyaret saatleri ise sabah saat 9 ile akşam saat 10 arasında ziyaret edebilirsiniz.

2- Kaleiçi

Kuşadası tarihi yerler arasındaki Kaleiçi, şehrin kalbinin attığı nokta olarak tanımlanıyor. Özellikle güneş battıktan sonra inanılmaz insan sirkülasyonu oluyor burada. Kentin kültürel hayatını yansıtan Kaleiçi alışveriş yapabileceğiniz yerlerden.

Tarihi Kale Kapısı’nın arka tarafında bulunan Kaleiçi tarihi evleri, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla tatilcilerin ilgi odağı. Bunun yanında Kaleiçi Camii, Hamamı, Surlar gibi yapıları da burada ziyaret edebilirsiniz.

Kuşadası tatil yerleri Tarihi Kaleiçi Çarşısı Old Town Bazaar

Kuşadası tatil yerleri – Tarihi Kaleiçi Çarşısı – Old Town Bazaar gezilecek yerler, noktalar, yorumlar

3- Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı

Kuşadası gezilecek tarihi yerler arasındaki Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Ege Port – Şehir İskelesi yakınında bulunuyor. Han, 400 kişilik avlusuyla Atatürk Bulvarı üzerinde ziyaretçilerini bekliyor. Kervansarayın odalarından bazıları otel odası olarak hizmet veriyor. Ayrıca hediyelik süs eşyası alabileceğiniz dükkan da bulunuyor.

Taş malzemeden yapılan yapının tarihi Osmanlı İmparatorluğu’na dayanıyor. Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafında inşa edilmiş. ‘Kuşadası ne yapılır’ diye sorarsanız buraya gelip kervansaray restoranında yöresel Ege yemeklerini tadına bakabilirsiniz.

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı Arabayla Ege turu tatil rotası

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı – Arabayla Ege turu tatil rotası – Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleri

4- Kadınlar Plajı

Kuşadası Kadınlar Denizi Plajı, görülecek tatil yerleri arasında dikkat çekiyor. Çünkü şehir merkezinde denize girebileceğiniz enfes bir yer. İsmini nerede alıyor diye merak edebilirsiniz. Burası zamanında tenha olduğu için sadece kadınlar tarafından tercih ediliyormuş.

Kumsalıyla harika bir Ege kıyısı olan Kadınlar Plajı giriş ücreti bulunmuyor. Sadece şezlong veya şemsiye kiralama hizmetleri satın almak için ücret ödemeniz gerekiyor. Ya da havlunuzu plaja serip ücretsiz şekilde deniz kum güneş keyfi yapabilirsiniz.

Burada gün batımı sırasında ortaya çıkan manzara görsel şölen sunuyor. Lafı açılmışken gün batımı için 12 kilometre uzaklıktaki Soğucak Köyü Gün Batımı Şenliği’ne katılabilirsiniz.

Aydın Kuşadası gezilecek yerler plajları koyları ne yapılır nerede denize girilir kadınlar plajı

Aydın Kuşadası gezilecek yerler, eşsiz plajları, koyları – Ne yapılır, nerede denize girilir – Kadınlar Plajı

5- El Heykeli

El Heykeli, Kuşadası gezi rehberi blog yazısında olması gereken destinasyonlardan birisi. Kentin simgesi olan El Heykeli, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda konumlanıyor. Denize karşı manzarasıyla bol bol Instagramlık fotoğraf çekebileceğiniz noktalardan.

Heykel üzerindeki avuç içerisinde siyah güvercinlere ek olarak 1 adet beyaz güvercin dikkat çekiyor. Burası akşam saatlerinde yürüyüşe çıkan insanların uğrak duraklarından oluyor. Heykel yakınlarındaki parktaki banklara oturarak deniz üzerinde hareket cruise gemilerini, yatları veya gün batımını izleyebilirsiniz.

6- Sevda Tepesi

Sevda Tepesi, Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini bünyesinde barındıran Aydın Kuşadası gezilecek yerler listesindeki diğer bir nokta. Kuş bakışı efsane şehir manzarası sunan Sevda Tepesi seyir terasında ayrıca Atatürk Heykeli de bulunuyor. Atatürk Heykeli o kadar büyük ki ilçe merkezinden de görülüyor.

Yazın gezilecek yerler arasındaki Kuşadası Sevda Tepesi nerede, nasıl gidilir? Kervansaray tarafından Güvercinada Caddesi yolunu takip ederseniz sol tarafınızda kalıyor. Minibüslerle çıkabilirsiniz. Burada Ege Denizi, Yılancı Burnu, Güvercinada, Ege Port ile Setur Marina manzaralarına karşı güzel kareler yakalayabilirsiniz.

Kuşadası Gezi Rehberi Sevda Tepesi nasıl bir yer, ne yapılır

Kuşadası Gezi Rehberi – Sevda Tepesi nerede, nasıl bir yer, ne yapılır – Ege tatil turu fırsatları

7- Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi

Alanında dünyanın en büyük müzesi ünvanını taşıyan Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi, Kuşadası nasıl bir yer diye merak edenlerin görmesi gereken noktalardan. Çünkü Aydın bölgesi zeytin ağaçları ve zeytinyağları ile ünlü. Sanki zeytinyağı fabrikasındaymışsınız hissi veren müzede antik dönemden itibaren zeytinin zeytinyağına dönüşen hikayesi anlatılıyor.

Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi 11 adet sergi salonundan oluşuyor. Canlandırmalar, barkovizyon gösterileri, görsellerle zeytinyağının hiç bilmediğiniz özelliklerine tanıklık edebilirsiniz. Özellikle Mahzen, Roma Hamamı, Şaraphane, Geçiş Dönemi, Roma Dönemi, Arkaik Dönem gibi bölümler dikkat çekiyor.

Kuşadası tatil yerleri arasındaki Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Müzesi nerede, nasıl gidilir? Bu eşsiz müze Davutlar Beldesi’nde yer alıyor. Burada ayrıca hediyelik eşyalar, yıllanmış şişe şaraplar gibi ürünler de bulunuyor.

Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi nasıl gidilir Kültür Gezisi

Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi nasıl gidilir – Kültür Gezisi Turistik Yerler

8- Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi

Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi, Türkiye’nin ilk mikro minyatür sergi alanı olarak dikkat çekiyor. Dünyada ise Barselona ve Kiev’den sonra üçüncü sırada. Buradaki eserler anca büyüteç, mikroskop gibi vasıtalarla gözlemlenebiliyor. Böylece dünyanın en küçük sanat eserlerini görmüş oluyorsunuz.

Adını ünlü heykeltıraş Necati Korkmaz’dan alan müzede bazı eserler çok dikkat çekiyor. Bunlardan bazıları Allah’ın 99 isminin yazılı olduğu incir çekirdeği, dünyanın en küçük Kur’an-ı Kerim’i, dünyanın en küçük biblosu. İlginç deneyimler edinmek için Tarihi Kale Kapısı’nda bulunan bu müzeyi kesinlikle görün derim.

9- Davutlar -Kuşadası Gezilecek Yerler

Davutlar Mahallesi, eşsiz plajı ile Ege’nin en güzel tatil beldelerinden biri. Harika doğası, yemyeşil ormanları, yürüyüş parkurları, masmavi denizi, Sevgi Plajı’yla gezginlerin tercih ettiği noktalardan. Özellikle yaz aylarında ve hafta sonları insan akınına uğruyor.

Kuşadası Şehir Merkezi’nde ne yapılır diye merak ediyorsanız alternatif olarak buraya gelebilirsiniz. Yalnız 19 kilometre güney istikamette bulunuyor. Buraya kadar gelmişken Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na da uğrayın derim. Hatta burada konaklamak isterseniz Davutlar otel listesi bu linkte.

Kuşadası gezilecek yerler tatil yerleri plajları koyları davutlar beldesi gezi rehberi

Kuşadası gezilecek yerler – Tatil yerleri, kumsal plajları, koyları – Davutlar Beldesi gezi rehberi

10- Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Gezilecek yerler rotasındaki Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Kuşadası yakınlarında doğa turu yapmak isteyenler için harika bir seçenek. Çeşitli endemik bitki türleri, ilginç hayvan türlerini burada gözlemleyebilirsiniz. ‘Anadolu parsı görüldü, nesli tükendi mi’ gibi haberleri görüp de merak ediyorsanız burada Anadolu parsını da görebilirsiniz.

Burası deniz turizmi için elverişli sahilleri sahip. En çok tercih edilen Kuşadası plajları ve koyları olan İçmeler, Aydınlık, Kavaklıburun, Karasu Koyu burada yer aldığı gibi tekne turu da yapabilirsiniz. Yalnız dikkat Bunun yanında vaktiniz varsa Eski Doğanbey Köyü’ne de uğrayın derim.

Kamp alanları, koyları, plajları ile gezilecek yerler listesinde bulunan Kuşadası Milli Parkı giriş ücreti otomobil için 21 TL. Yaya olarak veya bisikletle giriş yapacaksanız 7 Türk Lirası ödemeniz gerekiyor.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı giriş ücreti Kuşadası plajları ve koyları kamp alanları

Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı giriş ücreti – Kuşadası plajları ve koyları – Kamp alanları

11- Zeus Mağarası

Zeus Mağarası, ‘Kuşadası gezi rehberi & gezilecek yerler’ yazısının 10’uncu maddesinde bahsettiğim Dilek Yarımadası – Büyük Menderes Deltası Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Adını, Yunan mitolojisinin en bilindik tanrısı olan gök tanrısı Zeus’tan alıyor. Rivayete göre Zeus’un kardeşi denizler tanrısı Poseidon’u kızdırdığı zamanlarda onun tsunami etkisi yaratan gazabından korunmak için buraya gelirmiş.

Mağara içerisinde gölet bulunuyor. Göle girmek için iyi bir yüzücü olmak gerektiğini unutmayın. Buraya sıcak havanın kavurucu etkisinden sığınmak için gelebilirsiniz. İzmir yakınlarda hafta sonu gidilecek yerler rotalarına burayı ekleyebilirsiniz.

Zeus Mağarası nasıl bir yer Ege Bölgesi doğal güzellikleri tatil yerleri

Zeus Mağarası nasıl bir yer – Ege Bölgesi doğal güzellikleri, tatil yerleri

12- Kurşunlu Manastırı

Kuşadası tatil yerleri arasında Davutlar Beldesi’ne 11 kilometre uzaklıkta bulunan Kurşunlu Manastırı tarihi öneme sahip. Hem saldırılara karşı koymak hem de eğitim vermek amacıyla dizayn edilmiş. Geçmişi Bizans İmparatorluğu dönemine kadar uzanıyor.

Dini yapının büyük bölümünü ayrıntılı şekilde inceleyebilirsiniz. Ayrıca oksijeni bol ormanlık bir alanda bulunan Kurşunlu Manastırı’ndan harika körfez manzarası da izleniyor.

13- Kuşadası Plajları ve Koyları

Deniz turizmi denilince ülkemizin en popüler tatil yerleri arasında gösterilen Kuşadası plajları ve koyları ile insanların gönlünü fethediyor. Denize nerede girilir diyorsanız bu sayacağım plajları kesinlikle ziyaret edin. Kadınlar Denizi (Ladies Beach), Kuştur Plajı, Sevgi Plajı, Papaz Hamamı, Yılancı Burnu, Long Beach, Green Beach, Pamucak Plajları en popüler noktalardan. Ayrıca kendiniz arabanızla dolaşarak yeni denize girilecek sakin yerler de keşfedebilirsiniz.

Bunun yanında hemen karşı tarafta bulunan Yunan Adası Samos Adası’na (Sisam Adası) geçebilirsiniz. Kapıda vize uygulaması prosedürlerini yerine getirirseniz geçebilirsiniz. Geçerlilik süresi devam eden Schengen Vizesi sahibiyseniz zaten elinizi kolunuzu sallayarak seyahat edebilirsiniz.

Aydın Kuşadası gezilecek yerler gezi rehberi plajları ve koyları ne yapılır

Aydın Kuşadası gezilecek yerler – Gezi rehberi plajları ve koyları – Denize girilecek sahillerde ne yapılır

14- Magnesia Antik Kenti

Ege tarihi yerler arasındaki Magnesia Antik Kenti Kuşadası ilçe merkezine 31 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Aslında Germencik ilçesine bağlı olan bu antik kenti, kültür gezisi yapmak isteyenler için yazıya eklemek istedim. Arkeolojik kazılara göre Magnesia MÖ 4’üncü yüzyılda kurulmuş. Burada Bergama Krallığı ile Roma Dönemi mimari eserleri görmek mümkün.

Magnesia Antik Kenti İzmir yakınlarında hafta sonu gidilecek yerler

Magnesia Antik Kenti – İzmir yakınlarında hafta sonu gidilecek yerler

15- Kuşadası Barlar Sokağı

Barlar Sokağı, gece hayatı hareketli olan tatil yerleri arasındaki Kuşadası ilçesinin geceleri şehrin kalbinin attığı yer. Hem yerli hem yabancı turistlerin alemlere aktığı sokakta çok sayıda gece kulübü, bar gibi eğlence mekanları bulunuyor. Özellikle Irish publara ilgi daha fazla oluyor.

Gezilecek yerler listesindeki Kuşadası Kaleiçi Barlar Sokağı diskoları çılgın partilere ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla parti severler ideal adreslerden.

16- Efes Antik Kenti

Kuşadası yakınlarında tarihi yerler listesindeki Efes Antik Kenti dünyaca ünlü bir üne sahip. İzmir’in ilçesi Selçuk’a bağlı olan Efes Harabeleri’nin geçmişi Cilalı Taş Devri’ne uzanıyor. Kültür turizmi yapmak isteyenler buraya kesinlikle gelmeli. Zaten UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kendini kanıtlamış durumda.

Kuşadası gezilecek yerler Selçuk tarihi Efes Antik Kenti Celsus Kütüphanesi nasıl bir yer

Aydın Kuşadası gezilecek yerler – Selçuk tarihi Efes Antik Kenti – Celsus Kütüphanesi nasıl bir yer

Kuşadası Şehir Merkezi’nde ne yapılır diye kararsız kaldıysanız yaklaşık 30 dakika uzaklıktaki Efes Antik Kenti’ni günü birlik ziyaret edebilirsiniz. Antik Yunan ve Roma Dönemi eserleriyle doyumsuz bir güzelliğe sahip. Efes’te gezilecek yerler arasında Liman Caddesi, Büyük Tiyatro, Celsus Kütüphanesi, Artemis Tapınağı gibi yapılar dikkat çekiyor.

Efes Antik Kenti Harabeleri giriş ücreti ne kadar? Giriş 100 TL. Ama T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı örenyeri olduğundan dolayı Müze Kart sahiplerine ücretsiz. Müze Kart ücreti se en son 60 Türk Lirası idi.

17- Meryem Ana Evi (Kilisesi)

Meryem Ana Evi, Selçuk ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Hristiyan dünyasının en önemli kutsal yerlerinden birisi. Hz. İsa’nın annesi Hz. Meryem’in burada 5 yıl kadar kaldığı tahmin ediliyor. İsa’nın çarmıha gerildikten sonra St. Paul kendisini buraya yerleştirmiş.

Burada Ağustos ayının 15. günü ayinler düzenleniyor. Kültür turizmi kapsamında bu ayinlere şahitlik edebilirsiniz. Her ne kadar 26 kilometre uzaklıkta olsa da Kuşadası gezi rehberi blog yazısında olması gereken noktalardan. Günü birlik burayı ziyaret edebilirsiniz. Meryem Ana Evi giriş ücreti (2020) kişi 10 TL iken indirimli öğrenci 5 TL.

Kuşadası tatil yerleri gezi rehberi Meryem Ana Evi nerede ne yapılır

Kuşadası tatil yerleri gezi rehberi – Meryem Ana Evi (Kilisesi) – Nerede ne yapılır – Kültür turu

18- Şirince Köyü

Ege’nin en güzel köyleri arasında yerini alan Şirince Köyü, Efes Harabeleri ve Meryem Ana Kilisesi gibi Selçuk’ta bulunuyor. Nasıl bir yer diye merak ediyorsanız Aydın Kuşadası gezilecek yerler rotalarında değerlendirebilirsiniz. Otantik tarihi dokusu, dar sokakları, zeytin ağaçları, yemyeşil ormanları, Safranbolu evlerine benzer yapıları ile göz kamaştırıyor. Eski Rum köyünde tarihi kiliseleri de ziyaret edebilirsiniz.

İzmir yakınlarında kahvaltı yapılacak yerlerden biri olan Şirince Köyü’nde harika köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Ayrıca Şirince Köyü şarap evlerinde yıllanmış şarapları tadabilir, hediyelik ürün alabilirsiniz.

Kuşadası gezilecek yerler izmir yakınlarında şirince köyü nasıl bir yer gezi rehberi

Kuşadası gezilecek yerler – İzmir yakınlarında bulunan Şirince Köyü nasıl bir yer – Turistik gezi rehberi

19- Didim

Türkiye’de tatil yapılacak yerler arasında bulunan Didim hem deniz hem de kültür turizmi için muhteşem bir destinasyon. Muğla il sınırına yakın konumda bulunan Didim, Bafa Gölü’nün güneybatısında yer alıyor. Kuşadası Şehir Merkezi’ne sadece 77 kilometre uzaklıkta olduğu için ‘gezilecek yerler & gezi rehberi’ blog yazısına dahil etmek istedim.

Kuşadası gibi gece hayatı hareketli tatil yerleri arasındaki Didim’de gezilecek yerler nereler derseniz aşağıdaki destinasyonları mutlaka görün derim.

  • Altınkum Plajı
  • Akbük Koyu Plajı
  • Didyma Antik Kenti
  • Apollon Tapınağı
  • Saplı Ada
  • Priene Antik Kenti
  • Faustina Hamamı
  • Akvaryum Koyu Plajı
  • Bafa Gölü Tabiat Parkı
  • Büyük Menderes Dalyanları

20- Milet Antik Kenti (Miletos)

Milet Antik Kenti ‘Filozoflar Şehri’ olarak biliniyor. Ege’nin en önemli tarihi eserleri sergilenen Miletos’un tarihi arkeolojik kazılarla Cilalı Taş Devri’ne kadar uzandığı tespit edilmiş. Roma Dönemi’nde ise liman kentiymiş. Zamanla Büyük Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyonlu topraklar yüzünden deniz kıyısı uzaklaşmaya başlamış.

Burada heykeller, steller, sütunlar, eşsiz heykeltıraş sanatları, geçmişe ışık tutan kalıntılar gibi eserler sergileniyor. Kuşadası tarihi yerler arasındaki Milet Antik Kenti nerede, nasıl gidilir? Didim ilçesine 22 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kendi aracınızla veya turlarla burayı ziyaret edebilirsiniz. Milet giriş ücreti ise 18 Türk Lirası.

Milet Antik Kenti Didim nasıl bir yer ne yapılır Aydın gezi rehberi

Milet Antik Kenti, Didim nasıl bir yer, ne yapılır – Aydın gezi rehberi

Kuşadası Gece Hayatı Gezilecek Yerler

Gece hayatı hareketli olan tatil yerleri arasında gösterilen Kuşadası, geceleri oldukça keyifli ve eğlenceli. Özellikle Kaleiçi Barlar Sokağı diskoları, karaoke barlar, plajdaki gece kulüpleri gibi işletmeler turistlerin tercih ettiği mekanlardan. Şehir merkezinde gidebileceğiniz bazı mekanlar ise aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Ex Club
  • Dubliners Karaoke Bar
  • Charlie’s Place Karaoke Bar
  • Martins Bar
  • Sean’s Place
  • Miracle Beach Bar
  • Hayal Kahvesi
  • Nicci Port
  • Jade Beach Club
  • Öküz Disco Bar
Kuşadası gece hayatı gezilecek yerler barlar sokağı diskoları akşamları ne yapılır

Kuşadası gece hayatı & gezilecek yerler – Barlar Sokağı diskoları nasıl bir yer – Akşamları ne yapılır

Kuşadası Nerede, Nereye Bağlı, Hangi Bölgede

Aydın Kuşadası nerede, hangi ilde, nereye bağlı, kaç km? Çünkü konum olarak İzmir’e yakınlığı nedeniyle İzmir’e bağlı zannediliyor. Ki daha önceleri İzmir’e bağlıymış. Ama 1954’te alınan kararla Aydın’ın ilçesi oldu.

Türkiye’de tatil yapılacak en güzel şehirlerden biri olma özelliği taşıyan Kuşadası, hangi bölgede diye sorarsanız Ege Bölgesi’nde bulunuyor. Civardaki diğer kentlere olan mesafeler ise şöyle:

  • Aydın’a 61 km uzaklıkta.
  • İzmir ile arasında 100 km mesafe bulunuyor.
  • Çeşme ile Alaçatı’ya yaklaşık 178 km uzaklıkta.
  • Didim’e 76 km,
  • Muğla’ya 159 kilometre uzaklıkta,
  • Bodrum’a 154 kilometre mesafede,
  • Başkent Ankara’ya 670 kilometre uzaklıktayken Türkiye’nin en büyük şehri olan metropol İstanbul’a ise 560 km mesafede bulunuyor.

Kuşadası Nasıl Gidilir

Kuşadası gezi rehberi yazısında belirtmek istediğim konulardan biri de ulaşım, yani ‘nasıl gidilir’ konusu. Özellikle uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı’ndan Kuşadası’na nasıl gidilir diye soruluyor. O yüzden ulaşım alternatiflerini tek tek aşağıda anlattım.

Uçakla seyahat edecekler için İzmir Havaalanı’ndan HAVAŞ otobüs servisleri bulunuyor. Kalkış saatlerine bağlı olarak bu otobüsleri kullanarak Kuşadası’na ulaşabilirsiniz. Bunun yanında havaalanından hareket eden IZBAN tren seferlerini kullanarak ilk önce Selçuk’a gelip burada sonra minibüslere aktarma yaparak Aydın’ın bu güzel ilçesine gidebilirsiniz.

Kuşadası nerede nasıl gidilir gezilecek tarihi yerler tatil koyları gezi rehberi haritası

Kuşadası nerede, nasıl gidilir, gezilecek tarihi yerler, tatil koyları, plajları – Gezi rehberi haritası

Otobüsle ulaşım alternatifi de son derece rahat. Her ilimizden buraya otobüs seferi bulunuyor. Kamil Koç, Pamukkale Turizm gibi firmalardan otobüs bileti alabilirsiniz.

Özel araçla gelmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken konulardan birisi ücretli otoyol konusu. O yüzden yola çıkmadan rotanızı oluşturmanızı tavsiye ederim. Araç kiralamak isteyenler ise şehir merkezinde veya İzmir Havalimanı’nda araba kiralayabilirsiniz.

Son olarak birkaç hatırlatma yaparak bu konuyu bitireceğim. Özellikle uçakla seyahat edeceklere yönelik ‘Ucuz Uçak Bileti Siteleri‘ ile ‘Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur‘ bloglarını okuyun derim. Bununla beraber ‘En İyi Seyahat Uygulamaları‘ yazısıyla tatilinizi kolaylaştıracak seyahat tüyolarını öğrenin.

Ne Zaman Gidilir

Kuşadası gezilecek yerler listesi özellikle yaz tatili önerileri ve rotalarında daha çok ziyaret ediliyor. Çünkü daha çok deniz kum güneş turizmi için tercih ediliyor. Ama denize girmek amacında değilseniz yılın her günü ziyaret edebilirsiniz. Özellikle ilkbaharda hem çok sıcak olmuyor hem de kalabalık değil. Doğa hem daha bir canlı oluyor hem de yeşil rengine bürünüyor.

Bu arada hangi mevsimde nereye gidilir diyorsanız aşağıdaki yazıları okuyarak gezi rotası oluşturabilirsiniz.

Oteller, Nerede Kalınır – Kuşadası Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri arasında bulunan Kuşadası otelleri, kamp alanları, konaklama tesisleri ile alternatifi bol olan bir yer. Her bütçeye uygun güvenilir otelleri ile huzurlu bir konaklama burada gerçekleştirebilirsiniz. Geceyi geçirebileceğiniz Kuşadası otel listesi ve fiyatlarını bu linkte görebilirsiniz.

Otellerde veya aile pansiyonlarında gecelik oda başı fiyatlar 110-120 Türk Lirası civarından başlıyor. Eğer tatilinizde günlük veya aylık ev , havuzlu villa falan kiralamak isterseniz Airbnb sitesini kullanabilirsiniz. Bunun için ‘Airbnb nedir, nasıl kullanılır, güvenilir mi‘ yazısını okumanızı tavsiye ederim. Konaklama konusunda detaylı bilgileri en iyi otel rezervasyon siteleri yazısında bulabilirsiniz. Rezervasyon yapabileceğiniz güvenli ve konforlu otelleri aşağıda sıraladım.

Ne Yenir, Ne İçilir?

Aydın Kuşadası gezilecek yerler görüldükten sonra gelelim şimdi ‘ne yapılır, ne yenir, ne içilir’ konusuna. Ege’nin lezzetli mutfağını, zeytinyağlılarını, yöresel yemeklerini burada keyifle tadabilirsiniz. İzmir yakınlarında hafta sonu gidilecek yerler arasında olan kentte kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her türlü lezzetli organik ürünleri bulabilirsiniz.

Kuşadası gezi rehberi & gezilecek yerler blog yazısında değinmek istediğim başlıca yemekleri aşağıda sizler için sıraladım.

  • Etli nohut yahnisi: Güveç içerisinde pişirilen etli nohuta sarımsak ile acı biber eklenerek yapılıyor.
  • Kedirgen kavurması: Tilki kuyruğu veya tilkişen olarak da duyabilirsiniz.
  • İncir uyutması: Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlılarından incir uyutması Aydın incirinden yapılıyor.
  • Zeytinyağlı enginar: Sağlıklı yiyecekler arasında bulunuyor. Ege’nin meşhur zeytinyağlı yemeklerinden.
  • Fava: Ege Bölgesi Aydın Kuşadası yöresel yemekleri arasındaki fava, her öğünde yiyebileceğiniz bir meze.
  • Paşa böreği: Yufka, et ve yoğurdun oluşturduğu bu lezzeti hamur işini sevenler tatmalı.
Ege mutfağı ne yenir zeytinyağlı enginar

Ege mutfağı ne yenir – Zeytinyağlı enginar – Kuşadası gezilecek yerler & yöresel yemekler

Kuşadası Yemekleri nerede nedir? Aşağıdaki restoranlar turistlerin çok gittiği mekanlardan. Ayrıca Tripadvisor gibi ünlü seyahat sitesinde de yüksek puanlarla olumlu müşteri yorumlarına sahip.

  • Mare Restaurant & Bistro: Yabancı turistlerin çok beğendiği mekanlardan.
  • Casablanca Restaurant: Yemekleri ve atmosferi muhteşem bir mekan.
  • Erzincan Restaurant: Kebap gibi lezzetli Türk mutfağı ürünlerini burada yiyebilirsiniz.
  • Marvista Restaurant: Deniz ürünleri yiyebileceğiniz restoranlardan.
  • Saray Restaurant: Türk ve Avrupa mutfağından yiyecekleriyle zengin menüye sahip.

Son Olarak Aydın Kuşadası Gezilecek Yerler

‘Aydın Kuşadası gezilecek yerler nerede, nasıl bir yer, ne zaman gidilir, ne yapılır, tatil yerleri, plajları, koyları, gece hayatı’ gibi konular hakkında bu gezi rehberinde anlatacaklarım bu kadar. Ege’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gözler önüne seren bu muhteşem kenti mutlaka gezip görmelisiniz. Yaşlı genç, yerli yabancı demeden her kesime hitap eden nadide yerlerden.

Kuşadası’nda gezilecek yerler blog yazısı içerisinde değinmedim ama vaktiniz varsa Kirazlı Köyü’ne de uğramanızı tavsiye ederim. Kirazlı Köyü nerede diye sorarsanız ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Harika doğasıyla başınızı döndürecek güzellikte.

Son olarak sormak istedikleriniz varsa aşağıdan bana yazabilirsiniz. Ayrıca Bir Acayip Gezi Instagram hesabımı takip ederseniz sevinirim. Şimdiden iyi tatiller dilerim.

One Response

Cevapla